Не було у мене ні одного фікса (Мора не рахується). Захотілося! Почав шукати: а що ж я, власне кажучи, хочу? Шукав, шукав і прийшов до висновку, що хочеться мені якогось універсала, але з "цікавої" сталі, 125 або 110, наприклад. На райберті надибав ножі від HARDWORK Knives і примітку, що можуть виготовити ножа за бажанням замовника. Списався, 125 не було, запропонували М390 - не захотів, хочеться екзотики, тому зійшлися на К390, болерівському швидкорізі. В обробці сталь виявилася ще тим "подарунком". ТО Інструментальщика, твердість - 63 одиниці, калили на "первичку", щоб по можливості менше ржавіла. Ніж, за домовленістю, прийшов не заточений. Після більше 3 годин заточки, я дуже пожалів, що ніж не заточили... Точив на 36 градусів, які після поступового піднімання кута стали 37 градусами. Після заточки ніж чіпляє волосину, але результат мене не повністю задовільнив. Якщо Павло захоче потестувати, то після тесту ще раз переточу. Хоча це явно не різак, але ріже досить непогано.
До ножа зробили оригінальні ножни, які, чесно кажучи, не дуже сподобалися, але то не біда, можна і інші замовити при бажанні, може я просто очікував чогось більшого...
В результаті вийшов такий собі роботяга, якому ніщо не страшне. Тому і "охрестив" Брутто - швидше від "брутально", ніж маса з тарою
ТТХ ножа:
Сталь - К390 (С 2.45%, Cr 4.15%, V 9%, Mo 3.75%, Со 2%, W 1%)
Руків'я - мікарта
Загальна довжина - 246 мм
Довжина леза - 128 мм
Довжина руків'я - 118 мм
Вага - 201 г
Зведення після заточки 0,5-0,55
Товщина обуха біля руків'я - 4,72 мм
Зтоншення - 2 мм
Ширина леза - 31 мм
Трохи подумав і "перехрестив" ножа на Brutt