Давно хотілки різні були, та більш для дози, чім щось справді цікаве, чи нове, чи потрібне, ну ви розумієте

А в даного майстра тримав роботи на СГ колись, тоді увагу й звернув на ноже, але прям хотілки ще не виникло. А оце як почав копати глибше, то саме стиль майстра й заінтригував. Не копіювання чи плагіат, уважність до деталей і розуміння що й чому робить, все на своїх місцях. Ще й легка брутальність, від роботи руками, відчувається унікальність і вкладений ручний труд, своєрідний шарм, для робочого ножа то лише плюс, як на мене.
Ну не буду багато букв, перейду до суті. Ось доречі інста майстра https://www.instagram.com/silver_fish_k ... e=ig_embed
Комплектація- ніж, 2 кліпси, проста і з отвором під темляк, запасні гвинти, гвинти для варіанту без кліпси, візитка з даними про ніж і майстра.
Накладки - мікарта
Клинок- х12мф, фініш блеквош
Лайнера - титан
Розміри клина- 96мм. довжина без крюка, 3,1 товщина, зведення 0,2 і попросив кінчика 0,5мм й підняти повище, для дуракостійкості.
Розміри руків'я- 118 мм. довжина, майже 15 товщина і на кліпсі в самому товстому місці, на головці гвинта- майже 20мм.
Фіксація- це не просто Friction, а Press-Friction, на фото спробував передати суть. В складеному стані клинок тримає чимала куля керамічна, яка впресована в пружину аля-лайнерлок. В розкладеному клинок застібається, якщо можна так сказати, двома керамічними кулями в лайнерах і сидить без люфтів, зовсім. Тобто замка ніби й не має, але фіксація краща чім сліп-джоінт дає, плюс пальцем тримаєш, якщо треба. На каналі автора відео кілька є про фіксацію, мені лінь знімати.
Відкриття відбувається м'яко, детент підібраний шикарно, але витрусити клинок мені не вдалося, тому сам він хрін відкриється. Скласти однією рукою може бути небезпечно, але якщо навчитися то можна. Хід плавний, в натяг, так мені нрав, щоб випадково на пальці не впав, якщо не зафіксував його повністю в розкладеному стані, буває привідкритим ріжу щось.
Ще з того що люблю- осьовий має проточку від прокручування, бонка несуча, тобто вставляється в паз лайнера і навантаження йде на неї, а не на гвинти. Самі лайнера оброблені добре і скрізь наведено однаковий фініш, не знаю як зветься, битий лід мені нагадує, не піскоструй. Кулі фіксуючі з кераміки і розмір хорош. Кліпса всеїдна по розміру краю кишені, пружня, не туга і не слабка, не рве кишеню, тримає гуд, сідає і знімається приємно. В складеному клинок спить глибоко і кінчик його теж. Гвинти правильної довжини, не короткі й не стирчать в середину. На осьовий внатяг вдягаються шайби (а шайби я лю)) й клинок, що теж порадувало, як і правильний, окремий, фініш на шляху кульки детента на п'яті.
Спеціально брав не загостреним, вночі над тим попрацював, бере гостроту норм, легко і приємно процес ішов, але заусенець довгограючий, як на мене.
По косяках- клинок спить не по центру, але серійка мене до того вже привчила ставитися помірно, особливо Бенчі, не муляє погляд.
Може що й забув, з того що хотів написати, та тільки ж вчора отримав, ще на емоціях, подарунок на днюху вийшов вдалий