Отже мій екземпляр це Spyderco UK Penknife Black FRN Leaf shape C94BK.
ТТХ ножа:
Загальна довжина: 175 мм
Довжина у складеному стані: 100 мм
Довжина клинка: 74 мм
Довжина ріжучої кромки: 66 мм
Товщина клинка: 2,5 мм
Спуски: Full-Flat
Матеріал клинка: CTS BD1
Матеріал руків'я: FRN
Твердість клинка (HRC): 56-58
Маса: 48 г
Кліпса: двох позиційна, проволочна
Країна виробник: Colorado, U.S.A.
Ніж привезений з Штатів, за що окрема подяка учаснику форуму elf_ua.
Для тривалої туристичної подорожі за кордон потрібен був максимально функціональний і легкий ніж. В певний момент сторона терезів переважила в сторону саме ваги, так як в деяких місцях планети банально немає якогось деревця яке б конче треба було постругати

Вибір був зроблений на користь спая так як колись мав таку ж китайську репліку даного ножа.
Що відразу хочеться сказати, що отримавши його я зрозумів, що це як порівняння небо і земля.
Китайська репліка була ну нормальною, абсолютно нічим не вражала. Оригінал натомість в кращих традиція спайдерко виконаний відмінно!
На відміну від старих модифікацій (з якої китайці і зробили копію) в даній моделі є ряд змін, а саме:
- матеріал замінили з G-10 на FRN. Руків'я дуже текстурне і шорстке. При цьому краї скруглені і трішки вищі за бокову поверхню накладок за рахунок чого на кишеню ніж лягає легко.
- товщину леза зменшили з 3 мм до 2,5 мм.
- насічки тепер і зверху на обухові і знизу на чойлі.
- зменшена довжина пластини "замка" slip joint lock. Фактично всі ці зміни внесені як на мене з однією ціллю - полегшують вагу ножа.
Сталь не має ніяких надзвичайних властивостей як на мене, але показала себе на рівні з AUS-8 чи 8Cr13MoV.
Кліпса в міру жорстка, з кишені не злітає.
Щодо "замка" slip joint lock - фактично він звісно відсутній

Звісно для колючих ударів по "ковбасі" він не призначений

Тепер щодо питання чому ж не обрати просто швейцарця типу вікторінокса.
На відміну від швейцарців це все ж ніж з набагато більшим функціоналом який був мені потрібен.
Він має руків'я повноцінної форми, а не просто пряме як у вікса. Накладки рифлені що також додає впевненості в утриманні, особливо в рукавицях.
Можливість відкрити однієї рукою і в рукавицях також.
Можливість носити на кишені, а не в середині її.
Більш широке лезо при малій довжині, особисто для мене, набагато комфортніше.
Єдиний суттєвий мінус це звісно його ціна.
В цілому ніж дуже цікавий, для тих хто любить короткі леза. В порівнянні з Delica, Dragonfly, Pacific мій вибір схилився до Penknife.
Для порівняння з Spyderco Tenacious.