Смазка ножика.
-
- Новичок
Смазка ножика.
Вітаю. Прочитав цю тему і згадав про харчовий силікон. Він використовується для змащування в кавомашинах. По густині - схож на вазелин. Не змивається теплою водою.
Ніхто не пробував таке?
Чи простіше купити мастило victorinox? Мені чомусь здається, що воно близьке до мастила для швейних машин (силіконове).
Ніхто не пробував таке?
Чи простіше купити мастило victorinox? Мені чомусь здається, що воно близьке до мастила для швейних машин (силіконове).
-
- Гуру-найфоман
- Контактная информация:
Смазка ножика.
Есть еще такое:
Масло камелии для стали 100 мл Kurobara Tsubaki HANAKUMAGAWA.
Масло имеет высокую вязкость и используется как смазка и ингибитор коррозии. Масло камелии применяют для ухода за инструментами из углеродистой стали. Предотвращает ржавление.
Масло камелии для стали 100 мл Kurobara Tsubaki HANAKUMAGAWA.
Масло имеет высокую вязкость и используется как смазка и ингибитор коррозии. Масло камелии применяют для ухода за инструментами из углеродистой стали. Предотвращает ржавление.
СМЕРТЬ РАШИСТСКИМ ОККУПАНТАМ!
-
- Найфоман
Смазка ножика.
как смазка работает не плохо... но есть одно но - она не антистатическая как блулуб.. пыль и грязь оседает и перемешивается.. а блулуб выталкивает наоборот (с масла вкитроникс перешел на блу луб)Cap Klenzendorf писал(а): ↑11 фев 2021, 15:26 Пользуюсь около года, доволен, ничего плохого сказать не могу. Может блю луб и лучше, но у меня его не было)
На самом деле, там с блю лубом цена почти одинаковая, по моему (по крайней мере было так когда я покупал). Просто блю луба больше, вот и цена выше.
ЗЫ
виктроникс масло напоминает чем то масло швейных машинок.. и так же с пылью с грязью себя ведет.. я думаю что плюс минус они взаимозаменяемые ))
-
- Найфоман
Смазка ножика.
Сілікони не раджу використовувати в парах тертя метал-метал, бо будуть задири. Метал-пластик - можливо, пластик-пластик - дуже добре.temych_p писал(а): ↑11 окт 2021, 08:30 Вітаю. Прочитав цю тему і згадав про харчовий силікон. Він використовується для змащування в кавомашинах. По густині - схож на вазелин. Не змивається теплою водою.
Ніхто не пробував таке?
Сілікон (який поліметилсілоксан або полідиметилсілоксан, діметикон), в принципі, весь харчовий, тобто ним не отруїшся та в малих дозах не отримаєш навіть подразнення. Маркування чистого без домішок - показник в’язкості. Якщо мутний, може бути с домішками мікрогранул ПТФЕ (тефлону). Але ця речовина не змішується з більшістю інших мастил, це варто враховувати.
- Explorer
- Найфоман-эксперт
Смазка ножика.
Це ж ромашкова олія. А просту чисту аптечну ромашкову олію ніхто не пробував? Дешево, в будь-якій аптеці можна за копійки купити, змащувати і, що більш цікаво, покривати тонким шаром різні ржавучки, D2 тощо і без страху і фейрі потім одразу по продуктах можна використовувати. Вона ж точно не повинна бути шкідливою, принаймні в таких кількостях. Треба взяти на пробу...
-
- Найфоман
Смазка ножика.
Аптечна ромашкова олія містить декілька відсотків натуральної олії ромашки ( менше 5 % точно), консервант-стабілізатор (вітамін Е) і звичайну мінеральну олію. Тобто можна одразу брати мінеральну олію (вазлінове масло, воно ж рідкий парафін), якщо не треба ароматизатора.Explorer писал(а): ↑10 июл 2024, 12:57Це ж ромашкова олія. А просту чисту аптечну ромашкову олію ніхто не пробував? Дешево, в будь-якій аптеці можна за копійки купити, змащувати і, що більш цікаво, покривати тонким шаром різні ржавучки, D2 тощо і без страху і фейрі потім одразу по продуктах можна використовувати. Вона ж точно не повинна бути шкідливою, принаймні в таких кількостях. Треба взяти на пробу...
- Nerv
- Гуру-найфоман
- Explorer
- Найфоман-эксперт
Смазка ножика.
Yurassik, дивлячись яку брати.

Як мінімум нетоксичними мають бути обидві, вазеліновою оливою навіть кухонні дошки обробляють. А от яка краще для ножа

Як мінімум нетоксичними мають бути обидві, вазеліновою оливою навіть кухонні дошки обробляють. А от яка краще для ножа

-
- Найфоман
Смазка ножика.
"100 % олія ромашки" - якщо це ефірна олія, то вона темна і швидко випаровується, рештки окиснюються, для змащування непридатна. Орієнтовна ціна чистої ромашкової ефірної олії - близько 250-300 грн за 10 мл. Масляні Екстракти на основі нелетючих олій для змащування ножів не мають ніякої переваги поряд із чистою вазеліновою олією. На сайті Ароматики навіть вказано, що це саме екстракт, а не олія (Склад (INCI): Chamomolla Recutita Flower Extract). Вазелінова олія - нелетюча рідина різної в'язкості (яка, доречі, нормується), звісно, що нетоксична, для змащування придатна.
Масло камелії погано окиснюється, продукти окиснювання нетоксичні та не мають неприємного запаху, тому використовується як захист від корозії. Але його змащувальні властивості для вузлів тертя не найкращі.
- Explorer
- Найфоман-эксперт
Смазка ножика.

Камелія - взагалі не ромашка.
Чого я про ромашку подумав...Каме́лія (Camellia) — рід вічнозелених дерев та кущів родини чайних.
-
- Найфоман
Смазка ножика.
Спека...

То мені зараз гарно - після 31+ у лікарняній палаті дома лише 29,4 і води досхочу

- Elpasohot
- Гуру-найфоман
Смазка ножика.
З самого ранку закривайте всі вікна,відкривайте пізно ввечері і пийте холодне сухе вино замість води 

Последний раз редактировалось Elpasohot 11 июл 2024, 13:29, всего редактировалось 1 раз.
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
- Nerv
- Гуру-найфоман
- Nerv
- Гуру-найфоман
Смазка ножика.
шо ж ти панству хімозу пропонуєш? он потім викладають фото ножиків на фоні пігулок
Carpe diem
- Nerv
- Гуру-найфоман
Смазка ножика.
хочаб вже такийExplorer писал(а): ↑11 июл 2024, 16:25 Такий сидр?
https://www.atbmarket.com/product/sidp- ... -grusa-pet

Carpe diem
- corsar_s
- Гуру-найфоман
Смазка ножика.
Пластик, звісно, шкідливий...
Як таке можно пропонувати?
Як таке можно пропонувати?
Если, вдруг, я Вам не отвечаю, значит я не вижу Ваши сообщения. Уж, извините!
-
- Найфоман
Смазка ножика.
Это Золотоноша.Nerv писал(а): ↑11 июл 2024, 16:48хочаб вже такийExplorer писал(а): ↑11 июл 2024, 16:25 Такий сидр?
https://www.atbmarket.com/product/sidp- ... -grusa-pet![]()
Он в бутылке для Гурманов..
Для плебса в АТБ/ в пластике.
-
- Найфоман
Смазка ножика.
про хим. пиво в отдельной теме напишите..
А то " мужики то не знают "..
И про коньяк.
И про вино..
И про квас, в ж0лтых бочках..
- corsar_s
- Гуру-найфоман
Смазка ножика.
Оце ти злий!(С)

Если, вдруг, я Вам не отвечаю, значит я не вижу Ваши сообщения. Уж, извините!
- Elpasohot
- Гуру-найфоман
Смазка ножика.
Та який там рецепт. Можна і не розбавлене пити,можна добавити на свій смак довільно води .
Мені товариш розказував.В Португалії працював на будівництві і коли спека,там прям на роботі п'ють холодне сухе.На багато краще втамовує спрагу ніж вода чи щось інше.
- FRAG
- Найфоман-эксперт
Смазка ножика.
Легенди. Алкоголь виводить воду, тому це казки. Сам пив сухе, розбавлене мінералкою, або просто холодне. Воно здається, що краще тамує спрагу. Насправді виводить додатково рідину з організму
- Elpasohot
- Гуру-найфоман
Смазка ножика.
В жару воду п'єш і вона зразу виходить потом.