Люблю я автоматичні ножі

І от колись в жовтні ходили з побратимом по ножики, я тоді взяв Pocket Smatchet, а він взяв Boker Plus Intention II Dagger - цілком нічого собі такий ножик, з нормальних матеріалів, нормальної якості, досить бюджетний і, головне, автомат! Для мене тоді то було своєрідним відкриттям, шо ще й Boker робить автомати і ще й такі цікаві в плані "ціна/якість". Тому поліз я в інтернети дивитись шо в них ще там є такого - і побачив в їх асортименті те, шо мені прям подобається подобається - власне, об'єкт даного огляду! Візуально приємний ножик, з кльових матеріалів, автомат з боковим викидом - і, головне, менш ніж за 100$ ціною!

Текстовая ссылка на видео - https://youtu.be/oY5oPfMYbD0
Boker Plus Kwaiken Grip Auto Black
Дизайн Лукаса Бернлі, зроблений ніж в Китаї
Клинок - 85х22х3мм, сталь D2, заявлена твердість 58-60HRc, зведений в 0,6мм
Руків'я - 120мм, алюміній, замок Button lock
Вага ножа 90г
Одразу з мінусів - вістря було зведене на один бік. Вся кромка рівна, а вістря на одну сторону - умєєтє, могьотє (с)

А в усьому іншому прекрасний ножик: лаконічний зовнішній вигляд, тонке зручне руків'я, невеликі габарити при нормальній довжині клинка, приємні матеріали

На кишені ножик майже не відчувається, сідає на кишеню нормально, міцно там сидить і при цьому нормально знімається. Руків'я за рахунок матеріалу дещо слизькувате у вологій руці, але текстура це непогано компенсує. Замок працює чітко, але, порівнюючи з бенчівським клеймором, ніж відкривається і закривається м'якше. Запобіжника на замку немає, але кнопка невелика і добряче втоплена, тому випадково відкрити ножа наврядчи вийде. Що до стійкості покриття поки важко шото сказати, це тіке час покаже. Але вже десь коцнув трохи

Сталь по відчуттях в роботі і заточці (бо вістря я таки швиденько виправив, шоб очі не муляло) цілком собі нормальна, хоча знаю, шо багатьом сама по собі Д2 як факт не подобається - мені ж нічого, сталь як сталь, за свої гроші більш ніж достатня

Взагалі порівнюючи його з Benchmade Claymore - да, бенч має кращу сталь (CPM D2), має значно тонше зведення і зроблений він не в Китаї (що теж комусь може муляти). Але бенч в четверо! дорожчий і, при тому, з пластиковим руків'ям. Приємним, якісним, міцним, але пластиковим. Що до сталі - порошкова Д2 гостріше точиться і довше агресивніша в різі, але знову ж таки - для ЕДЦ задач і звичайної Д2 цілком вдосталь
Тому, як на мене, то якшо хочеться собі повноцінного нормального ножика з автоматичним відкриванням, але не хочеться витрачати на нього великі кошти - даний ніж є прекрасним вибором