Людина десь через декілька тижнів направляється на схід. Деякий прямий військовий досвід з того року є, тобто він усвідомлює з практичної точки зору, що і як, це не понти. Зараз у них десь проходять загальні додаткові навчання, не піхота (подробиць сам не знаю), тому він додатково консультується з хлопцями, хто вже має досвід безпосередньо з нуля за період літо 2022-весна 2023. Поступив трохи екзотичний запит на фікс, яким можливо доведеться хоча б трохи окопуватись в ситуації, коли немає навіть малої саперної лопатки.
Тобто
- лопатки брати з собою не будуть;
- вага має значення;
- тикати буде в землю, де може бути каміння, відповідно і саме лезо можна пошкодити, плюс треба якась гарда, бо в будь-якому хваті рука може зісковзнути;
Ясно, це не планується, як постійний шанцевий інструмент, але хотілось би щось більш підходяще, аніж умовний Mora Garberg. Неїржавійка, орієнтовний бюджет не космічний (2-5к грн.), але давайте вже розглянемо варіанти, може я щось упустив.
Звичайно, на ум приходить ще армійський Glock, але він мені скинув фото ножа інструктора, що ніби-то вже показав себе добре з практичної точки зору в схожих умовах. Лезо менше глока, не знаю, чи відчутно ширше. Вага? Ну можна орієнтуватись мабуть на глок, руків'я ж дерев'яне. Сталь все ж таки мабуть неїржавіюча на відміну від того ж глока. Я задав йому багато питань, що і чому потрібно, відповідно давайте не будемо зараз розбирати з жартами, саме на яких жаб буде вестись полювання)
Щось десь подібне здається бачив у FOX, але зараз не можу пригадати. Може порадите якогось китайця? Чим окремо різати ковбасу, є. До речі, років 6-7 назад тут хтось продавав поюзаного лоумена від колдстіл зі знятим чорним покриттям леза. Ніж гарний, дякую, от він тепер і поїде в польові умови, як додатковий.