Хочу написати декілька слів про справжнього форумного ножа!
Форумний він не тому що замовлявся через форум чи має форумну символіку, а через те що не будь нашого форуму та камрадів-форумчан, цього ножа взагалі не існувало б.
Як? А ось так:
Ножа-донора мені подарував камрад Alex_LV (бо від камрада Дюка вже втратив надію дочекатись))), моровського ламінатного клиночка презентував камрад norther, а камрад Thorwald колись пошив мені кілька гарних шкіряних підвісів під 510-ту.
А ваш покірний слуга лише зібрав усе це разом!
Отож до вашої уваги перша (принаймні з мені відомих)) Мора 510 з ламінатним клинком.

Технологію заміни клинків на 510-й Морі я вже описував у якійсь з морівських тем, проте тут довелося трохи погратись, бо товщина «органу» для пересадки була значно більше ніж штатні 2мм.
Тож зішліфував товщину скільки зміг - настільки щоб не зчухати до кінця моровське клеймо.
У підсумку вийшло 2,5мм, тож хвостовик довелось плавно зішліфуади іще, доівши товщину на кінчику до приблизно 1,9мм.
Також прошліфував обух, бо ж раптом доведелься колись кресалом вогонь розводити.

Посадка клинка вийшла тугенькою, перед посадкою 10 хвилин тримав руків‘я у теплій воді, бо побоювався шоб не лопнуло, але все обійшлося.
Для уніфікації з рештою своїх 510-х додав темлячний отвір та короткий темлячок під два пальці.
Легенько протравив у ХЗ, щоб проявити лінію хамону.

Із піхвами провів той самий комплекс заходів, який проводжу з усіма піхвами 510-х: зрізав рідного підвіса, підігрів феном та притиснув щільніше місце навпроти виступів фіксації (тепер ніж входить із клацанням і не витрушується з них, як не старайся.
Вдягнув підвіс від Торвальда.

Так шо друзі, тепер крім оригінальної вуглецевої (якою дуже дорожу, бо хоч у неї і кривий клинок, але це моя перша Мора, з якої вся любов і починалась) маю ше дві Мори 510 - нержавіючу та ламінатну.

Якщо знайду донора, мрію зібрати ше як мінімум одну, із власним клинком сучасної сталі, можливо зі спусками на 3/4, або ромб.
Дякую за увагу, камради, а окрема подяка камрадам Alex_LV, norther та Thorwald, бо завдяки вам цей ножик є таким, який він є!