Складно складня підібрати- хелп- хто чим може)

Вибір ножа: Питання щодо вибору ножа. Поради, рекомендації, думки
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 2654 раза

Складно складня підібрати- хелп- хто чим може)

Сообщение Мутний »

Доброї пори доби добродії, планую придивитися, але поряд ніде, тож тому й тут, практичний ножичок (фолдер) із порошком, ще не маю жодного такого металевого виробу – допоможіть, хто чим може-будь ласка.
Лезо – не танто, довжина РК 7,5-10 см., без покриття (не «S» подібне, бажано із отвором у формі дирки) ; вага – щоб однією рукою піднімав і чудово; сталь-S30V, 154CM, VG-10(або аналоги); руків’я бажано не товсте і не широке –але практичне й не наминало руку (дерево і фанеру якось не хочу ); замок – головне надійний і зручний, кліпса теж добротна має бути.

Щодо мети – ну багато ножів не буває, особливо хороших, та й робити знайдеться що. Наприклад щоб картоном не ламалась :smile: рк і не сідала швидко, продукти, метал-ніколи не рубатиму, дерево там й ізоляція і т.д.
Тобто потрібно робочий, але більш для душі (тобто для міста – відрізати, а не в люках колупатися і двері видовбувати із рам), щоденний з практичними спусками для максимальної проби різу порошком.

І ще одна причина, яка сюди написати приємні муки вибору змусила – фінанси звісно – 300-800грн. більше не бачу сенсу платити (хоча це брехня – бачу, але то інша тема), для початкового знайомства думаю правильний еквівалент паперу.
І так Spyderco Endura 4 Flat Ground- ідеальний наче кандидат (не зовсім стрій клинка подобається при заточці, але ціна(особливо за полочника по 500грн)приємна в співвідношенні наче), а так хто із практиків порівняти може і пораду дати - що ж все таки краще по агресивності і стійкості різу буде: Спай, Buck Vantage Pro (по фото занадто ніжним здався вже в конструкції) чи Benchmade якийсь(за недорого при розборі і чистці замка морочливо, через пусті накладки-якось так)?

ПС. Хочу підібрати і купити тут, тож роззброюючі ціни і пропозиції (все що в бюджет влазить звісно ж) буду чекати із нетерпінням і великою вдячністю розуміючим людям.
Ще одне- вибачайте коли що не так нуба :-D
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
IRBIz
Найфоман
Найфоман

Re: Складно складня підібрати- хелп- хто чим може)

Сообщение IRBIz »

Мутний писал(а):Доброї пори доби добродії, планую придивитися, але поряд ніде, тож тому й тут, практичний ножичок (фолдер) із порошком, ще не маю жодного такого металевого виробу – допоможіть, хто чим може-будь ласка.
Лезо – не танто, довжина РК 7,5-10 см., без покриття (не «S» подібне, бажано із отвором у формі дирки) ; вага – щоб однією рукою піднімав і чудово; сталь-S30V, 154CM, VG-10(або аналоги); руків’я бажано не товсте і не широке –але практичне й не наминало руку (дерево і фанеру якось не хочу ); замок – головне надійний і зручний, кліпса теж добротна має бути.

Щодо мети – ну багато ножів не буває, особливо хороших, та й робити знайдеться що. Наприклад щоб картоном не ламалась :smile: рк і не сідала швидко, продукти, метал-ніколи не рубатиму, дерево там й ізоляція і т.д.
Тобто потрібно робочий, але більш для душі (тобто для міста – відрізати, а не в люках колупатися і двері видовбувати із рам), щоденний з практичними спусками для максимальної проби різу порошком.

І ще одна причина, яка сюди написати приємні муки вибору змусила – фінанси звісно – 300-800грн. більше не бачу сенсу платити (хоча це брехня – бачу, але то інша тема), для початкового знайомства думаю правильний еквівалент паперу.
І так Spyderco Endura 4 Flat Ground- ідеальний наче кандидат (не зовсім стрій клинка подобається при заточці, але ціна(особливо за полочника по 500грн)приємна в співвідношенні наче), а так хто із практиків порівняти може і пораду дати - що ж все таки краще по агресивності і стійкості різу буде: Спай, Buck Vantage Pro (по фото занадто ніжним здався вже в конструкції) чи Benchmade якийсь(за недорого при розборі і чистці замка морочливо, через пусті накладки-якось так)?

ПС. Хочу підібрати і купити тут, тож роззброюючі ціни і пропозиції (все що в бюджет влазить звісно ж) буду чекати із нетерпінням і великою вдячністю розуміючим людям.
Ще одне- вибачайте коли що не так нуба :-D
Ну що ж вам відповісти... ви вже не перий хто отак "з льоту" наривається на одну й ту ж відповідь
Buck Vantage-Pro
В свій бютжет ви наврят знайдете кращий порошок.
WATBFB
hunteroma
Найфоман
Найфоман

Сообщение hunteroma »

Я б нубом Вас не назвав. Вже й самі орієнтуєтесь більш-меньш. Стосовно Вашого питання: сам задавався ним нещодавно. В цих цінових рамках - Про. Сам такого придбав. Конструкція доволі надійна, і "ніжність" не випромінює. Швидше просто красу.
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение Мутний »

значить сталь таки рішає, чи чому саме він?
А то переконати себе сам не зміг- тож цікавлять факти)
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
il coltello
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 409 раз

Сообщение il coltello »

Я порекомендував би приїхати у Київ, зайти у магазин "Ібіс", потримати у руках ті ножі, які сподобались, а потім вирішити для себе, купляти прямо там у магазині, чи замовити через інтернет. Ендура пристойний варіант за свої гроші, Вантаж-про (але у магазинах їх не бачив) також. Але зараз Вам усі кинуться пропонувати Онтаріо Рет, тобто пацюка/крысу. Теж достойний робочий ніж і за менші гроші :) .
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение Мутний »

Так питання не так стоїть- робочих вистачає, хоч й простеньких (тренуватися ж треба на чомусь)- тут хотілка саме найоптимальнішого і сталь найважливіша, ну геометрія леза теж дуже- не хо і новий якщо грошей не вистача- головне щоб сподобався :cool: . От закрутив блін)))
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение Мутний »

Як би ж вибір був не такий великий- а так неоднозначно- думав може чого пропустив, тому й створив тему.
Спасибі за відповіді- будем думати далі rt24 .
Snayp
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 37 раз
Контактная информация:

Сообщение Snayp »

Мутний
З перелічених Вами сталей тільки 30 порошок.
А по темі підтримую IRBIzа Buck Vantage-Pro.
Якщо порошок не головне можна глянути на Benchmade Griptilian.
Якщо гріпа "загадити" то вичистити його без розборки напряжно. На крайняк полості в плашках можна чимось заповнити.
Можливо ще зверніть увагу на Boker Exskelibur(сталька правда 440ц), ДУЖЕ гарний :)
7.62
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение Мутний »

Ну справді пролюбив про порошки розійшовся щось :=( , а так то справді головним критерієм є: стійкість і не ламкість РК, ну й спуски - прямі або лінза хз, але хотілося б високі, що затримує вибір мій- в живу проблемно глянути і по сталям я- дуб 8) , тож цікаво перелічені моделі по цім критеріям відібрати (як вони в поюзі).
Голова вже тріщить, на роботу в 6 вставати- в обіди переосмислю- чекаю на ваші поради і дякую.
endimio
Найфоман
Найфоман

Сообщение endimio »

Можно и такой-Spyderco Native C41PBK. Немного дороже-Spyderco Manix 2 C101GP2.
Но эти так,на любителя. :-D
Прощай врагов своих,но имена их на всякий случай запоминай.
Kos70
Гуру по ліхтарям
Благодарил (а): 582 раза

Сообщение Kos70 »

Личку посмотри.
Я плакал, что у меня нет ботинок, пока не встретил человека без ног...
Hunter
Участник

Сообщение Hunter »

Spyderco Sage в карбоне.
Правда, чуть выше бюджета, но зато интереснее.
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 2963 раза

Сообщение Кузьмич »

il coltello писал(а):Я порекомендував би приїхати у Київ, зайти у магазин "Ібіс", потримати у руках ті ножі, які сподобались, а потім вирішити для себе, купляти прямо там у магазині, чи замовити через інтернет.
+100
il coltello писал(а):Вантаж-про (але у магазинах їх не бачив) також.
ну Вантаж, при очень большом желании, можно глянуть в пяти минутах ходьбы от того Ибиса, что на Дружбы народов :-D
il coltello писал(а): Але зараз Вам усі кинуться пропонувати Онтаріо Рет, тобто пацюка/крысу
cvb34 по стали никак
Ну если люки не подымать, и ЕДС то почему бы не рассотреть Benchmade H&K Nitrous Blitz
Изображение
У меня уже несколько лет в городе висит на кармане, и только иногда его меняет Вантаж Про. Легкий, 154 СМ и еще асист в придачу - имхо идеальный ЕДС. Правда немного дороже выйдет 800 грн. с учетом доставки, но зато яка вэщ rt24
Мова, це також наша зброя
Karl.

Сообщение Karl. »

Для меня непонятно, - если люки не вскрывать и дверные рамы не строгать, то зачем сразу сталь порошок для города, как едс за немалые деньги?
Но если предположить что:
Мутний писал(а):по сталям я- дуб
тогда понятно - типа все, что ниже по Роквеллу, чем порошок - туфта. С другой стороны:
Мутний писал(а):головним критерієм є: стійкість і не ламкість РК, ну й спуски - прямі або лінза хз, але хотілося б високі,
почему именно такие критерии? Может и не стОит гнаться за порошком, а вполне хватит ножа с 420-й или 440-й?
Hunter
Участник

Сообщение Hunter »

Karl писал(а): все, что ниже по Роквеллу, чем порошок - туфта.
:?
Какая связь между технологией и твердостью?

Karl писал(а):
Мутний писал(а):головним критерієм є: стійкість і не ламкість РК...
почему именно такие критерии? Может и не стОит гнаться за порошком, а вполне хватит ножа с 420-й или 440-й?
Дык ведь автор четко указал, что ему важна стойкость РК, а значит ни 420, ни 440 не подходят
Karl.

Сообщение Karl. »

Hunter писал(а):Какая связь между технологией и твердостью?
а разве не порошковые стали самые твердые? :shock: Что есть порошок с твердостью 52-56?
Hunter писал(а):Дык ведь автор четко указал, что ему важна стойкость РК, а значит ни 420, ни 440 не подходят
Да? Вот уж не подумал бы.... То есть все ножи с 420-й и 440-й сталью - пластилиновые? (просто самому интересно...). А вообще стойкость РК - понятие относительное. ТС же написал, что рубить гвозди не будет, ему главное, чтобы о картон не заминалась РК...
Hunter
Участник

Сообщение Hunter »

Karl писал(а):а разве не порошковые стали самые твердые? :shock: ...
Твердость зависит от термообработки.
То есть все ножи с 420-й и 440-й сталью - пластилиновые?
Большинство - да.
Хотя, если это 440С и закалена нормально, то еще на что-то отдаленно похоже.

А вообще стойкость РК - понятие относительное.
Относительное, но относительно :D
Упаковочный картон, например, весьма неплохо садит РК, поэтому при его регулярной резке очень хорошо видно разницу между простыми сталями и содержащими хорошую порцию ванадия (при условии качественной термообработки, естественно).
Karl.

Сообщение Karl. »

Hunter писал(а):Твердость зависит от термообработки.
Ну, думаю тогда Вантаж-Авид и Про от Босса - самое оно.... :-)
Snayp
Найфоман
Найфоман
Контактная информация:

Сообщение Snayp »

Про да, Авид нет
7.62
Karl.

Сообщение Karl. »

Snayp писал(а):Авид нет
закалка от Босса!
Hunter писал(а):Твердость зависит от термообработки.
:cool:
Snayp
Найфоман
Найфоман
Контактная информация:

Сообщение Snayp »

Ну и?
Одна закалка, чуда не сделает из сандвика
7.62
Karl.

Сообщение Karl. »

Snayp писал(а):Одна закалка, чуда не сделает из сандвика
ну, если гвозди не строгать и консервы не открывать - как по мне, пойдет....
s1
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 470 раз

Сообщение s1 »

Кузьмич писал(а): ну Вантаж, при очень большом желании, можно глянуть в пяти минутах ходьбы от того Ибиса, что на Дружбы народов :-D ...
"Сафари" ?
EDC - Espada large

Si vis pacem para bellum.

...И нож, просто потому, что каждый мальчик должен иметь нож... (с. Л. Авербук)
Kos70
Гуру по ліхтарям
Благодарил (а): 582 раза

Сообщение Kos70 »

Karl Ты путаешь человека,вместо того,чтобы предложить свою версию EDC. Крыса ему не подходит... :roll:
Я плакал, что у меня нет ботинок, пока не встретил человека без ног...
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение Мутний »

Дозвольте внести ясність в ситуацію, наведу декілька із своїх піддослідних мабуть: NAVY – K710, K628, K502, K506, K622, K627, K505, K615, K631 плейн; BEE – L01, L03; Land – 962; Sanrenmu – 786, 763; Victorinox – Nomad, Ranger, Tinker, Classic SD, 0.8461.MW4DE однорукий зелений поганець.
До чого це я скажете? а все просто- різучість різних геометрій леза, всякі там чойли і т.д., +- замків і розміри руків'я- трохи викурив на своїй шкурі, тому цікавить те чого не знаю- тобто який із цього бюджету ножик буде найрізучішим і не сідатиме ця гострота через звичайний упаковочний картон- ну і звичайно розмір і форма типу наведених шановними учасниками Спайдерок (не дивлячись на сталь навіть) ну ніяк не те що треба, та й пропозиції збільшити бюджет були- але мілю так ніхто дати й не захотів :smile:
Робочого інструменту вистачає- але захотілося якісний і практичний, а то й не пласталін, але й не цукерочка ж. Як би вибирав роботягу то взявби просто тена і не парився+ він ще й симпатичний :smile: :smile: .
Купляти не пече, потрібно вибрати так, що б я цього разу зрозумів- а чого вибрав саме цей ніж, а не інший- без допомоги ніяк (швидку не треба).
Ответить

Вернуться в «Вибір ножа»