Хто що слухає по радіо, які хвилі, радіостанції?

Електрична та електронна побутова техніка та прилади. Програми та програмне забезпечення.
Ответить
Novak
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 184 раза

Сообщение Novak »

Питання виникло в процесі вибору портативного багатохвильового радіоприймача.
Переглядав огляди різноманітних Tecsun, Xhdata і подібних і звернув увагу на дві речі:
1. часто чую, що ефір дуже збіднів, особливо на довгих і середніх. На коротких також, хоча там з'явилася така розвага, як слухання авіа. А так люди слухають, в основному, ФМ.
2. користувачі таких радіо, в основному, це люди у віці, які ще пам'ятають ВЕФи та Океани (а ще Шарпи і Грюндіки)), пошук "Голосу Америки" на коротких хвилях і відчувають ностальгію по бродінню по хвилях ефіру. Ще серед таких туристи і жителі віддалених районів, де є проблеми з інтернет-зв'язком.
От в мене виникло резонне запитання: а чи є реальний зміст в багатохвильовому радіоприймачі в даний момент? Що такого особливого зараз можна знайти і послухати поза ФМ діапазоном в Україні? Бо ФМ радіо в мене є, варіант для дачі і, скажу зразу, слухати там практично нема що, місцеві станції не цікаві, а загальноукраїнські - тим паче. Слухати музику через ФМ? Ні, дякую, я краще щось із плеєра. Новини? Для цього є інтернет.
То хто що зараз слухає по радіо?
Зольдатен
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 2095 раз

Сообщение Зольдатен »

Коли я вдома то Radio ROKS, можна і в он-лайні в HD-якості :cool:
Elpasohot
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 1527 раз

Сообщение Elpasohot »

Мені цікаво,а нема ще приймачів,я не кажу про смарти,щоб там було інтернет радіо?
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Благодарил (а): 5584 раза

Сообщение Ramok »

Novak писал(а): 10 дек 2022, 10:40 багатохвильовому радіоприймачі в даний момент?
Я зараз у селі, тут ловить тільки 2 фм українських, 3 фм білоруських. На mw, lw немає нічого (здається тільки кацапське одне). На sw вже білоруських і кацапських по парі, бібісі англійською, французьке, арабське, китайське ще якісь незрозумілі. Якісь перемовини по раціях. Але це все у хаті. При зникненні фм доведеться слухати англійські новини на sw.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
tarkus
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение tarkus »

Elpasohot писал(а): 10 дек 2022, 10:53 Мені цікаво,а нема ще приймачів,я не кажу про смарти,щоб там було інтернет радіо?
Є.
Але вони не є повністю автономними (SIM-карту не вставити).
У старих моделях потрібно виту пару встромляти, у нових - по WiFi до роутера або смарту.

https://bigl.ua/sc-7916506-wifi-internet-radio-priemnik
Martine
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 202 раза

Сообщение Martine »

Novak писал(а): 10 дек 2022, 10:40 1. часто чую, що ефір дуже збіднів, особливо на довгих і середніх. На коротких також, хоча там з'явилася така розвага, як слухання авіа. А так люди слухають, в основному, ФМ.
ДВ хвилі мертві, там взагалі нічого немає (інколи щось пролазе з Европи). Авіа діапазон буде працювати, якшо в радіусі від Вас не більше 10 км є аеропорт (перемови діспечерів з цивільними літаками), але зараз всі аеропорти не працюють.
Судячи з Ваших потреб, Вам дорогий радіоприймач не потрібен, але я все одно раджу мати якийсь більш- меньш гарний приймач на виняток вимкнення світла в місті. Коли у нас в місті пропало світло, замовкли всі ФМ станціі і не працював інтернет. Ось тут і буде в нагоді СВ та КВ хвилі.
ВНИМАНИЕ! Заточка ножей и другого режущего инструмента это работа, требующая внимания и аккуратности. Можете считать, что нож во время заточки вас ненавидит и не упустит своего шанса поквитаться.
bonatursky
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 188 раз

Сообщение bonatursky »

Novak писал(а): 10 дек 2022, 10:40 От в мене виникло резонне запитання: а чи є реальний зміст в багатохвильовому радіоприймачі в даний момент?
Имхо, нет! Станции рабочие там еще есть, но слушать нечего. Ну индусы, арабы, китайцы... через шум помех. Оно надо? Волну проповедников можно поймать, Библию читают. Ну еще поляки, немцы и французы. Если понимаете по ихнему. Все.
У меня Деген 1103 и Тексан 3000
Недавно лазил по волнам во время отключения света. Ничего там интересного нет.
Ну есть приемники - пусть будут, но покупать сегодня такое я бы не стал. Тем более, что цена сейчас конская.
::hi:::
Silentium est aurum
rubreht
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 129 раз

Сообщение rubreht »

Так,був у мене мафон з касетою,диском,та райдіом,колись була гарна штука,самсунг,год десять ато і більше не користувався,тут блакаут,я до нього,а там батареї 20, великі, щей 8 штук, ну взяв від шуріка акум,два дроти і опа,слухаю промінь футбол :-D :grin:
Особо опасен на пищеблоке.
Ответить

Вернуться в «Побутова техніка та електроніка»