Захотілося спробувати щось краще за те, що маю зі складників, а це, на даний момент, Ganzo g704.
Мушу сказати, що з цим Ганзо мені пощастило в лотерею і коли я читаю відгуки про "пластилінову сталь", то розумію, що це не про нього.
Мій має хорошу термічку (десь біля 59 од.), за декілька років неактивного використання клинок не люфтить, а після того, як зробив йому регрінд і зменшив коняче зведення з 0.8-0.9 мм до 0.4-0.5 мм, то і різ більш-менш.
Із того, що хотілося б на новому ножі, це:
1. Більш різучу форму клинка, йомовірно 3 мм товщини, замість 3.8 мм (які маю на Ганзо), довжина клинка в межах 90(+/-) мм. Ну і зведення, бажано, відразу до 0.5 мм, щоб не бавитися з регріндом (хоча зробити це не проблема, але якщо можна обійтися, то чому б ні)
2. Руків'я з кращою ергономікою. У 704-го досить приємне по формі, добре лягає в руку, але з кутами, які муляють руку.
3. З меншою вагою. у Ганзо маємо 147 грамів, а хотілося б легший.
4. Замок Axis, бо вже звик, він надійний і безпечний. Лайнер точно не мій вибір.
Ну, отак, якщо коротко.
Як бачите, сталь не вказую, мене і 440С влаштовує, хоча якщо можна трохи кращу, то чому б і ні.
Бюджет?
1. Якщо б вдалося знайти щось пристойне і прийнятне в межах до 50-60 доларів - було б добре. Ганзо 704 я купив колись за еквівалент 18 доларів і цей ніж вартий кожного цента, вкладеного в нього. Може є щось з такою ж віддачею по грошах, але до 50-60 доларів? Можливо щось з китайців більш високого рівня?
2. Якщо ні, тоді до 100 доларів. Тут вже і фірмА можлива, наскільки я розумію.
Чекаю на поради людей з досвідом. Грати в гру: купив, спробував, а потім продав і так 10 разів по колу зовсім не хочеться.
П.С. З того, на що вже кинув оком - це Бенч Фрік, але він виходить за межі бюджету. А перевищувати бюджет ну дуже не хочеться. Та й є надія знайти щось прийнятне до 50-60 доларів.