Два ножі на заміну Spyderco para 3 LW

Вибір ножа: Питання щодо вибору ножа. Поради, рекомендації, думки
Ответить
kaitonz
Новичок
Новичок

Сообщение kaitonz »

Добрий день всім,

прохання допомогти з вибором ножа або двох на заміну Spyderco para 3 LW. Володію ножем приблизно два роки. Ніж подобався і подобається, але за цей час нарешті зрозумів, що мені подобаються ножі простої утилітарної форми - без усіх цих зайвих вигинів, супер-виїмок для зручного хвату та інших тактичних виступів.

Запити наступні: міцний замок (не лайнер), середня, не важка в заточці сталь з гарною корозійною стійкістю, проста форма леза та рукояті (пряма або майже пряма лінія по верху рукоятка + лезо), не зовсім утилітарний вигляд (не як у Rat) , глибока кліпса краще, легкий - вага до 100 грам приблизно, добре якщо є вибір моделей звичайне або з чорним лезом, вартість до $200, краще до 150. Довжина 3 дюйми і в районі 3.5 - після Пара 3 зрозумів, що коротке лезо це часто досить і зручно, тому планую мати два: один приблизно 75мм, другий приблизно 86мм.

Завдання легкі та короткі: пікнік, посилки, тонкі гілки.

Переглянув половину BladeHQ, приблизно сподобалися форми у таких ножів, як Gerber Sedulo Pivot Lock - негарна рукоять, Civivi Elementum - зайво закруглена рукоять, RUIKE P801 - важкий і дешевий, Benchmade Bugout - гнуться плашки.
Але з цих жоден не подобається так, щоб купити. Себенза ще нічого, але дорога.

Поки що знайшов двох кандидатів, який сподобався і виглядом, і характеристиками:
Kershaw Iridium DuraLock Knife Gray Aluminum (3.5" Satin D2) 2038 - не подобається сталь Д2 - наскільки проблемно буде точити, і чи дуже проблемна, якщо взяти наприклад у похід, де буде вогкість або кілька годин ніж може пролежати вологий?
Kizer Vanguard Original XL Button Lock - трохи простий на перший погляд, але загалом норм, не знаю фірму і сумніваюся.

Прохання підказати варіанти, особливо з коротким лезом, явно я щось упускаю.
Дякую.
RPD_macro
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 2588 раз

Сообщение RPD_macro »

Benchmade 551 або 556 ?
У 556 лайнеры сплошные даже, в отличии от 551. Замок потужний. Точится не сложно s30v. Форма простая. Мне мини версия удобнее, так шо я сплавил свой 551.
Для великих рук коротковата рукоять, но остальное идеал.
Изображение
S110V :sad: M398
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 2962 раза

Сообщение Кузьмич »

16215
Мова, це також наша зброя
kaitonz
Новичок
Новичок

Сообщение kaitonz »

дякую, подивлюсь 551.
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 2654 раза

Сообщение Мутний »

Загострити не думаю що будуть проблеми з хоч якою сталлю, а якщо корозійна стійкість важлива, то брати лише з покриттям. Все інше справа смаку, тяжко так радити при виборі сьогоднішньому. З того що першим прийшло на думку - Код 4 або таки Пара 2, Тінейшес чорний.
Замок чи руків'я зламати в основному складніше чім клинок, для зазначених задач можна взяти щось з норм китайців типу сівіві, тусан, риби, вибравши дизайн та сталь і покриття чи без.
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 960 раз

Сообщение olegpan »

SigSauer K320 - это некое перепрочтение Гриптилиана с устранением косяков.
Benchmade Bugout M4 - очень легкий, но прочный. Возможно, лучший компактный ЕДС.
Еще - Kershaw Link 20cv, а еще лучше - ZT0357. Хотя эти уже тяжелее
Можно обдумать и American Lawman, Code 4 - но эти ребята сведены не тонко, я бы сказал - прочность максимальна.

П.С. Д2 без покрытия не должна лежать во влажности - это не тот случай. Да и если уж покупать нож сознательно - я бы советовал стальку поинтереснее.

П.П.С. если бюджет давит - можно посмотреть что-то из Сививи из Сандвика - не ржавеет и очень быстро правится. У меня Cogent их есть - есть мелкие нюансы, но в целом нож очень практичный и резучий.
И, я думаю, стоит взять основный нож 85-89мм клинком - скорее всего, мотивации, чтобы юзать 75мм нож - будет немного. Если и захочется, то оставить во вторую очередь.
kaitonz
Новичок
Новичок

Сообщение kaitonz »

дякую за цікаві варіанти, пішов гуглити.
Ответить

Вернуться в «Вибір ножа»