Выбор бушкрафтерского ножа.

Вибір ножа: Питання щодо вибору ножа. Поради, рекомендації, думки
Ответить
O.Phesun
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 203 раза

Re: Выбор бушкрафтерского ножа.

Сообщение O.Phesun »

proscriptusv писал(а): не впевнений, що я, як містянин, можу отримати адекватний досвід бушкрафтингу без переїзду на відповідну місцевість надовгий час.
Не нада ніде їздить.. візьміть кредит в 50000 з об'яви в газеті й втечіть на неділю в голосіївський ліс, як час прийде платить. з китайським складнем і літрою горілки. :-D. Думаю зразу буде зрозуміло що таке бушкрафтинг.
Я колись добре піддатий, првіз дівчину до дому, на караваєвих дачах.. часа в 2 ночі.. пока то сьо..таксі відпустив.. ну розпрощались.. травень, такий парк вздовж Уманської, кльовий.. пройдусь думаю... яааак пошов.. йшов.. йшов.. сів на колоду і заснув. :-D . Прокинувся , світає.. кругом ліс.. десь недалеко поїзда шпарять.. пройшов вперед .. шо за херня.. рейки.. ліс кругом..густий, ні будинків, ні звуків машин... за рейками, в глибині, пара якихсь бетонних коробок.Де це я.? Невже думаю, серед ночі пішки в Бучу пошов і десь під Ірпеньом впав.
Розвернувся пройшов від рейок.. рейки зникли.. дивлюсь- заблудився в конець. Туди -сюди.. ліс і тішина, тільки ворони гавкають. Злекався, що ж думаю робить.. був би у мене бушкрафтерський ніж- друге діло.. нарубав би собі дров, витесав би бумеранга, збив би ворону пожарив би .. не пропав би короче поки спасатєлі найдуть. А без спеціального ножа- біда.. можна пропасти навсігда.
Ну думаю, треба шукать рельси й чесать вздовж.. може хто з пасажирів в окно викинув якого ножика поломаного.. тоді виживу, ну або дойду до людей по рельсах.
Ну й почапав... йду-йду.. сонце вже високо, припікає... впрів.. от думаю був би ніж для виживання з собою, я б якого колодця невеликого викопав би..або хоч холодне лезо полизав би... пить же хочеться..і чого я на танці не взяв боуї якого невеликого.. корю себе але чвалаю. Дивлюсь, попереду щось біліє і дерева рідшають.. ура думаю , може там люди є. Виходжу з лісу... тьфу ж ти .. це ж треба таке.. Центральний Київський Закс передо мною і повітрофлотский міст. Вибрався на дорогу , взяв грача і поїхав дудому... Виходить пройшовся я з караваєвих дач до повітрофлотського мосту. От такі є в Києві шикарні місця для бушкрафтинга.. і їздить нікуди не треба..треба тільки ввести себе в нужне емоційне состояніє. :-D
О. О. Phesun ::hi:::
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 2962 раза

Сообщение Кузьмич »

ще не набрило ломати списи через терімін бушкрафт? це шлях в нікуди ()(!
на мій погляд, чим мірятись глибиною занурення у термінологію, краще б визначились з завданнями для ножа, і може тоді б хочаб трохи надблизились до рощуміння який ніж порадити ТС, ну а я б залюБки дізнався, З ЧИМ МАЄ ВПОРАТИСЬ НІЖ ДЛЯ БУШКРАФТУ
16215
Мова, це також наша зброя
O.Phesun
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 203 раза

Сообщение O.Phesun »

так виходить, що з усім, шо нада, має впоратись, інакше він поганий.
О. О. Phesun ::hi:::
topgun.ua
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 17 раз

Сообщение topgun.ua »

Кузьмич писал(а): ще не набрило ломати списи через терімін бушкрафт? це шлях в нікуди ()(!
на мій погляд, чим мірятись глибиною занурення у термінологію, краще б визначились з завданнями для ножа, і може тоді б хочаб трохи надблизились до рощуміння який ніж порадити ТС, ну а я б залюБки дізнався, З ЧИМ МАЄ ВПОРАТИСЬ НІЖ ДЛЯ БУШКРАФТУ
16215
Так запропонували ТС далеко не один ніж, і описали навіть сценарії використання і хто який мав досвід.
Ніж для бушкрафту має впоратися з тим, що передбачає бушкрафт (а що це таке Ви гадаю сам знаєте). Тому ж для бушкрафту ніхто тут не пропонує опінельки чи філейники чи навіть фолдери як основний інструмент, дискусія виключно в площині середньорозмірних (чи більших) фікседів які з собою беруть в ліс для того щоб ним там працювати.
Nerv
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 3666 раз

Сообщение Nerv »

topgun.ua писал(а): заплановане і передбачуване
столько написать, а потом вот такое.
да какая разница запланированное это перебыванеи в лесу или нет, если
topgun.ua писал(а): бушкрафт - навики проведення часу у лісі
да и почему только лес? вдоль рек не растут деревья или то уже ряскакрафтинг?
Carpe diem
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР

Сообщение Кузьмич »

topgun.ua,
а чи не могли б ви перерахувати роботи, які виконав Ваш ніж під час якогось особливого виходу, коли ножу справді довелось попрацювати
topgun.ua
Найфоман
Найфоман

Сообщение topgun.ua »

Nerv писал(а):
topgun.ua писал(а): заплановане і передбачуване
столько написать, а потом вот такое.
да какая разница запланированное это перебыванеи в лесу или нет, если
topgun.ua писал(а): бушкрафт - навики проведення часу у лісі
да и почему только лес? вдоль рек не растут деревья или то уже ряскакрафтинг?
Не чипляйтеся до слів, звичайно йдеться і про гори і про річки... я писав загалом.
Nerv
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение Nerv »

кстати вот такой дурашник. пока 600. но я такой строй на дурашниках не люблю
https://www.facebook.com/groups/1607819 ... 5211999553
Carpe diem
Nerv
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение Nerv »

topgun.ua, та мне больше не понравилось то "передбачуване"
Carpe diem
Nerv
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение Nerv »

Кузьмич писал(а): які виконав Ваш ніж під час якогось особливого виходу, коли ножу справді довелось попрацювати
вот реально поставил в тупик
Carpe diem
VoHuNt
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 271 раз

Сообщение VoHuNt »

Nerv писал(а): кстати вот такой дурашник. пока 600. но я такой строй на дурашниках не люблю
https://www.facebook.com/groups/1607819 ... 5211999553
Рукоять клееная из кусков, под хорошей нагрузкой или батонинге, долго не проживет. А так вполне себе.
Вот я думаю: а может, нас для примера держат. Весь мир смотрит и пальцем показывает: — Видите, дети, так жить нельзя.(с)
topgun.ua
Найфоман
Найфоман

Сообщение topgun.ua »

Кузьмич писал(а): topgun.ua,
а чи не могли б ви перерахувати роботи, які виконав Ваш ніж під час якогось особливого виходу, коли ножу справді довелось попрацювати
Я не дуже розумію що Ви мали на увазі під "особливим виходом".
Дрова (в тому числі такі що горітимуть дуже довго, надья в тому числі якщо Ви мене розумієте, відповідно котрі одним ножем не заготуєш), тент, місце для нічлігу, місце для сидіння, харчування, імпровізований столик якщо є час і натхнення, якщо холодно чи вітряно, забори від вітру чи дощу, відбиваюча стінка для вогню, рогатинки для казанків, поперечини для тенту, не кажучи про дрібну роботу, шнурок підрізати, їжу приготувати, це само собою
topgun.ua
Найфоман
Найфоман

Сообщение topgun.ua »

Nerv писал(а): topgun.ua, та мне больше не понравилось то "передбачуване"
А що в цьому слові не так?)
Хіба для Вас вихід в ліс чи на річку є непередбачуваним?
Nerv
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение Nerv »

topgun.ua писал(а): Хіба для Вас вихід в ліс чи на річку є непередбачуваним?
что этому мешает? например выйдя с семьей в выходной день на погулять, встретить кума на машине и уехать до ночи в лес. или выйдя за хлебом встретить одноклассника, которого не видел лет 10, взять пива, а за одно и колбасок и пойти к реке их жарить под воспоминания.
Carpe diem
topgun.ua
Найфоман
Найфоман

Сообщение topgun.ua »

Nerv писал(а):
topgun.ua писал(а): Хіба для Вас вихід в ліс чи на річку є непередбачуваним?
что этому мешает? например выйдя с семьей в выходной день на погулять, встретить кума на машине и уехать до ночи в лес. или выйдя за хлебом встретить одноклассника, которого не видел лет 10, взять пива, а за одно и колбасок и пойти к реке их жарить под воспоминания.
почекайте, це вже щось інше)) я б це швидше пікніком назвав)
Nerv
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение Nerv »

topgun.ua писал(а): я б це швидше пікніком назвав)
topgun.ua писал(а): місце для сидіння
topgun.ua писал(а): імпровізований столик якщо є час і натхнення
topgun.ua писал(а): Дрова
про костер и все, что с ним связано надо писать? например
topgun.ua писал(а): рогатинки
Carpe diem
topgun.ua
Найфоман
Найфоман

Сообщение topgun.ua »

Nerv, я не розумію чого Ви нервуєте.., мене запитали, я відповів.
Ви маєте що додати, чи може заперечити? Чи використовуєте ніж по іншому, тоді прошу напишіть, я з радістю почитаю)
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР

Сообщение Кузьмич »

topgun.ua писал(а):
ну мав на увазі де ножем дійсно довелось попрацювати, а не загострити суху гілочку щоб засмажити штат сала
topgun.ua писал(а):
Дрова (в тому числі такі що горітимуть дуже довго, надья в тому числі якщо Ви мене розумієте, відповідно котрі одним ножем не заготуєш), тент, місце для нічлігу, місце для сидіння, харчування, імпровізований столик якщо є час і натхнення, якщо холодно чи вітряно, забори від вітру чи дощу, відбиваюча стінка для вогню, рогатинки для казанків, поперечини для тенту, не кажучи про дрібну роботу, шнурок підрізати, їжу приготувати, це само собою
хотілось би реальні роботи...
я наприклад не уявляю скільки часу потребує будівництво забору від вітру однім ножем, не сокирою, і навіть не мачете, а саме ножем для бушкрафту :shock:
Urs
Крутой Обзорщик
Крутой Обзорщик
Благодарил (а): 331 раз

Сообщение Urs »

А такой вариант?
http://www.dougritter.com/dr_rsk_mk2.htm
il coltello
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 409 раз

Сообщение il coltello »

"Ну вы, блин, даете". Ніхто ніж в руках не тримав? Ніхто дерев'яху не різав? Ріжте Варенскі, Морою, кухонником, заточкою, пальцем... А потім скажіть, чим зручніше. Вас саме про це і спитав ТС. Бажано з фотографіями. Я Костером різав - зручно, але особисто мені зручніше тим, що пуукко - Роселлі, Ахті, Ісаккі Ярвенпя... Батонінг, то не нарізка батона, а розколювання дров і сканді їх у лісі розчеплює краще за все, але фултанг додає впевненості, бо пуукко, особливо сувенірне, може запросто розлетітися банально від пересохшого руків'я. Звичайна німецька, - а вона на більшості пуукко - углеродка - недорога і добре підточується. Чим пухліше для вашої долоні руків'я, тим комфортніше і довше будете різати.
Последний раз редактировалось il coltello 08 май 2018, 19:58, всего редактировалось 1 раз.
topgun.ua
Найфоман
Найфоман

Сообщение topgun.ua »

Кузьмич, ну невже Ви думаєте що я лише гілочки в лісі стругаю?!)
Коли їдемо в прохолодну пору (ба навіть просто хололні ночі весною чи восени) то не спимо в палатках, а натягуємо тент, збоків прикриваємо щоб тепло не тікало, навпроти з другого боку ставимо відбивач щоб інфрачервоне випромінування не "тікало" в ліс, повірте це зберігає купу тепла, далі заготовлюємо дрова товщиною з людський тулуб чи стегна, по 1.5 метра довжиною, вкладаємо паралельно щоб горіло цілу ніч, тоді ні сніжок ні холод не страшний. Я вже не кажу що завжди можна чаю зварити чи перекусити. Це я ще коротко описав.
Якщо Ви вище читали мене, я написав що завжди з собою беру пилку, одним ножем не обійтися якщо їдеш на 3-5 днів, тобто обійтися можна, але значко легше і зручніше мати пилу і хороший ніж який одним замахом перерубує товсті гілки молоточним хватом.
Щоб зробити нормальний кемп, треьа пару годин погратися, але якщо Ви плануєте там перебувати не два дні, а бо й колись повенутися, воно того варто. Це і комфорт, і тепло, і до певної міри навіть безпека, я вже не кажу про естетику заради якої ми усі ходимо у ліс.
Ось фото примітивного екрану, зроблене давно, нехай трохи виглядає каряво, бо це була проба, але як вже є, просто щоб підтвердити свої слова. І да, фото моє.
Изображение

Взагалі я б пропонував повернутися до обговорення конкретних ножів, не хочу щоб мене забанили за відхід від теми. Або давайте відкриємо окрему тему про бушкрафт :D
topgun.ua
Найфоман
Найфоман

Сообщение topgun.ua »

Urs писал(а): А такой вариант?
http://www.dougritter.com/dr_rsk_mk2.htm
До речі він чимось схожий на Ka-Bar BK2. Вони його до речі саме так і позиціонують, як ніж для бушкрафту.
В нього на мою скромну думку є два недоліки: 1) піхви габаритні і доволі бюджетно зроблені (кайдекс чи шкіра були б куди краще). 2) Ручка чудова з точки зору товщини і форми, чудово лежить в руці, але це просто гладкий і слизький пластик ()(! , власне тому свій BK7 я віддав щоб ручку переробити бо навіть у шкіряних рукавицях без шнурка на кисть (для підстраховки) норовить вилетіти.
А загалом він чудово рубатиме і легко буде точитися. І ціна не космічна
Elpasohot
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 1531 раз

Сообщение Elpasohot »

topgun.ua, Дуже красиве фото! rt24
У зброї тільки два ворога — іржа та політики.
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР

Сообщение Кузьмич »

topgun.ua писал(а): Кузьмич, ну невже Ви думаєте що я лише гілочки в лісі стругаю?!)
Коли їдемо в прохолодну пору (ба навіть просто хололні ночі весною чи восени) то не спимо в палатках, а натягуємо тент, збоків прикриваємо щоб тепло не тікало, навпроти з другого боку ставимо відбивач щоб інфрачервоне випромінування не "тікало" в ліс, повірте це зберігає купу тепла, далі заготовлюємо дрова товщиною з людський тулуб чи стегна, по 1.5 метра довжиною, вкладаємо паралельно щоб горіло цілу ніч, тоді ні сніжок ні холод не страшний. Я вже не кажу що завжди можна чаю зварити чи перекусити. Це я ще коротко описав.
Якщо Ви вище читали мене, я написав що завжди з собою беру пилку, одним ножем не обійтися якщо їдеш на 3-5 днів, тобто обійтися можна, але значко легше і зручніше мати пилу і хороший ніж який одним замахом перерубує товсті гілки молоточним хватом.
Щоб зробити нормальний кемп, треьа пару годин погратися, але якщо Ви плануєте там перебувати не два дні, а бо й колись повенутися, воно того варто. Це і комфорт, і тепло, і до певної міри навіть безпека, я вже не кажу про естетику заради якої ми усі ходимо у ліс.
Я читав уважно, прийняв до уваги що крім ножа є ще пилка, я лише запитав, які саме роботи виконуєте ножем
Але відповіді саме на це питання не побачів :=(
Ка-бар і рубати молоточним хватом гілочки - прийнято, це мені зрозуміло, сам колись дивився на цей ніж, ще коли навіть не чув терміну бушкрафт :-D
topgun.ua
Найфоман
Найфоман

Сообщение topgun.ua »

Кузьмич, гаразд, без проблем, я конкретизую, якщо Ви не проти в тому числі на прикладі ситуації яку описував Nerv.
Як Ви мабуть помітили я з Чернівців, в нас поруч Прут і Дністер, так от щороку в липні я зі своїм давнім другом їздимо на Дністер на рибалку днів так на 4-6 (Вороновиця, Макарівка, Грушка, Бакота) бусом правда, тобто можна брати з собою навіть бензопилу (але цим ми не страждали)), так от як виявилося, мій старий кабар рубає як мала сокирка, і коли не одноразово виникала необхідність знайти дрова для антуражу (уху варити на газовому балоні трохи не те), я самотужки знаходив старі сухі верби, йшов у підлісок і звідти рубав сухі ліщини чи ялиці, пилки фіскарс не було ні разу. Так от такого розміру ніж зтинає не товсті дерева аж бігом, а якщо взяти щось на кштал fox parang (на який я облизуюся давно) котрий коротший за мій кабар, але значно практичніший (там єдиний недолік - короткувата і вузькувата ручка), то повірте, сокирки і не треба(не у сенсі що сокира гірша), при цьому він ще й може гілочки заточити...
Я Вам скажу відверто, були часи коли ми удвох-троє брали з собою купу заліза і тащили на собі просто щоб спробувати що як ріже і що варто брати з собою. Це звичайно був маразм, але цей досвід дав зрозуміти що зайве а що з ножів буде корисне і для чого.
Тому це фото (теж моє, але дуже паршиве, фокус промазав) не сприйміть як якийсь жарт)
Изображение
Практика показала, що спарка фіксів рулить (малий і великий), або ж середній(великий) фікс і пилка, ну або дехто любить ніж плюс сокирка, хоч я не фанат, але поважаю і такий вибір, ну а фолдери, опінельки і вікси, мори.., то вже за бажанням і при потребі.
Ответить

Вернуться в «Вибір ножа»