Отже L.T. Wright Knives Bushbaby

Компанія L.T. Wright Knives веде свою історію з 2014 року. Хоча з 2007 року L.T. Wright разом з Dan Coppins випускали ножі під назвою Blind Horse Knives. І цілком успішно випускали, якщо вірити ось цій статті, присвяченій їм https://edition.cnn.com/2013/09/02/livi ... index.html
Але наприкінці 2013 року їх шляхи розійшлися і з'явилися L.T. Wright Knives та Battle Horse Knives. В їх ножах є багато спільних моделей і до цих пір вони приймають на гарантійне обслуговування ножі Blind Horse Knives.Blind Horse Knives has grossed more than $1 million and put 23 local craftsmen to work making 250 knives a week
Повернемося до L.T. Wright. Він, власне, і дав ім'я цій компанії. Хто хоче детальніше почитати, ласкаво прошу на їх сайт https://ltwrightknives.com/about-lt-wright-knives/
Ось цей дядько.

"Що по ножу?" - спитають ті, хто не цікавиться історією. А що по ножу, при вартості менше 100 долларів разом з піхвами - цілком вдала покупка. А от The Bandit - не дуже вдала покупка (далі по тексту поясню чому). По Бандиту фото не буде, бо ножа у мене вже давно нема (пішов в інші руки безкоштовно, бо зараз понабігають "експерти"), фото зникли, нажаль. Тільки текстові спогади будуть.
Так, бушбебі.Дизайнер ножа Tim Stetzer.
Розміри ножа легко порівняти з віксом офіцерським.He has over two decades of law enforcement and criminal justice experience, and is a police academy instructor. He is also a veteran of both the Army and Air Force Reserves and has been an avid outdoorsman since his youth in Boy Scouts where he first became interested in knives. Tim has written for various gun, knife and outdoors publications since 2006 and has designed or helped design a number of custom and production knives during that time.

Загальна довжина клинка - 74 мм, корисна - 65 мм, довжина руків'я - 97 мм, товщина-ширина - 22 на 24 мм. Індекс HC означає high carbon. Це про сталь 1075, з якої ножа зроблено. Бланк протравлено два рази "double forsed patina". Вага ножа - 102 грама, товщина леза - 2,3 мм.

Певно, звернули увагу на ширину підводу? Вона була не така. Я ножа перегострив у лінзу. Зведення зараз поміряти нічим, на око під 0,6-0,7 мм. Нащо перегострив? Ніж був загострений гарно, але на кут 45 градусів. Дуракостійка РК... І на відміну від Бандита - він різав. Бандит в дерево відмовлявся лізти зовсім. Щодо термічки, дехто стверджує, що L.T. Right knives робить найкращу термічку 1075 сталі. Принаймні, якийсь там David C Andersen каже, що вони використовують термічку Doug Peters, який на термічці знається. Мені особисто поведінка сталі сподобалася, на Кондорах вона гірше. А от на Бандиті з його AEB-L термічка взагалі не сподобалася, якась суперм'яка сталь. Не рекомендую в жодному разі.
На лезі виштампувано гарне лого.

І це не просто будиночок, а за цим лого ціла історія. Як і за назвою Blind Horse Knives. По посиланнях зверху можна почитати, що воно значить.

Обух гострий, шкребе дерево з фероцерієм навідмінно.
Перейдемо до руків'я. Natural canvas micarta

Десь поряд коричневий пробігав... Це стандартна проблема у них, навіть все той же якийсь David C Andersen про це казав неодноразово. Різниця між зеленим і коричневим у них нібито і є, але побачити її важко іноді.
Взагалі руків'я (та увесь ніж) зроблені доволі акуратно. Єдине місце, на якому спотикається ніготь, ось.

А так, жодних щілин чи ассиметрії. Піни і трубка, як мені здається, алюміній. Про Бандита - він був зроблений кривувато. Була асиметрія на накладках.

Повернемося до клинка. Якщо ножем працювати, то покриття дряпається.

По різу. Ріже. Яблуко підколює, пір'яну паличку зробити можна навіть на рідному куті. Saber Grind, висота спуску - 20 мм. Ніж і РК спокійно витримує знущання типу батонінгу чи передавлювання курячих кісток. Мікарта запахи не вбирає, але темніє.
У руці ніж тримати зручно, силовий різ рука переносить нормально.

Піхви...

Ніж у піхвах сидить дуже гарно. Не випадає, все нормально. Але без темляка ніж діставати дуже незручно. Навіть важко, мікарта слизькувата. А головний прикол у тому, що піхви виробляються не для цього ножа і не L.T. Wright.

Знайомтесь, JRE Industries Leather Sheath model V. Якщо їх купувати окремо від ножа https://jreindustries.com/sheaths, то коштують вони... 50 баксів

Вкладишу нема, але ризику прорізати я не відчув. Дренажний отвір є. Вільний підвіс під товстий ремінь шириною 5 см спокійно. Вільний підвіс зручний. А от жорсткий краще б зробили по центру, а не виносили вперед, бо піхви трохи вивертає назовні при такому носінні. Ширина жорсткого - 8 см. Фероцерієвий стрижень у комплекті не іде, але якщо у вас він є з діаметром 8 мм, то буде триматися. Мій саме 8 мм (лису вітання). Взагалі це найякісніші піхви, що я до цього моменту отримував з США.
Ніж мені сподобався, користуюсь з задоволенням. Для примхливих, вони є з різними матеріалами руків'я, із сталі CPM-3V та зі сканді. Всім, хто дочитав до кінця - вітання! І окреме вітання любителям квестів, які дали мені час на написання огляду.

П.С. На фото це не видно, але в районі підпальцевої накладки стонюшуються і на переході до леза товщина руків'я 18 мм.