Так-то взагалі я шукав собі Пресідіо 2 І, власне, на теренах телеграму його знайшов, але......
Я люблю тактичні ножі Ну або те що звуть тактичними ножами Але більшість з них мають одну спільну біду, що витікає з їх "тактичності" - дубові вони, що по конструкції, що по геометрії 4+ обухи, 1+ зведення і тому подібне - оно Колдстіли гляньте, як типових представників (а там ще й замки дубові!). Комусь то всьо не заважає використовувати ці ножі як ЕДЦ, а от мені воно муляє
Ще я люблю автоматичні ножі Але не фронталки, фронталки якось нє - люблю "автомати" з боковим викидом. Були в мене репліки Ультратека і Лудта - фронталкою якось погрався і в стіл закинув, бо там купа питань з практичністю, а от "Лудт" в мене на кишені був частим гостем. Автомати я люблю не тільки тому що це в натурє клас, заєбісь і чотко , але ще й тому що в автоматів нема ніяких шпеньків/шайб, котрі крадуть довжину клинка, немає ніяких зайвих дірок отворів, немає фліпера, котрий наче й нічого, але всеодно якось не то Всьо просто і понятно - нажмі на кнопку і получіш рєзультат, як каже пісня
.....так от, разом з Пресідіо 2 мені на очі попався Клеймор. Він був помітно дорожчий і з дещо простіших матеріалів, але бляха муха - це ж майже ідеал з точки зору моїх смаків Отже, спершу фото і даже так-сяк відео
Клинок 86мм завдовжки (не холодняк, хоча кому то зараз актуально ), 2,9мм завтовшки, зведений в 0,4-0,5мм, сталь CPM D2 з заявленою твердістю в 60-62ХРц з покриттям Ceracote - за рахунок геометрії і сталі ріже шо лазер З цім покриттям поки не зтикався, але виглядає симпатично, трохи шершаве, але різати не заважає і, наче, досить стійке - подобається
Руків'я 127мм завдовжки, 15 завтовшки (в найтовщому місці), накладки і спейсер з Grivory, все інше сталеве Лайнери під накладками лише на половину руків'я, а-ля Гріптіліан, за рахунок цього і матеріалу руків'я вага лише 97г. Дизайн руків'я відсилає до протипіхотної міни М18А1 "Клеймор" (з чого й назва моделі)- зелений пластик, "пупирки" сталевих кульок, якими споряджена ця міна, напис морзянкою FTE - Front Toward Enemy - "у бік ворога" Кліпса звичайна собі бенчівська, глибокої посадки, переставляється на обидві сторони
Замок Button-lock, з запобіжником, котрий працює як в закритому, так і у відкритому стані клинка. Замок, як і запобіжник працюють легко, чітко і приємно
"Вистрілює" клинок дуже класно Він сам не важкий і не легкий, пружини (їх там дві, єслі шо) мають таке зусилля, що викидають його і не в'яло, і не так шоб аж ножа з рук виривало - і гратись приємно - клац-клац, клац-клац, і складається ніж однією рукою запросто
Що до недоліків ножа......ніж не дешевий, і за ці гроші хотілося б якогось цікавшого матеріалу руків'я - але це ж Бенчмейд, в них пластик на ножі ставити норм тєма Хоча з іншого боку це таки ж відсилає нас до тої самої одноіменної протипіхотної міни, корпус якої з пластику А так то й доколупатись (мені) ні до чого, все подобається