Вибір холодильника
- Nerv
- Гуру-найфоман
Вибір холодильника
Шановне товариство, прошу допомогти обрати холодильник.
Яка система краще, який компрессор, які ньюанси дивитися, ...? Який бренд краще?
Потрібен звичайний двокамерний, десь 170-180 см висотою, надійний, економний по електриці і не за всі гроші.
І одразу сюди питання: чи є вбудований захист від перепадів напруги?
Яка система краще, який компрессор, які ньюанси дивитися, ...? Який бренд краще?
Потрібен звичайний двокамерний, десь 170-180 см висотою, надійний, економний по електриці і не за всі гроші.
І одразу сюди питання: чи є вбудований захист від перепадів напруги?
Carpe diem
- no2
- Найфоман-эксперт
Вибір холодильника
По холодцам не подскажу. А вот от перепадов думаю лучше внешний фильтр поставить. Типа такого
APC Essential SurgeArrest PM5-FR

П.С. Относительно холодильника, можно обзвонить пару сервисных центров и поинтересоваться у них, что они порекомендуют надёжно/ не дорого/ ремонтируемо.
APC Essential SurgeArrest PM5-FR

П.С. Относительно холодильника, можно обзвонить пару сервисных центров и поинтересоваться у них, что они порекомендуют надёжно/ не дорого/ ремонтируемо.

- Pascha
- Найфоман
Вибір холодильника
Краще для холодильника використовувати окреме реле напруги із можливістю виставити затримку пуску, оскільки компресорній техніці потрібен час для врівноваження тиску.
- Elpasohot
- Гуру-найфоман
Вибір холодильника
Недавно цікавився пральними машинками,лазив по телеграм каналах,форумах.Прийшов до висновку,що зараз все ламучий шлак.Хвалять хіба що LG з прямим приводом.Цікаво,якість холодильників теж так зкурвилась?
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
- Pascha
- Найфоман
Вибір холодильника
Про холодильник не знаю, а реле можу рекомендувати, кілька років користуюсь, відмінно працює і вітчизняний виробник.tarkus писал(а): ↑28 янв 2025, 23:02 https://liebherr.com.ua/category/dvuhka ... sort=cheap
+
https://epicentrk.ua/shop/tsifrovoe-rel ... -10as.html
- Elpasohot
- Гуру-найфоман
Вибір холодильника
В мене холодильник індезіт,давно куплений,років десь 15 має.Давно ще, коли були популярні DVD,був сильний скачок напруги.Згорів один телевізор,DVD плеєр,холодильнику нічого.не сталось.Але тоді якість була інша.
-
- Найфоман-эксперт
Вибір холодильника
Ни в коем случае. Липхер это тихий ужас. Тихий это буквально. Работает он действительно тихо.Если сделан не в Германии ,можно не смотреть в его сторону. У меня и у моего товарища были Липхеры . Купили мы примерно в одно время с небольшой разницей в пару мес. Сначала у него просто отвалилась ручка, Потом у меня примерно через год начал лопатся уплотнитель дверки . Потом начала вздуватся краска на двери. Полопались пластиковые ящики в морозилке.Ну а потом он накрылся . При чем ремоту он не подлежит . Там алюминевая трубка испарителя запенена в заднюю стенку .Она попросту сгнила в пене. Чтобы ее поменять на медь нужно разодрать всю стенку ,потом это дело както назад оформить. В теории можно ,но на практике не стоит.tarkus писал(а): ↑28 янв 2025, 23:02 https://liebherr.com.ua/category/dvuhka ... sort=cheap
+
https://epicentrk.ua/shop/tsifrovoe-rel ... -10as.html
-
- Найфоман-эксперт
Вибір холодильника
Даже хуже. Я интересовался этой темой после того как сгорел мой.
Даже мастера холодильщики не могут толком ничего посоветовать ,потому что производители подкидывают все новые и новые сюрпризы .
Все о чем более менее хорошо отзывались либо не выпускается уже , либо ценник космос.
Слабых мест становится все больше и больше . А доступ туда все сложнее.
Компресор - ладно. Хоть это и серце холодильника ,можно найти хороший и поменять. Испарители, трубки делают из алюминия ,прячут под обшивку . Они довольно быстро гниют в той среде .
Найти устранить иногда очень сложно именно из за конструктива
Электроника ноуфростов и инвенторов отдельная тема . Некоторые платы управления не подлежат ремонту , они залиты компаундом , и найти их не реально. Да и по мелочам всяких ньюансов хватает .
- Nerv
- Гуру-найфоман
Вибір холодильника
Жесть. І як і що обрати?
Що по інверторам?
Чи потрібен ноуфрост? Скільки читав - все більш думаю що ні.
Що по інверторам?
Carpe diem
- Elpasohot
- Гуру-найфоман
Вибір холодильника
В колеги по роботі жінки,не знаю якого бренду холодильник,але ноу фрост.Так ось,під час цих відключень, ззаду холодильника утворилась якась льодяна брила)) І це не в середені,а ззовні холодильника
- tarkus
- Найфоман-эксперт
Вибір холодильника
Наш Liebherr зроблений у Болгарії.
Йому понад п'ять років.
Стан - ніби щойно з магазину.

- Кузьмич
- МАЙСТЕР
Вибір холодильника
В мене старий Лібхер, років двадцять а може і більш. Два рази міняв реле, нещодавно двигун чи компресор. Коли був майстер останній раз казав повезло що старий, зараз Л. повне лайно. Ручки та полички по ціні золота.
Порада від мене: бери максимального високий з великою морозилкою, знизу
Порада від мене: бери максимального високий з великою морозилкою, знизу
Мова, це також наша зброя
-
- Найфоман-эксперт
Вибір холодильника
Ноуфрост? Просто це трохи інше .
Є відмінності в роботі. Є прихильникі і того ,і того.
А так шоб потрібно ,но ні.
По інвенторам дуже складно зараз.
Є моделі в якіх БЖ тягне досить великі
перепади напруги. Але майстри жаліются що дуже багато єлектронікі. Там навідь не завжди є можливість точно визначити несправність.
Ну і й виробники постійно щось змінюють, не в кращий бік.
Поради більш менш нормальні
може дати тільки практикуючий
майстер.
- winch
- Найфоман
Вибір холодильника
Тут кожен сам вирішує. В мене був індезіт, купувався в 2007 році, досі працює, але вже на дачі. Так от в ньому не було ноуфросту і верхня поличка морозилки постійно обмерзала так, що втрачала половину обʼєму, тобто постійно треба було розморожувати. Потім купили окрему морозилку, також індезіт, але з ноуфросту. Морозилка за 5+ років жодного разу не розморожувалась, бо немає потреби. Останні 3 роки працює на постійній основі на відкритій терасі, незалежно від погоди. А додому 2 роки тому взяв самсунг, дводверний, інвертор, ноуфрост і все інше. Ніяких нарікань. Електроспоживання дуже незначне (точно не скажу, але екофло показує сумарне споживання котел+старлінк+холодильник в районі 250 ват, і це схоже на правду, бо до 20% розрядився за 3.3 години, ємність 1024 Вг)
- winch
- Найфоман
Вибір холодильника
щодо перепадів напруги - зубр на вході, спрацьовує майже миттєво, має вбудований таймер на затримку увімкнення
-
- Найфоман-эксперт
Вибір холодильника
В мене теж. Майстри казали що це сама погана збірка серед Лібхерів.
Корпус як поталанить( мені ні

А от конструктив - вони усі до одного гинуть від того що гниє трубка під утеплювачем .
Прям 10 із 10. В тих що зроблені в Германіі вона мідна.
- Elpasohot
- Гуру-найфоман
Вибір холодильника
Старі,старі..В мене теж років 15 індезіт справно працює,без всяких проблем і прал.машина індезіт більше 20.Ось прийдеться купувати новий чи пральну машину.І зразу думаєш,млять,хочеш не хочеш,а прийдетсь за свої ж гроші брати собі головняк(((
- tarkus
- Найфоман-эксперт
Вибір холодильника
У різних майстрів будуть різні статистики поломок.
Як у притчі про сліпих, які обмацували слона в різних місцях і склали про нього різні думки.
Порада запитати майстрів була б гарна для епохи совка.
Коли приватників не було, а холодильники, що зламалися, звозили в єдине на все місто підприємство типу "РемПобутТехніка".
-
- Найфоман
Вибір холодильника
Liebherr 2 камери. Працює дуже тихо в режимі працюючого компресора.
Коли компресор вимкнений, трохи чутно рух холодоагента - ніби шурхіт.
Попервах якось було не по собі, коли влаштовуєш нічний дожор на кухні а воно "сопе й шурхотить".
Холодильник працює вже років 10.
У 2022 році восени була поломка - самі винуваті. Двері як основної так й морозильної камери холодильнику сконструйовані наступним чином. По площині - ззовні фарбована жерсть, з внутрішньої сторони - виштампований пластик. По торцях пластини з пластику. Всередині задута піна для теплоізоляції.
Увага - зверху й знизу в обох дверях встановлені пластикові втулки, в які вставлені металеві пальці, фіксовані на верхній та нижній поверхнях холодильника.
Обидві двері холодильника обертаються за рахунок рухомої пари втулка-палець.
Втулки розташовані з обох боків (праворуч та ліворуч) обох дверей задля забезпечення відкривання в обраний бік.
Наведене нижче не стосується двері морозильної камери.
На дверцятах основного відділення розташовані полички, у тому числі полички під пляшки ПЕТ у типорозмірі 2 літри.
Ну ми й ставили такі пляшки на дверцята. Ось десь на 8 рік експлуатації від навантаження по консолі пластикова втулка розбовталась у піні, яка заповнює дверь, і восени 2022 року дверь просто відпала.....
Спосіб вирішення проблеми - просто перевісити двері, і двері морозильної камери й двері основного відділення - вони перевішуються лише разом, для відкривання в другий бік.
Спроби вирішити проблему за допомогою професіоналів з сервісних центрів не були вдалими.
Вірніше мене повідомилипро те, що "перевісити для відкривання в інший бік дверей холодильника Liebherr коштуватиме 2000-2400 гривень".
Я не був готовий віддавати стільки, поїхав до Епіцентру (30 гривень в обидві боки), купив набор ключів Torx (у мене таких не було) за 230 гривень, вимкнув холодильник з мережі й перевісів двері.
Всього витратив 260 гривень.
Зараз ми намагаємося не ставити пляшки сумарно більше 1,5 літри на нижню поличку двері основного відділення.
Ще переваги - під час досить тривалих відключень світла влітку минулого року, звісно температура в основному відділенні піднімалась, але така їжа, котра влітку швидко псується без охолодження - борщ, молочна каша, спокійно витримували такі відключення.
Продукти у морозильному відділенні не виявляли жодних ознак початку розморожування.
Коли компресор вимкнений, трохи чутно рух холодоагента - ніби шурхіт.
Попервах якось було не по собі, коли влаштовуєш нічний дожор на кухні а воно "сопе й шурхотить".
Холодильник працює вже років 10.
У 2022 році восени була поломка - самі винуваті. Двері як основної так й морозильної камери холодильнику сконструйовані наступним чином. По площині - ззовні фарбована жерсть, з внутрішньої сторони - виштампований пластик. По торцях пластини з пластику. Всередині задута піна для теплоізоляції.
Увага - зверху й знизу в обох дверях встановлені пластикові втулки, в які вставлені металеві пальці, фіксовані на верхній та нижній поверхнях холодильника.
Обидві двері холодильника обертаються за рахунок рухомої пари втулка-палець.
Втулки розташовані з обох боків (праворуч та ліворуч) обох дверей задля забезпечення відкривання в обраний бік.
Наведене нижче не стосується двері морозильної камери.
На дверцятах основного відділення розташовані полички, у тому числі полички під пляшки ПЕТ у типорозмірі 2 літри.
Ну ми й ставили такі пляшки на дверцята. Ось десь на 8 рік експлуатації від навантаження по консолі пластикова втулка розбовталась у піні, яка заповнює дверь, і восени 2022 року дверь просто відпала.....
Спосіб вирішення проблеми - просто перевісити двері, і двері морозильної камери й двері основного відділення - вони перевішуються лише разом, для відкривання в другий бік.
Спроби вирішити проблему за допомогою професіоналів з сервісних центрів не були вдалими.
Вірніше мене повідомилипро те, що "перевісити для відкривання в інший бік дверей холодильника Liebherr коштуватиме 2000-2400 гривень".
Я не був готовий віддавати стільки, поїхав до Епіцентру (30 гривень в обидві боки), купив набор ключів Torx (у мене таких не було) за 230 гривень, вимкнув холодильник з мережі й перевісів двері.
Всього витратив 260 гривень.
Зараз ми намагаємося не ставити пляшки сумарно більше 1,5 літри на нижню поличку двері основного відділення.
Ще переваги - під час досить тривалих відключень світла влітку минулого року, звісно температура в основному відділенні піднімалась, але така їжа, котра влітку швидко псується без охолодження - борщ, молочна каша, спокійно витримували такі відключення.
Продукти у морозильному відділенні не виявляли жодних ознак початку розморожування.
-
- Найфоман-эксперт
Вибір холодильника
Так ,але чоловік якій відремонтував з сотню другу холодильників може трохи більше розказати чим звичайний користувач. У досить великий кількості моделей є дитячи так би мовити болячкі.
Коли майстер що давно ремонтував мені морозильну камеру побачив мій ще тоді новий Ліпхер ,він одразу сказав що з ним станеться.
І так воно і було. А через кілька років коли він накрився вже зовсім другий майстер диагностував поломку одразу по тел ,тількі спитавши модель, та попросивши мене глянути чи пітдута задня, стінка в холодильній камері. І теж мав рацію .
І третій, якому я його намагався подарувати точнісінько вгадав від чого він накрився , хоча я не казав .

- Podvoh
- Найфоман
Вибір холодильника
Трохи менше року тому стало питання закупки всієї побутової техніки у нову квартиру. Перебравши максимальну кількість пропозицій всього, що тільки є у нас на ринку - у переважній більшості було придбано техніку від Самсунга. Холодильник у тому числі. SAMSUNG RB38C600EWW/UA На сьогодні ніяких нарікань, правда працює поки тільки 9 місяців.
Об'єм 400 л
Двокамерний
Клас енергоспоживання A+
No Frost
Об'єм 400 л
Двокамерний
Клас енергоспоживання A+
No Frost
ХТО МАВ НОЖА, ТОЙ Й САЛА ПОПОЇВ.
- Elpasohot
- Гуру-найфоман
Вибір холодильника
Тут відео вийшло одного москалика,але він не каже про бренди,надійність.Тут про деякі нюанси при виборі
https://youtu.be/uZ8kv3R88X8?si=pNMtwukamlo99dC4
https://youtu.be/uZ8kv3R88X8?si=pNMtwukamlo99dC4