Fireflylite

Ліхтарі та інші засоби освітлення
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 2654 раза

Fireflylite

Сообщение Мутний »

PL47MU, E21A-4500k - дуже красива назва, ніколи не звертав особливо увагу на це, в ножах навпаки, але їх скільки зараз роблять і назви теж хз що зараз, от раніше :-D
Завдяки камрадам обрав і замовили для мене його навіть, а потім ще всі охочі компанії цій голову поморочили й можна тепер брати на аллі з монетами та акціями більшими чім на офсайті, та й оплата простіша :cool:

Перші враження - упаковка Вуркосоподібна, гадав чомусь кріплення налобне якесь та буде(ні), кумедний шнурок аж надто, сам ліхтар виглядає достойно, компакний але малим не назвати (21700 таки).
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Продовжимо - магніт достатній по силі, різьби добре змащені й в цілому викликають довіру, голова не мала, а з тіркою так взагалі мабуть капець, таки гострий темлячний вузол, насічки та анодування виглядають добре, Андуріл 2 тож підсвітка вимикається і регулюється.
Світло дійсно нейтральне, не переважає ні жовтизні, ні зелень, ні фіолет, ні білий, ще й дуже широко світить, тому тяжко оцінити без якихось тестів і зрівнянь. Мені подобається, не дратує відтінок, а розслабляє, але фокусування як таке відсутнє, тому хоч турбо хоч ні, то лише кілька метрів. На вулиці вигуляв, під ноги світити можна, але ж широко і не менше 50% щоб ок. За хвилин 40 на 30-50% яскравостів цілому і не менше 10 в турбо показує що 4.1в, свіжозаряджений Вапсел. Корпус навіть в турбо ледь тепліє, діоди таки досить цікаві, яскравості вистачає.
Саме перше враження, як увімкнув, було, а що ним я робитиму?) Досить специфічним здалося, але походив й заспокоївся, для роботи руками залишилося перевірити як.

Мул має трохи кумедного, наприклад світло на виході виглядає промінцями, як від сонця, а на білій стіні робить проекцію квадрата на корпусі, який видно на фото, як зумовики :smile:

П.С. впевнений теплішу варіацію цього діода можна сміливо брати, бо 4500к виглядає досить нейтрально-стерильно. Вночі на вулиці коли є ще якесь світло додаткове, то здається що то не ти світиш, а місячно просто)

Увімкнув турбо в білу стелю й в кімнаті все видно, не як день, але чудово та рівномірно. Вийшов такий графік, на старті 20-23 одиниці було, а в кінці чомусь стрибало від 9 до 8.5 -8.1.
Изображение

От й спробував попрацювати руками з ним і не все так з цим просто. Коли прям перед носом працювати, тобто 10-30 сантиметрів від очей то як вдень, не сліпить, не блікує, все рівномірно залите та ясккравість менше 50% вистачає цілком. Але тільки руки розігнути вже наполовину чи відстань на витягнуті - враження що сліпнеш :smile: Й виникає потреба в 50% + вже, з оптикою такого ефекту не зустрічав, а от що сліпить бліками бувало.
Перші враження закінчилися ::hi::: в кого давно ліхтар пишіть свої премудрості й плюси-мінуси, цікаво ж.

Цікаво чому не завезли стабілізацію, контора ж якраз йде в напрямку продвинутих користувачів, схоже лише шукають свій шлях поки.
Последний раз редактировалось Мутний 02 сен 2023, 23:02, всего редактировалось 6 раз.
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
RPD_macro
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 2588 раз

Fireflylite

Сообщение RPD_macro »

:shock: а шо без лінзи одне скло? :shock:
S110V :sad: M398
Сергей Сергеевич
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 772 раза

Fireflylite

Сообщение Сергей Сергеевич »

RPD_macro писал(а): 31 авг 2023, 20:34 а шо без лінзи одне скло?
Так "мул" же :) - "MU" в названии.
Тут видно как светит:

Текстовая ссылка на видео - https://youtu.be/NS5zoiJ5lYE
Kos70
Гуру по ліхтарям
Благодарил (а): 582 раза

Fireflylite

Сообщение Kos70 »

Мутний писал(а): 31 авг 2023, 20:09 упаковка Вуркосоподібна
Хм... В мене магнітна, та десь навіть подарочна. :grin:
Я плакал, что у меня нет ботинок, пока не встретил человека без ног...
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Fireflylite

Сообщение Мутний »

Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
RPD_macro
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Fireflylite

Сообщение RPD_macro »

Сергей Сергеевич писал(а): 31 авг 2023, 20:36 "мул" же - "MU" в названии.
И что это значит? 😐
Вдруг мне тоже такой потрібен 🤔
Сергей Сергеевич
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Fireflylite

RPD_macro писал(а): 01 сен 2023, 07:59 И что это значит?
Безрефлекторный, светит "голыми" светодиодами.
RPD_macro писал(а): 01 сен 2023, 07:59 Вдруг мне тоже такой потрібен
Ну в теме уже два видео (+куча всего в инете) - смотреть и решать надо или нет :)
RPD_macro
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Fireflylite

Сообщение RPD_macro »

Сергей Сергеевич, по втором видео он получается рассеивает на 380°? Вдаль светить вообще негодный?
Сергей Сергеевич
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Fireflylite

RPD_macro писал(а): 01 сен 2023, 08:48 по втором видео он получается рассеивает на 380°? Вдаль светить вообще негодный?
Ну 360 гр. не охватит все-таки, но очень широко, да.
Вдаль - сомнительное решение, разве что только в турбо на короткое время. Свет получается равномерный - без выраженного хот-спота.
Хорош для ближних дистанций.
Вот нашел (вроде с 2007г.):
Термин Mule был придуман Доном Маклишем (McGizmo). Он создал фонарь без хотспота, используя голый излучатель без оптики. Он назвал его "мул", потому что, по его словам, фонарь был похож на рабочую лошадку. Не модный, но очень полезный.
RPD_macro
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Fireflylite

Сообщение RPD_macro »

Сергей Сергеевич, а я ж собирался после прямого на 18650 и еще одного 2700...3000К завязать с фонарями 😡
Сергей Сергеевич
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Fireflylite

RPD_macro писал(а): 01 сен 2023, 08:53 а я ж собирался после прямого на 18650 и 2700...3000К завязать с фонарями
Так никто ж не заставляет брать :-D
Все равно всех видов оптики, диодов, "форм-факторов" и вариантов использования не охватить. Разве что чисто коллекционировать при наличии кучи лишних денег. :)
RPD_macro
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Fireflylite

Сообщение RPD_macro »

Сергей Сергеевич писал(а): 01 сен 2023, 08:56 никто ж не заставляет брать
Ага знаем мы эту отмазку 😡
А бывает мул под 18650? 🤔
Сергей Сергеевич
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Fireflylite

RPD_macro писал(а): 01 сен 2023, 08:57 А бывает мул под 18650?
Вот, например - https://intl-outdoor.com/noctigon-kr4-q ... light.html
tarkus
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Fireflylite

Сообщение tarkus »

RPD_macro писал(а): 01 сен 2023, 08:57 А бывает мул под 18650?
Изображение
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Fireflylite

Сообщение Мутний »

Познайомився з ним досить швидко, гадав займе більше часу, таки не мимо, річ цікава, можна брати при бажанні чогось кучерявого - неякувсіх і при тому цілком робочі розміри та характеристики має. Мул ще на Зебрах як бачив давно цікавив саме в налобному, проти матового скла чи тірки. Нова для мене Нічія теж зайшла, при нагоді може й тепліший варіант візьму хз.
Нішовий ліхтар здається, хоча й ніби скрізь вистачає, час покаже.
Белка в бешенстве
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 149 раз

Fireflylite

Сообщение Белка в бешенстве »

Мутний, А самое главное то не сказали: как на голове носится? Сильно хуже конвоя на 18650?
Белочка. Просто белочка.
Белка в бешенстве
Найфоман
Найфоман

Fireflylite

Если что, то фонари без оптики, всегда холоднее фонарей с тиркой примерно на 400К. То есть если заявлено 5000К в фонаре с тиркой, то в реальности там 4600. Если заявлено 4000К, то там 3700К. На более холодных может и 1000К быть разница. Производители указывают температуру голого диода, а тирка её утепляет.
Белочка. Просто белочка.
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Fireflylite

Сообщение Мутний »

Белка в бешенстве, в мене конвой Н3 і він 21700 ще й має кріплення комфортне для голови, але ліхтар там як на гамаку гойдається.

Сюди ж причіпив єдине вільне кріплення, які всі по промі купували за менше 2х баксів від нд20 здається, впринципі вліз. На голові як звичайний Геподібний, якщо не рахувати дрібних з акумом на 1/2 чи 2/3 від 18650того.
Мені абсолютно комфортно всі мої сидять, єдине в Конвоя оте гойдання дратує коли активно головою крутиш, а як бігти то взагалі мабуть провал, для ходити та працювати всі норм.

Купол і дедом схожа фігня да, саме тут 4500к здається такі як має бути, нентраль, а не як в 519А чи сст всіляких, навіть проти gt-fc40 ця нічія більш нентральна.
Белка в бешенстве
Найфоман
Найфоман

Fireflylite

Мутний, Ну блин, теперь и я хочу. Вы вроде написали что они теперь отправляют с али или я неправильно понял?
Белочка. Просто белочка.
Kos70
Гуру по ліхтарям

Fireflylite

Сообщение Kos70 »

"Хорошие сапоги, надо брать". Сейчас походил по чердаку в 219В (пока основной налобник заряжается), отличная засветка, приятный размер, не напряжная развесовка... :)
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Fireflylite

Сообщение Мутний »

Белка в бешенстве, і так і ні, зараз акції немає, а без неї 55 здається ціна, товарів в магазині не показує, а як їх і знайти то багато де пише що до нас не надсилають, хоча останній статус плаваючий на тих самих ліхтарях.
https://a.aliexpress.com/_ms9Yv0Q
Изображение
Kos70а які зараз на едс улюблені й налобні робочі і для кемпінгу щось мабуть теж маєш?)
Kos70
Гуру по ліхтарям

Fireflylite

Сообщение Kos70 »

ЕДС: D4v2 и EDC-18. Главные - налобники: HL3A и этот приживается... Всё остальное - вспомогательное. :)
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Fireflylite

Сообщение Мутний »

Kos70, едс18 гадав зовсім не той рівень, а налобних однодіодних зовсім вже не хочеться носити чи що?
Kos70
Гуру по ліхтарям

Fireflylite

Сообщение Kos70 »

Що значе - "носити"? Це-ж не собачкі яких треба вигулювати. Є ті, шо носишь постійно, є які вимушений за обставинами.Так склалось, що внаслідок природного відбору, однодіодні відійшли в тумбочкі та бардачкі... А чого-це раптом едс-18 не рівень?! Дуже сбалансованнний фонарь, як на мене. 7+FET відрізно від Емісару. Кноп тіки трохи ватний.
Последний раз редактировалось Kos70 02 сен 2023, 23:35, всего редактировалось 1 раз.
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Fireflylite

Сообщение Мутний »

Kos70, бо на пару з Емісаром, значить доповнює і замінює при потребі, а хто в Люмінтопа замість цієї моделі зараз?
Мені налобні з рефлектором теж подобаються, була Зебра матова і зараз Конвой, а багатодіодний лиш мул тому однозначної перемоги там бути не може над іншими, от й цікаво коли інші кандидати які переможці.
Ответить

Вернуться в «Огляди, відгуки, модифікації та тюнінг»