Кращий ніж компанії
- FRAG
- Найфоман-эксперт
Кращий ніж компанії
Навіяно початком розмови
viewtopic.php?f=251&t=57675
Особисто для мене КС це компанія, яка дала можливість придбати надійного, якісного та не дуже коштовного складаного ножа, як зараз кажуть, не толерантних розмірів.
І у мене були майже всі великі складані ножі компанії , крім старих нерозборних вояджерів, та відносно нового Фензі і лінійки талвар (ну не сподобалося віно мені естетично).
І попри всю любов до еспад, вояджерів та раджи, зачепив чомусь саме великий холд аут. Бо він плаский, лёгкий, надійний, його зручно носити, мити та обслуговувати. І саме головне, він просто чудово робить свою справу - ріже. Не як звичайне "тактичне" одоробло незрорумілого призначення, а як дуже гарний господарсько-побутовий ніж.
У ножа немає зайвої довжини руків'я (чомусь мене бісить це у складних ножів, коли дивися і бачиш, що там ще кілька міліметрів спокійно можна було вмістити у руків'я), немає зайвих, непрацюючих елементів конструкції, на відміну від еспад та раджі він дуже легко та швидко відкривається за шпень. Дуже зручна кліпса, яка працює як треба прямо з коробки. І яку не потрібно відшкрябувати від фарби.
Немає неанодованого алюмінію, який цвіте від поту зі неприємно вражаючою швидкістю.
Впевнений, що у кожного поцінювача КС є свої улюблені моделі. Цікаво, у кого які І саме чому.
viewtopic.php?f=251&t=57675
Особисто для мене КС це компанія, яка дала можливість придбати надійного, якісного та не дуже коштовного складаного ножа, як зараз кажуть, не толерантних розмірів.
І у мене були майже всі великі складані ножі компанії , крім старих нерозборних вояджерів, та відносно нового Фензі і лінійки талвар (ну не сподобалося віно мені естетично).
І попри всю любов до еспад, вояджерів та раджи, зачепив чомусь саме великий холд аут. Бо він плаский, лёгкий, надійний, його зручно носити, мити та обслуговувати. І саме головне, він просто чудово робить свою справу - ріже. Не як звичайне "тактичне" одоробло незрорумілого призначення, а як дуже гарний господарсько-побутовий ніж.
У ножа немає зайвої довжини руків'я (чомусь мене бісить це у складних ножів, коли дивися і бачиш, що там ще кілька міліметрів спокійно можна було вмістити у руків'я), немає зайвих, непрацюючих елементів конструкції, на відміну від еспад та раджі він дуже легко та швидко відкривається за шпень. Дуже зручна кліпса, яка працює як треба прямо з коробки. І яку не потрібно відшкрябувати від фарби.
Немає неанодованого алюмінію, який цвіте від поту зі неприємно вражаючою швидкістю.
Впевнений, що у кожного поцінювача КС є свої улюблені моделі. Цікаво, у кого які І саме чому.
- Зольдатен
- Гуру-найфоман
Кращий ніж компанії
Я не відношусь до фанатів колда, проте і у мене є улюблені ножі:
- канедоліан, ну тут все понятно))
- блек ріно, сподіваюсь колись все рівно куплю, теж можно не розписувати, це ножі для естетичного споглядання
- холд не пам’ятаю який по рахунку, дрібний з хнр
- мастер хантер з 3в
Наче все)
- канедоліан, ну тут все понятно))
- блек ріно, сподіваюсь колись все рівно куплю, теж можно не розписувати, це ножі для естетичного споглядання
- холд не пам’ятаю який по рахунку, дрібний з хнр
- мастер хантер з 3в
Наче все)
-
- Найфоман
Кращий ніж компанії
Повністю підтримаю все вищесказане, тільки для мене холд аут 1 завеликий, тому маю 2-го в аус8, хотілося б ще в cts-xhp. Мене заціпили 4 складаних моделі у колдів: code 4, recon танто, холд аут і брокен скал. Code 4 мав у танто версії, класний, харизматичний ніж, плаский, але різ не влаштовував. Рекон танто хочу до цих пір, але цінники на нього зараз
подобається на вигляд, розумію що різати також буде посередньо у порівнянні з холд аутом і брокен скалом. Брокен скал крутий ніж, є в cts-xhp, подобається, але ну дуже вже простий, і кліпса гівно. А от холд аут 2 зачепив. Вид, форма клину, нормальна кліпса, спуски від обуху, плаский, надійний і легкий ніж з достатнім (для мене) розміром клину.

- FRAG
- Найфоман-эксперт
Кращий ніж компанії
Блек Ріно в мене був. Дуже ностальгічний ніж. Він мені нагадував щось з дитинства, якийсь промисловий ніж, який був у дорослих рідних та знайомих. Але у складеному варіанті та просто космічної якості виконання.
Все у нього добре, крім руків'я з 7075 алюмінію, який, якщо не має твердого анодування дуже легко дряпається та кородує швидше, ніж вуглецева сталь.
- FRAG
- Найфоман-эксперт
Кращий ніж компанії
Так, холд 2, як на мене, має значно краще руків'я та кліпсу, ніж брокен скал.Cap Klenzendorf писал(а): ↑28 июл 2022, 15:25 ... А от холд аут 2 зачепив. Вид, форма клину, нормальна кліпса, спуски від обуху, плаский, надійний і легкий ніж з достатнім (для мене) розміром клину.
Брокен скал мені дуже подобався саме до того моменту, як їм попрацював по якійсь твердій деревині. Наче ніж, наче гострий. А не ріже, бо незручний для силового різу.
- corsar_s
- Гуру-найфоман
Кращий ніж компанії
Ножів від CS декілька, але кращого на мій погляд - рекон танто, ще, нажаль, не маю.
Поки що, не маю.
Поки що, не маю.
Если, вдруг, я Вам не отвечаю, значит я не вижу Ваши сообщения. Уж, извините!
- AleksR
- Найфоман
Кращий ніж компанії
Для мене найкращий і харизматичний ніж CS теж Recon Tanto. Маю три. Улюблений ніж з San Mai.
-
- Гуру-найфоман
- Контактная информация:
Кращий ніж компанії
У меня Lawman. Нравится солидность, брутальность и надежность конструктива. Очень удобный в руке. Ему б еще хотя-бы на 1 см длиннее клинок. А так замечаний нет.
Был Вояжер. Отличный нож, но для моей руки трошечки маловат. Продал.
Был Вояжер. Отличный нож, но для моей руки трошечки маловат. Продал.
СМЕРТЬ РАШИСТСКИМ ОККУПАНТАМ!
- Ramok
- Модератор-найфоман
Кращий ніж компанії
А для мене найкращий ніж від Колда це... Томагавк Фронтьєр Хок. Він найбільше затримався з усіх виробів. Заміни йому не бачу. Хіба що на пайп хок чи хадсон бей цього ж виробника.
П.с. гриби зрізані хоком за городом.

П.с. гриби зрізані хоком за городом.

Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
-
- Найфоман-эксперт
-
- Гуру-найфоман
- Контактная информация:
-
- Модератор-найфоман
Кращий ніж компанії
Karl,
то, напевно, мається на увазі звичайний Вояджер.
Там дійсно мале руків'я. В L-ки вже в самий раз.
то, напевно, мається на увазі звичайний Вояджер.
Там дійсно мале руків'я. В L-ки вже в самий раз.
- Кузьмич
- МАЙСТЕР
Кращий ніж компанії
Не можу сказати що в мене є улюблинець з КС, але в користуванні в якості ЕДС ножа для риболовлі що одночасно є складним кухоним - Брокен Скул, купив виключно через придатність до кухоних справ та сталі... Ще два чи три три лежать в коробках, і скоріше продам чим буду користуватися. Виходить що КС не мій бренд
Мова, це також наша зброя
-
- Найфоман
Кращий ніж компанії
Під кожним словом підписуюсь! Щоправда, інші КС вже роздав, саме БС лишив.Кузьмич писал(а): ↑28 июл 2022, 20:58 Не можу сказати що в мене є улюблинець з КС, але в користуванні в якості ЕДС ножа для риболовлі що одночасно є складним кухоним - Брокен Скул, купив виключно через придатність до кухоних справ та сталі... Ще два чи три три лежать в коробках, і скоріше продам чим буду користуватися. Виходить що КС не мій бренд
-
- Модератор-найфоман
Кращий ніж компанії
Бомбезна фірма була.
Моі улюбленці:
Lone Star
Makinak Hunter
Broken Skull
Recon 1
Code 4
Finn Wolf
Air Lite
Тільки вони останнім часом зведення кінське робили.
То я, навіть частіше, деякими репліками користуюсь, бо вони краще ріжуть.
Моі улюбленці:
Lone Star
Makinak Hunter
Broken Skull
Recon 1
Code 4
Finn Wolf
Air Lite
Тільки вони останнім часом зведення кінське робили.
То я, навіть частіше, деякими репліками користуюсь, бо вони краще ріжуть.
- GeorgCH
- Гуру-найфоман
Кращий ніж компанії
поэтому у меня сейчас только один Code 4(CTS XHP)

Life is a series of choices.
- FRAG
- Найфоман-эксперт
Кращий ніж компанії
До речі, цікавий момент.
Ніхто, навіть я, досі не відмітив як безперечний + відношення ножа до не хз.
Насправді, для мене це важливий момент, просто забув відмітити, що холд аут 100% не хз при дуже немаленьких габаритах. Бо дюра лекс, сед лекс.
Ніхто, навіть я, досі не відмітив як безперечний + відношення ножа до не хз.
Насправді, для мене це важливий момент, просто забув відмітити, що холд аут 100% не хз при дуже немаленьких габаритах. Бо дюра лекс, сед лекс.
- Rus
- Найфоман
Кращий ніж компанії
Cold Steel American Lawman, надежный, удобный. Уже третий раз со мною на БД. Да и вообще всегда (где можно) со мною.
Запомните, джентльмены: эту страну погубит коррупция.(С)
- GeorgCH
- Гуру-найфоман
Кращий ніж компанії

Comparing force generated by a knife thin behind the edge (left) with one thick behind the edge (right)
Нож должен хорошо резать

Life is a series of choices.
-
- Гуру-найфоман
- Контактная информация:
- Serhio
- Найфоман-эксперт
Кращий ніж компанії
Пока остались 2 Cold Steel Finn Wolf и купленные за пару дней до активной фазы войны Spartan и Recon 1 Spear Point. В ношении предпочитаю более легкие ножи, но Hold Out 1 попробовал бы. Но не по тому курсу, что сейчас, да и более актуальные траты есть
П.С. Хотел когда-то Trail Hawk, но так и не заимел

П.С. Хотел когда-то Trail Hawk, но так и не заимел

-
- Найфоман-эксперт
- vld
- Майстер хайку
Кращий ніж компанії
О'Tanto 
Ну, з того, що маю.
Дідько, ще є ларедо боуі. Важкий вибір

Ну, з того, що маю.
Дідько, ще є ларедо боуі. Важкий вибір
Як нерозумно випрохувати те, чого можеш сам досягти.
-
- Гуру-найфоман
- Контактная информация: