Хочу поділитися невеликим ноу-хау, до якого дійшов ще кілька років назад, перевірив кілька варіантів, зараз маю найбільш вдалий, саме час поділитися.
Спочатку про проблему. Найбільш зручно тримати складник на кишені, зафіксувавши його кліпсою. Однак зі сторони кліпса дуже помітна, чим власник себе видає.
Відблискуючи кліпсою ми привертаємо до себе зайву увагу, починаючи від правоохоронних органів і закінчуючи кишеньковими злодіями, для яких коштовний ніж - гарна здобич.
В чому ідея - зі внутрішньої сторони кишені ми пришиваємо стропу-тримач, на яку вішаємо ніж. У такому випадку кліпса йде не на зовні, а між стропою і зовнішньою стороною кишені. Витягувати ніж практично так же швидко і зручно як і раніше, вішати - дещо складніше, але тут питання практики, особисто я під час того, як вішати ніж, продіваю в кишеню палець і згинаю його, піддівши стропу знизу, далі вставляю кліпсу і витягую палець. Все досить швидко.
Отже крок перший - вирізаємо шматочок стропи довжиною десь 4-5 см і обсмалюємо його з обох боків, щоб стропа не розпускалася:

У найпростішому випадку можна використати стрічку, якою підшивають знизу штани. Однак більш груба дюймова стропа підходить краще. Тут можна поекспериментувати з матеріалами.
Стосовно довжини - занадто довга стропа буде відвисати, а занадто коротка - не даватиме змоги зручно вставляти ніж. По ширині варто орієнтуватися на товщину пальців, щоб була змога просунути палець у пришитий шматочок стропи.
Крок другий - пришиваємо з внутрішної сторони кишені:

Пришивати варто до підкладки кишені, тоді ззовні вигляд штанів не зміниться. Якщо прокладка не досить міцна, можна підсилити її, підклавши зовні тканину.
Якщо пришивати дещо нижче від рівня кишені, то можна приховати ніж так, що зовні його не буде видно зовсім.
Власне на цьому все, ось так висить ніж зсередини:

А ось - він же ззовні:

Я пришиваю такі стропи на обидві кишені, вся процедура займає хвилин 30-40.
У цього ноу-хау є ще кілька плюсів:
- ніж не ковзає по кишені, завжди в одному місці, це навіть допомагає швидше до нього дістатися;
- менше псується край кишені від рукояті ножа;
- сама кишеня менше провисає від ножа.
На цьому все, сподіваюсь, комусь стане в нагоді.