Для спробувати, чи потрібний він взагалі, був куплений китаєць - гривень 50, стандартна рамка і мінімум інструментів і всі без фіксаторів, на заклепках, які випадково розібралися

Після всього цього і читання купи інформації про тули, виникло декілька кандидатів (в порядку спадання цікавості)-SwissTool Spirit, Leatherman Supertool 300, Leatherman Wave...
Розпочну з Вейва- подобається: зовні норм вид, біти наче й добре, але здається, що будуть не дуже потрібними мені в побуті, а для нормальних робіт, краще взяти нормальний інструмент

не подобається:, зайвий малий бітотримач, сам тул мабуть давитиме руку, конструкція виглядає не дуже простою і надійною, та й інструментів малувато, головний наголос на клинках, а вони мені там не зовсім головна річ, з фіксатором не зрозуміло - чи не буде при роботі натискатися рукою.
Супертул 300- подобається: надійна рамка, набір інструментів, довга і тонка викрутка філіпс- часто потрібна і розмір якраз норм, форма плоскогубців, простота.
не подобається: що клинки і пилка розташовані не зовсім зручно, для роботи під певними кутами може заважати корпус тула і це при тому, що і так довжина інструментів компактна, здається, що змінні губки кусачок, тільки ослаблюють конструкцію, але при частому використанні, можлива проста заміна, можливо буде сильно при навантаженнях у руку давити корпус, з фіксатором теж не зрозуміло, всі інструменти не дістати, без відкриття тула, хоча не критично.
Спіріт-подобається: що інструменти зручно розташовані, а їх фіксатор не натиснути випадково при роботі, насиченість комплектності, губки плоскогубців викликають довіру, зручне руків'я, корозійна стійкість.
не подобається: кусачки не дуже - дві канавки заважатимуть кусати товсті багатожильні проводи, не зрозуміло із заклепками, а то в китайця зовні схожі на звичайні були, а виходить не суцільний шмат металу, але якщо все нормально, то навіть краще- розкручуватися нема чому, а в польових умовах- це гуд.
Лідерами визначив Спіріта й супертул 300 (вейв чомусь здається зовсім іншим, хоча в живу не бачив жодного з них, тому й тему створив

Прошу допомоги порадами, а то так і залишуся без того, що справді хочу

Отже, що мені потрібно і, що частіше використовую, на основі використання віксів:відносно не велика вага і фіксатор всіх інструментів, зручність при роботі, автономність(біти і тому подібне не дуже потрібні) й монолітність інструментів, відкривачки й викрутка філіпс довга, шило й плоска викрутка, для колупання всього і вся), пилка по дереву(не часто, але поза будинком- реально потрібна річ)...
Цікавлять слабкі сторони трьох претендентів, то ж хто які враження має- ласкаво просимо