Лезо – не танто, довжина РК 7,5-10 см., без покриття (не «S» подібне, бажано із отвором у формі дирки) ; вага – щоб однією рукою піднімав і чудово; сталь-S30V, 154CM, VG-10(або аналоги); руків’я бажано не товсте і не широке –але практичне й не наминало руку (дерево і фанеру якось не хочу ); замок – головне надійний і зручний, кліпса теж добротна має бути.
Щодо мети – ну багато ножів не буває, особливо хороших, та й робити знайдеться що. Наприклад щоб картоном не ламалась

Тобто потрібно робочий, але більш для душі (тобто для міста – відрізати, а не в люках колупатися і двері видовбувати із рам), щоденний з практичними спусками для максимальної проби різу порошком.
І ще одна причина, яка сюди написати приємні муки вибору змусила – фінанси звісно – 300-800грн. більше не бачу сенсу платити (хоча це брехня – бачу, але то інша тема), для початкового знайомства думаю правильний еквівалент паперу.
І так Spyderco Endura 4 Flat Ground- ідеальний наче кандидат (не зовсім стрій клинка подобається при заточці, але ціна(особливо за полочника по 500грн)приємна в співвідношенні наче), а так хто із практиків порівняти може і пораду дати - що ж все таки краще по агресивності і стійкості різу буде: Спай, Buck Vantage Pro (по фото занадто ніжним здався вже в конструкції) чи Benchmade якийсь(за недорого при розборі і чистці замка морочливо, через пусті накладки-якось так)?
ПС. Хочу підібрати і купити тут, тож роззброюючі ціни і пропозиції (все що в бюджет влазить звісно ж) буду чекати із нетерпінням і великою вдячністю розуміючим людям.
Ще одне- вибачайте коли що не так нуба