L.T. Wright Knives Bushbaby HC зі спогадами про L.T. Wright Knives The Bandit

Обзоры Ramok
Ответить
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Благодарил (а): 5587 раз

Сообщение Ramok »

Вітаю шановні. Черговий огляд для тих, хто цікавиться ножами, а не у кого HRC більше :-D .
Отже L.T. Wright Knives Bushbaby
Изображение
Компанія L.T. Wright Knives веде свою історію з 2014 року. Хоча з 2007 року L.T. Wright разом з Dan Coppins випускали ножі під назвою Blind Horse Knives. І цілком успішно випускали, якщо вірити ось цій статті, присвяченій їм https://edition.cnn.com/2013/09/02/livi ... index.html
Blind Horse Knives has grossed more than $1 million and put 23 local craftsmen to work making 250 knives a week
Але наприкінці 2013 року їх шляхи розійшлися і з'явилися L.T. Wright Knives та Battle Horse Knives. В їх ножах є багато спільних моделей і до цих пір вони приймають на гарантійне обслуговування ножі Blind Horse Knives.
Повернемося до L.T. Wright. Він, власне, і дав ім'я цій компанії. Хто хоче детальніше почитати, ласкаво прошу на їх сайт https://ltwrightknives.com/about-lt-wright-knives/
Ось цей дядько.
Изображение

"Що по ножу?" - спитають ті, хто не цікавиться історією. А що по ножу, при вартості менше 100 долларів разом з піхвами - цілком вдала покупка. А от The Bandit - не дуже вдала покупка (далі по тексту поясню чому). По Бандиту фото не буде, бо ножа у мене вже давно нема (пішов в інші руки безкоштовно, бо зараз понабігають "експерти"), фото зникли, нажаль. Тільки текстові спогади будуть.
Так, бушбебі.Дизайнер ножа Tim Stetzer.
He has over two decades of law enforcement and criminal justice experience, and is a police academy instructor. He is also a veteran of both the Army and Air Force Reserves and has been an avid outdoorsman since his youth in Boy Scouts where he first became interested in knives. Tim has written for various gun, knife and outdoors publications since 2006 and has designed or helped design a number of custom and production knives during that time.
Розміри ножа легко порівняти з віксом офіцерським.
Изображение
Изображение
Загальна довжина клинка - 74 мм, корисна - 65 мм, довжина руків'я - 97 мм, товщина-ширина - 22 на 24 мм. Індекс HC означає high carbon. Це про сталь 1075, з якої ножа зроблено. Бланк протравлено два рази "double forsed patina". Вага ножа - 102 грама, товщина леза - 2,3 мм.
Изображение
Изображение
Певно, звернули увагу на ширину підводу? Вона була не така. Я ножа перегострив у лінзу. Зведення зараз поміряти нічим, на око під 0,6-0,7 мм. Нащо перегострив? Ніж був загострений гарно, але на кут 45 градусів. Дуракостійка РК... І на відміну від Бандита - він різав. Бандит в дерево відмовлявся лізти зовсім. Щодо термічки, дехто стверджує, що L.T. Right knives робить найкращу термічку 1075 сталі. Принаймні, якийсь там David C Andersen каже, що вони використовують термічку Doug Peters, який на термічці знається. Мені особисто поведінка сталі сподобалася, на Кондорах вона гірше. А от на Бандиті з його AEB-L термічка взагалі не сподобалася, якась суперм'яка сталь. Не рекомендую в жодному разі.
На лезі виштампувано гарне лого.
Изображение
І це не просто будиночок, а за цим лого ціла історія. Як і за назвою Blind Horse Knives. По посиланнях зверху можна почитати, що воно значить.
Изображение
Обух гострий, шкребе дерево з фероцерієм навідмінно.
Перейдемо до руків'я. Natural canvas micarta :) . Всі ж знають, як виглядає коричневий колір?
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Десь поряд коричневий пробігав... Це стандартна проблема у них, навіть все той же якийсь David C Andersen про це казав неодноразово. Різниця між зеленим і коричневим у них нібито і є, але побачити її важко іноді.
Взагалі руків'я (та увесь ніж) зроблені доволі акуратно. Єдине місце, на якому спотикається ніготь, ось.
Изображение
А так, жодних щілин чи ассиметрії. Піни і трубка, як мені здається, алюміній. Про Бандита - він був зроблений кривувато. Була асиметрія на накладках.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Повернемося до клинка. Якщо ножем працювати, то покриття дряпається.
Изображение
Изображение
Изображение
По різу. Ріже. Яблуко підколює, пір'яну паличку зробити можна навіть на рідному куті. Saber Grind, висота спуску - 20 мм. Ніж і РК спокійно витримує знущання типу батонінгу чи передавлювання курячих кісток. Мікарта запахи не вбирає, але темніє.
У руці ніж тримати зручно, силовий різ рука переносить нормально.
Изображение
Піхви...
Изображение
Ніж у піхвах сидить дуже гарно. Не випадає, все нормально. Але без темляка ніж діставати дуже незручно. Навіть важко, мікарта слизькувата. А головний прикол у тому, що піхви виробляються не для цього ножа і не L.T. Wright.
Изображение
Изображение
Знайомтесь, JRE Industries Leather Sheath model V. Якщо їх купувати окремо від ножа https://jreindustries.com/sheaths, то коштують вони... 50 баксів :shock: . Вони, звісно, якісні, але... Ці ж самі піхви використовуються і для більшого брата L.T. Wright Knives Bushcrafter.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Вкладишу нема, але ризику прорізати я не відчув. Дренажний отвір є. Вільний підвіс під товстий ремінь шириною 5 см спокійно. Вільний підвіс зручний. А от жорсткий краще б зробили по центру, а не виносили вперед, бо піхви трохи вивертає назовні при такому носінні. Ширина жорсткого - 8 см. Фероцерієвий стрижень у комплекті не іде, але якщо у вас він є з діаметром 8 мм, то буде триматися. Мій саме 8 мм (лису вітання). Взагалі це найякісніші піхви, що я до цього моменту отримував з США.
Ніж мені сподобався, користуюсь з задоволенням. Для примхливих, вони є з різними матеріалами руків'я, із сталі CPM-3V та зі сканді. Всім, хто дочитав до кінця - вітання! І окреме вітання любителям квестів, які дали мені час на написання огляду.
Изображение

П.С. На фото це не видно, але в районі підпальцевої накладки стонюшуються і на переході до леза товщина руків'я 18 мм.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
i-mik
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 92 раза

Сообщение i-mik »

Нагадує "ножепром" 90-х

Класичний радянський текстоліт, алюмінієві заклепки, невибагливі обриси.
Лише піхви радують. Хоч і без вкладишу.
Best regards
Не бійся, а бийся!
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Сообщение Ramok »

i-mik, можна зібрати з преміум матеріалів поганий ніж і з простих матеріалів - якісну річ. У мене є ніж з 90-х. Фанера, алюміній та лезо з якоїсь пили. Цілком пристойний ніж віком у 30 років. Зараз батько його на кухні хардюзає по кістках. Доречі, чим простіше форми, тим, зазвичай, зручніше користуватися ::hi:::
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Фішер Мен
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 943 раза

Сообщение Фішер Мен »

Ramok писал(а): 09 дек 2023, 20:09 Natural canvas micarta
А вишліфована була, чи з бахромою, як у Гардіана?
Так не завжди буде
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Сообщение Ramok »

Фішер Мен, без ворсу (більше полірована, ніж ні). На гардіані мені мікарта не сподобалася. На цьому миється дуже легко навіть просто водою.
Alex_LV
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Благодарил (а): 7043 раза

Сообщение Alex_LV »

Гарний ніж rt24
Єдине - вартість не відповідає матеріалам.
Пропоную все ж таки звернути увагу на наші BPS.
Має сподобатись.
Дякую за огляд :)(:?
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Сообщение Ramok »

Alex_LV, на більшості BPS сканді, а сканді - не моє. Пдпальцеві виїмки - туди ж. Єдиний ніж, що подобається - це їх колаборація з DBK - BUSHMATE. Але там вони наплужили з піхвами. Отже, що маємо. Бушмейт - 1828 грн. Таке ж зведення, більш низькі спуски (різати буде гірше, бо клинок товще), дерево, яке може повести, браковані піхви, не протравлений, але з кресалом. ЛТ Райт - практичо у два рази дорожче, але краща сталь, мікарта, шикарні піхви, вже протравлений. Нема кресала.
Alex_LV писал(а): 10 дек 2023, 09:46 вартість не відповідає матеріалам.
Може і так. Гривень на 500 :D
Thorwald
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 629 раз
Контактная информация:

Сообщение Thorwald »

Гарний розмір.
Дякую за огляд.
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Сообщение Ramok »

Thorwald, віксам треба не вигадувати велосипед, а зробити фікс на основі свого офіцерського, дещо збільшивши розмір. Гарна штука б була :D
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Сообщение Ramok »

Ще забув додати. Замість фероцерію можна носити ось такий мусатик від Ланскі. Тримається нормально.
Изображение
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Сообщение Ramok »

Щось мені цей бушбебі чим далі, тим більше подобається.
Изображение
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Сообщение Ramok »

ESEE Izula vs LT Wright Bushbaby vs Bradford G-Necker
Изображение
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Сообщение Ramok »

Изображение
Ответить

Вернуться в «Обзоры Ramok»