Мутний Не буду сильно топити за Емерсонів, мені від того жодної користі

. Та все ж додам свої враження на ті проблеми, про які Ви написали.
1. Сталь. 154 СМ особисто для мене - дуже хороша ножова сталь для ножа подібного типу. До термічки теж претензій не маю.
2. Дійсно, клин у закритому стані тримає, в основному кулька не на лайнері. На лайнері вона лише піджимає і, можливо, служить для центровки клина у закритому положенні та при маніпуляціях з відкриттям-закриттям. Думаю, якби під неї була також виборка у клині - відкривати ніж було б важче. Проте, для мене теж залишається загадкою питання навіщо було робити той додатковий апендикс. Але факт той, що ніж тримає клин і у мене жодного разу не випадав, говорить сам за себе. Проте, якщо спеціально СИЛЬНО тряхнути ножем - лезо випадає, як і у більшості ножів від інших виробників з лайнер та фреймлоком.
3. Суб'єктивна думка. У мене клин ходить так, що ніколи не задумувався масляний він чи ні, мене влаштовує. Не підшипниковий фліпер звичайно, та, коли супроводжувати процес відкривання рухом руки - клин вилітає добре.
4.Лайнер на моєму ножі заходить так, як треба. Про розблокуваня при натискання взагалі не зрозумів, чи то у Вас такі долоні натреновані, чи ніж був з дефектом. Спеціально зараз душив душив те руків'я і, якщо робити це тримаючи ніж так, як тримаєш, коли ріжеш, нічого не пргнулося і не зрушило ні на мікрон.
Ніж, як конструктор. Користуючись нагодою, розібрав-протер-зібрав. Все просто, швидко, і викруткою зі звичайними пласким та під філіпс жалами

.
P.S. Єдина незручність, після того, як збереш ніж, треба "погратися" гвинтами, щоб не було залипання лайнера на п'ятці клина.