Сьогодні брав бруски у молодогоGrossmeister писал(а):"Дід" з брусками на Куренівці ще стоїть?

Сьогодні брав бруски у молодогоGrossmeister писал(а):"Дід" з брусками на Куренівці ще стоїть?
довжиною 200мм по 110грн, довжиною 150мм по 75 грн, 76 павільйонGrossmeister писал(а):Nagant
І які нині розцінки, де стоїть "молодий"?
Вы ничего не путаете? ИСМ таких размеров я еще не встречалNagant писал(а):довжиною 200мм по 110грн, довжиною 150мм по 75 грн, 76 павільйон
Отже 15см бруски у старого це ІСМ? гірчичного я б сказав кольору (взяв собі 7мк). Вибачайте шо ввів в омануFedor_C писал(а):Grossmeister
Дякую за інформацію. Я так і думав, що це не ІСМ.
Ви подивіться на підводи після цього бруска в збільшувальне скло або мікроскоп. Воно, за певних навичок, дуже інформативно.Nagant писал(а):Отже 15см бруски у старого це ІСМ? гірчичного я б сказав кольору (взяв собі 7мк). Вибачайте шо ввів в омануFedor_C писал(а):Grossmeister
Дякую за інформацію. Я так і думав, що це не ІСМ.![]()
І ще маю таке запитання до знавців (вибачте якшо оффтоп) справа в тому шо маю вище зазначений брусок 28мк за (200 грн) і таке відчуття шо він губить всю заточку. Тобто таке відчуття шо його суспензія з"їдає кромку, він достатньо м"який на противагу тому шо взяв у старого чи китайській кераміці. Суть питання в тому чи це кривизна рук чи негодність бруска? зазвичай ножі заточую до чистового бриття волосся на передпліччі, заточкою займаюсь пару років але такого ще не зустрічав
Может быть и камень виноват, может и не только камень. На мягких камнях сложнее работать, можно легко передавить, нужно следить за количеством суспензии, если она слишком густая - то можно завалить кромку.Nagant писал(а):Отже 15см бруски у старого це ІСМ? гірчичного я б сказав кольору (взяв собі 7мк). Вибачайте шо ввів в омануFedor_C писал(а):Grossmeister
Дякую за інформацію. Я так і думав, що це не ІСМ.![]()
І ще маю таке запитання до знавців (вибачте якшо оффтоп) справа в тому шо маю вище зазначений брусок 28мк за (200 грн) і таке відчуття шо він губить всю заточку. Тобто таке відчуття шо його суспензія з"їдає кромку, він достатньо м"який на противагу тому шо взяв у старого чи китайській кераміці. Суть питання в тому чи це кривизна рук чи негодність бруска? зазвичай ножі заточую до чистового бриття волосся на передпліччі, заточкою займаюсь пару років але такого ще не зустрічав
Может, у меня есть арашияма 6000 под апекс, камень довольно мягкий, суспензию выделяет, но при этом, в плане остроты, он мне нравится больше чем камушки boride. Я думаю что в вашем случае или сам камень не подходит для стали, или камень бракованный. А что за сталь на ноже?Nagant писал(а):Дякую за відповідізараз роблю висновок шо доводочний камінь не може бути таки м"яким, в тей же час сподіваюсь відкрити якісь позитивня якості даного бруска, вважаю його поки-шо нерозкритим
В общем все понятно, у бруска мягкая связка и для мягких нержавеек он не подходит. А на менее вязкой и менее капризной углеродке брусок начал нормально работать.Nagant писал(а):Ітак загалом просидівши ніч за вищезгадуваним бруском роблю висновок про його корисність так як від доволі швидко працює. Я вирішив наново звести спуски моєї Mora HeavyСпуски раніше позавалював на пасті (взагалі точу на ній весь спуск
) так от навіть при заточці від зерна нема натяку на заусенець (carbon steel). Загалом брусок дає чимало суспензії і не забивається.
2 Odissey спочатку проблеми виникли на китайських кухонниках (хз шо там за сталь)
2 пгупгу маю деякі оптичні засоби (2 об"єктиви совдеп та лінзу) про кратність судити не можу. Ви часом не використовуєте мікроскоп?
Фото плз разных размеров.Чкылчи писал(а):Omnich
Зерно , размер, разные, у меня лично есть 120, 40, 20, 10мкм.
Ресурс не знаю, но изнашиваются не так уж и интенсивно.
Знаем, пробовалиAlexandr1983 писал(а):Кстати недавно попробовал забугровый,кажись немцы,тоже довольно не плохой и твёрдый.