corsar_s писал(а): Я, вроде как, всё изложил.
Просто бушкрафт для кожного свій... гаразд, просто не задаватиму питань, а просто напишу.
Років вже так 6-7 беру для бушкрафта з собою Ka-bar bk7, доволі великий ніж, карбонова сталь, чохол поганенький, але я його на собі не ношу коли в лісі, просто дістаю з рюкзака і рубаю ним, батоню, валю невеличкі дерева (складна пилка теж є).
В цілому свою роботу ніж виконує і за свої гроші непоганий вибір. Мій друг роки з собою бере fox parang, і як на мене він краще підходить для цих цілей, хоч і коштує удвіччі дорожче.
Взагалі на мій смак компактні ножі для лісу актуальні якщо возити з собою сокиру (я не фанат) або складну пилку (типу тих же bahco, fiskars, silky). Якщо передбачається тривалий вихід і висоти (у нас в Карпатах) то беру компактний ніж (тут кілька варіантів) і пилку.
Якщо похід більше поматраснічати - то беру Кабар і фолдер.
Взагалі тут від бюджету багато залежить.
Якщо б я зараз купував собі ніж для бушкрафту великий, взяв би таки фокс паранг, але знову таки, він для рубання дерев, гілок, а для іншого не надто підходить, бо обух товстелезний і клинок специфічний, а якби щось більш універсальне і не дешеве - дуже мені подобається lionsteel Т5.