Бруски ИСМ

Огляди інструментів, обговорення методик та нюансів заточування ножів
Ответить
Nagant
Новичок
Новичок

Re: Бруски ИСМ

Сообщение Nagant »

Grossmeister писал(а):"Дід" з брусками на Куренівці ще стоїть? :)
Сьогодні брав бруски у молодого :)
Grossmeister
Новичок
Новичок

Сообщение Grossmeister »

Nagant
І які нині розцінки, де стоїть "молодий"? :)
Nagant
Новичок
Новичок

Сообщение Nagant »

Grossmeister писал(а):Nagant
І які нині розцінки, де стоїть "молодий"? :)
довжиною 200мм по 110грн, довжиною 150мм по 75 грн, 76 павільйон 8-)
Fedor_C
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман

Сообщение Fedor_C »

Nagant писал(а):довжиною 200мм по 110грн, довжиною 150мм по 75 грн, 76 павільйон 8-)
Вы ничего не путаете? ИСМ таких размеров я еще не встречал 8-)
Grossmeister
Новичок
Новичок

Сообщение Grossmeister »

Fedor_C
Був у тому місці, бруски там запорізькі, згідно інформації продавця. Собі нічого не взяв, бо мене цікавили 5-10 мкм, там мінімум 28 (200 грн.), решта по 120 грн. Маленькими не цікавився.
Fedor_C
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман

Сообщение Fedor_C »

Grossmeister
Дякую за інформацію. Я так і думав, що це не ІСМ.
Nagant
Новичок
Новичок

Сообщение Nagant »

Fedor_C писал(а):Grossmeister
Отже 15см бруски у старого це ІСМ? гірчичного я б сказав кольору (взяв собі 7мк). Вибачайте шо ввів в оману :wink:
І ще маю таке запитання до знавців (вибачте якшо оффтоп) справа в тому шо маю вище зазначений брусок 28мк за (200 грн) і таке відчуття шо він губить всю заточку. Тобто таке відчуття шо його суспензія з"їдає кромку, він достатньо м"який на противагу тому шо взяв у старого чи китайській кераміці. Суть питання в тому чи це кривизна рук чи негодність бруска? зазвичай ножі заточую до чистового бриття волосся на передпліччі, заточкою займаюсь пару років але такого ще не зустрічав ::()(!:
пгупгу
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 19 раз
Контактная информация:

Сообщение пгупгу »

Nagant писал(а):
Отже 15см бруски у старого це ІСМ? гірчичного я б сказав кольору (взяв собі 7мк). Вибачайте шо ввів в оману :wink:
І ще маю таке запитання до знавців (вибачте якшо оффтоп) справа в тому шо маю вище зазначений брусок 28мк за (200 грн) і таке відчуття шо він губить всю заточку. Тобто таке відчуття шо його суспензія з"їдає кромку, він достатньо м"який на противагу тому шо взяв у старого чи китайській кераміці. Суть питання в тому чи це кривизна рук чи негодність бруска? зазвичай ножі заточую до чистового бриття волосся на передпліччі, заточкою займаюсь пару років але такого ще не зустрічав ::()(!:
Ви подивіться на підводи після цього бруска в збільшувальне скло або мікроскоп. Воно, за певних навичок, дуже інформативно.
Odissey
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман

Сообщение Odissey »

Nagant писал(а):
Может быть и камень виноват, может и не только камень. На мягких камнях сложнее работать, можно легко передавить, нужно следить за количеством суспензии, если она слишком густая - то можно завалить кромку.
Nagant
Новичок
Новичок

Сообщение Nagant »

Дякую за відповіді :lol: зараз роблю висновок шо доводочний камінь не може бути таки м"яким, в тей же час сподіваюсь відкрити якісь позитивня якості даного бруска, вважаю його поки-шо нерозкритим :)
Odissey
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман

Сообщение Odissey »

Nagant писал(а):Дякую за відповіді :lol: зараз роблю висновок шо доводочний камінь не може бути таки м"яким, в тей же час сподіваюсь відкрити якісь позитивня якості даного бруска, вважаю його поки-шо нерозкритим :)
Может, у меня есть арашияма 6000 под апекс, камень довольно мягкий, суспензию выделяет, но при этом, в плане остроты, он мне нравится больше чем камушки boride. Я думаю что в вашем случае или сам камень не подходит для стали, или камень бракованный. А что за сталь на ноже?
пгупгу
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Контактная информация:

Сообщение пгупгу »

Я суджу по собі. Безвідносно каміння або сталі, мені здається, що якщо щось не виходить, то не варто звинувачути інструмент, варто шукати недоліки в техніці і поцікавитися що саме спричиняє втрату гостроти, а для цього варто було б оглянути ріжучу кромку більш детально. Буває так, що відповідь настільки очевидна, що її просто не видно.
Nagant
Новичок
Новичок

Сообщение Nagant »

Ітак загалом просидівши ніч за вищезгадуваним бруском роблю висновок про його корисність так як від доволі швидко працює. Я вирішив наново звести спуски моєї Mora Heavy 8-) Спуски раніше позавалював на пасті (взагалі точу на ній весь спуск (!) ) так от навіть при заточці від зерна нема натяку на заусенець (carbon steel). Загалом брусок дає чимало суспензії і не забивається.
2 Odissey спочатку проблеми виникли на китайських кухонниках (хз шо там за сталь)
2 пгупгу маю деякі оптичні засоби (2 об"єктиви совдеп та лінзу) про кратність судити не можу. Ви часом не використовуєте мікроскоп?
пгупгу
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Контактная информация:

Сообщение пгупгу »

Звичайно я використовую мікроскоп. Зараз вже не так часто в процесі формування підводу, але на останніх етапах - постійно.
Odissey
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман

Сообщение Odissey »

Nagant писал(а):Ітак загалом просидівши ніч за вищезгадуваним бруском роблю висновок про його корисність так як від доволі швидко працює. Я вирішив наново звести спуски моєї Mora Heavy 8-) Спуски раніше позавалював на пасті (взагалі точу на ній весь спуск (!) ) так от навіть при заточці від зерна нема натяку на заусенець (carbon steel). Загалом брусок дає чимало суспензії і не забивається.
2 Odissey спочатку проблеми виникли на китайських кухонниках (хз шо там за сталь)
2 пгупгу маю деякі оптичні засоби (2 об"єктиви совдеп та лінзу) про кратність судити не можу. Ви часом не використовуєте мікроскоп?
В общем все понятно, у бруска мягкая связка и для мягких нержавеек он не подходит. А на менее вязкой и менее капризной углеродке брусок начал нормально работать.
Fedor_C
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман

Сообщение Fedor_C »

Сегодня узнал, что на Птичке продаются бруски размером 20 см. с такими же наклейками как были раньше на ИСМ... но это совершенно другие камни...
Nagant
Новичок
Новичок

Сообщение Nagant »

2 Odissey Ви праві
2 Fedor_C Стосовно брусків 20 см можу сказати наступне, там є крута на мій погляд річ брусок М50 оранжевого кольору
а от брусок 6П хоч і гарно працює але сильніше забивається і вчора потік чорнилом (сам брусок фіолетового кольору) таке побачив уперше :?
Fedor_C
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман

Сообщение Fedor_C »

2 Nagant Я не пробував ці бруски, тому щодо якості нічого не казав. Просто побачив, що візуально це інші камні. Можливо вони й ще кращі. Але не ИСМ.
Omnich

Сообщение Omnich »

Кто использовал бруски ИСМ ,каких размеров и зерно, насколько кому хватает ,какой у них рабочий ресурс?
Чкылчи
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение Чкылчи »

Omnich
Зерно , размер, разные, у меня лично есть 120, 40, 20, 10мкм.
Ресурс не знаю, но изнашиваются не так уж и интенсивно.
stilus2008
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман

Сообщение stilus2008 »

ИСМовские бакелитовые бывают только одного типоразмера. Связано это с техпроцессом изготовления. Всё остальное - подделка под ИСМ, ну или же камни другого производителя. Хотя я лично таких не знаю. ::hi:::
stilus2008
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман

Сообщение stilus2008 »

Чкылчи писал(а):Omnich
Зерно , размер, разные, у меня лично есть 120, 40, 20, 10мкм.
Ресурс не знаю, но изнашиваются не так уж и интенсивно.
Фото плз разных размеров.
У меня есть 40, 28, 20, 10, 7 мкм.
Видел 63 мкм. 120 - не видел. Размер 125х35х13 мм. Другого нет и как мне они на заводе объясняли - не будет. Разговор был осенью.
Alexandr1983
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман

Сообщение Alexandr1983 »

Я думаю завтра заеду,может куплю 20мк,шириной и длинной как два стандартных,последний раз 250 просили.Кстати недавно попробовал забугровый,кажись немцы,тоже довольно не плохой и твёрдый.
Всё будет,как должно быть,даже если будет иначе.
Fedor_C
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман

Сообщение Fedor_C »

Alexandr1983 писал(а):Кстати недавно попробовал забугровый,кажись немцы,тоже довольно не плохой и твёрдый.
Знаем, пробовали :)

[youtube]http://youtube.com/watch?v=LOlR-1cCWnc[/youtube]
Чкылчи
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение Чкылчи »

stilus2008
размер разный не самих брусков, а зерна абразива.
но, Федор_С, если память не подводит, продавал бруски размером отличным от 35х10х125, был широкий брусок, кажется то ли 80 то ли 90мм.
120размер зерна я покупал у него же, у Федора_С
фоток не будет, размер зерна по ним всё равно не углядишь. только цвет самого бруска иной, буроватый такой.
Ответить

Вернуться в «Точильні пристосування та заточування»