Стерх Монарх

Свій погляд на ніж, тести та робочі якості ножів
Ответить
Yzef
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Благодарил (а): 77 раз

Стерх Монарх

Сообщение Yzef »

Отже, по результатам неповної неділі володіння напишу короткі враження від ножа:
ТТХ(Стерх Монарх): загальна довжина 250мм, клинок та руків'я по 125мм,ширина клинка 32-33мм.,зведений в 0.3.
Накладки з вуглепластику та помаранчевого G10.
На клиноку поздовжній сатин, по обуху та руків'ю хаотичний. Схожу техніку на Ганзі називали "битий лід".
Сталь CPM S125V, загартована на 63-64.

Изображение
На вихідні у Львові було холодно та сніжно. А тому прогулянки по парку та мордування гілочок відпали, а заметіль за вікном вплинула на якість фото, за що прошу вибачення.
А тому ніж був приписаний до кухні, як заміна штатних і використовувався так три дні. Свою роль тактичного кухонника :D (по обуху 5мм.) виконав відмінно, з розбиранням м'яса, нарізанням лимона та помідорок справився. Була також спроба порізати заморожену свининку, але після пари шматків отримав по дупі попередження від дружини, тому вирішив ще постругати дерев'яну рейку. Ні м'ясо ні деревина ніяких наслідків для РК не нанесли.
Изображение

Звикаю до довжини, управління лезом в 125 мм. перестало здаватись дискомфортним. Раніше думав, що довшого за 90 мм. ножа і не потрібно.
Изображение
Недоліки: Оскільки останні дні перед завершенням роботи я постійно скиглив по телефону до Жені, щоб він якомога швидше відправив ніж, помедитувати над заточкою в нього не вийшло, ніж не бритва, а просто добре загострений. Не проблема, є у Львові добрий спеціаліст для виправлення цього недоліку.
В районі чойлу хаотичний сатин в Жені не вийшов, малопомітно, майстер сам попередив про цей недолік.

Наостанок два захоплення поряд:
Изображение
Владимир

Re: Стерх Монарх

Сообщение Владимир »

Раніше думав, що довшого за 90 мм. ножа і не потрібно.
Как много Вам открытий чудных :)
Сталь CPM S125V, загартована на 63-64.
63-64? Не много ли?
il coltello
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 409 раз

Сообщение il coltello »

От-от, саме кухонний тактик :) . У мене цю роль виконує Вадимів "Пікніковий" і справляється з нею на відмінно. Такий ніж має бути у кожного, хто цінує якість та зручність різу на пікнікових виходах. Високі спуски та висока твердість у цій ситуації - тільки плюс. А ТС - молодець, швидко зорієнтувався, не встиг Женя ще виставити ніж на загал, як вже був заангажованим у Львів :D . Приємного користування.
Yzef
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман

Сообщение Yzef »

Владимир писал(а):Как много Вам открытий чудных :)
Дійсно, поки не попробуєш, всі великі ножі шаблями здаються :D .
63-64? Не много ли?
Наскільки я пам"ятаю, Алан Балікоев др.Вінтерівські клинки гартував на таку саму твердість. Та й Женя ним ріг тюкав, гвіздок стругав, проблем не було.
Yzef
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман

Сообщение Yzef »

il coltello писал(а): Такий ніж має бути у кожного, хто цінує якість та зручність різу на пікнікових виходах.
Я також це помітив, самий страшний суперник для ножового бою :D - помідока та ковбаска.
А ТС - молодець, швидко зорієнтувався...

Дякую за оцінку. Я ще хитріший :-D - ще в червні замовив його Жені, але матеріали довго їхали, та й Женя форумник та Кайманоїд закінчував.
Владимир

Сообщение Владимир »

Наскільки я пам"ятаю, Алан Балікоев др.Вінтерівські клинки гартував на таку саму твердість. Та й Женя ним ріг тюкав, гвіздок стругав, проблем не було.
Ну дай бог rt24
vld
Майстер хайку
Майстер хайку
Благодарил (а): 6043 раза

Сообщение vld »

Yzef, мені здається, що дизайн цього ножа з "форумника" і походить. Чи не так?
Як нерозумно випрохувати те, чого можеш сам досягти.
Слав

Сообщение Слав »

У меня Женькин нож из S90V закален на 62 единицы - даже после тестирования на бараньем позвоночнике (я не рубил конечно, но очень сильно упирался) прекрасно себя показал. Пару небольших заминов в тех местах, которыми упирался. Сколов нет, продолжал брить после разделки половинки туши барашка. 2 ТС - вы свой нож уже пытались точить? :D
Yzef
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман

Сообщение Yzef »

Владимир
Дякую, мені така твердість сподобалась.

vld
Точніше може сказати Стерх, я також щось схоже бачу. Тому і не дуже шкодую, що в мене нема форумника.

слав
Тюкання по рогу я прослухав в прямому ефірі по телефону :D .
Змісту загострити поки не бачу, там нормальна робоча гострота, просто не супербритва.
Особисто я цього не вмію, але спеціаліст з алмазами на майбутнє свою згоду вже дав.
Слав

Сообщение Слав »

Якщо спеціаліст згоду дав, то вже добре :D . Потім розкажіть обов"язково про його враження як точилося :-D . Я свій вже точив ( в мене точилка вікед едж ) - навіть алмази беруть його дуже важко. Зате тупиться також вкрай повільно.
Владимир

Сообщение Владимир »

Проголосовал за него здесь http://grebenschikova.livejournal.com/172506.html
СТЕРХ
МАСТЕР
МАСТЕР

Сообщение СТЕРХ »

слав, S90V 61ед. твердости, сомневаюсь в 62 :D, но её и Вилсон на 61-у калит, это максимум, больше не встречал.

по поводу отзыва о S125V - скоро будет отчет о очередном канатном тесте, там клинок с 125-ки аналогичный :), самому интересно почитать, пока могу лишь сказать что точить нужно на угол 30-35+40-45, тогда и гвозди стружит и боковую нагрузку держит, если просто 30градусов, то гвоздь стружит, но при не сильной боковой нагрузке идет скол верхушки рк. В общем эти стали так и точат
Yzef
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман

Сообщение Yzef »

Оновлю тему фотографіями:
Изображение

Изображение

Изображение
Ответить

Вернуться в «Огляди та відгуки про ножі»