Антон Казьмін (Nutty). Відновлення Condor Bushlore.

Обзоры Ramok
Ответить
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Благодарил (а): 5587 раз

Сообщение Ramok »

Вітаю, шановні. Дістався колись мені ось такий бувший у використанні Condor Bushlore. Щілини між накладками і лезом, тупий, підвід на сканді мо під міліметр... Фото від Антона.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Трохи вийшла заплутана історія. Загалом, подарував я ножа Антону на відновлення, бо з моїми інструментами робив би я його довго. Ось вже роботи почались.
Изображение

Изображение

А потім Антон показав мені, що в нього вийшло. І зрозумів я, що: "Ты попала, детка". Ніж мені дуже запав в душу. Любов з першого погляду. Довелося повертати. Я на дизайн взагалі ніяк не впливав. Все творчість Nutty. Були змінені накладки та трохи форми руків'я, перегострено лезо, знятий піскоструй та проворонено. На накладках стаб капу клена, піни - карбон. Поєднання питануючого леза та такого клену rt24 . Ножем хочеться працювати, щоб він мав поюзаний вигляд. Він йому пасує. Загалом, дуже якісна робота!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Антон зробів і якісні піхви. Стандарт для нього, але я забув їх взяти для фото. Зараз я ножу ножа в піхвах від LT Wright з вільним підвісом від Cosstrom. Ніж вже правився, буду гострити. Ергономіка мені зайшла, гарний універсал, яким і поїсти нарізати відносно нормально можна, і щось постругати чи, навіть, побатонити. Сталька міцна, по утриманню та агресивності, звісно, не елмакс з 3ві, але забивання дюбкою у дерево або зустріч з піском краще витримує за них. Руків'я не вивертає при струганні, ніж, коли його носити довго, не намагається випасти з руки. Ніж я вже нормально поганяв, тож він у мене на довго, скоріше за все. Антону велика подяка за повернення ножа до життя!
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Nutty
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 413 раз

Сообщение Nutty »

Трошки доповню :D
Люблю взагалі повертати до життя ножі і конкретно з цим працювати було доволі приємно, хоч і процес добряче затягнувся :-D
Вперше тримав у руках ножа від Condor - не зважаючи на той момент, шо конкретний ніж був...побитий життям :D, загалом ніж цікавий, хоч і не без дивних моментів. За свої гроші непогана сталь, накладки були з якогось добряче твердого і важкого екзоту. Дивним для мене було лише те, що накладки були наклеєні на якийсь контактний клей типу 88го. Для чого, нашо і нафіга - я не поняв :wink: Будь яка епоксидка тримала б краще - власне і тут накладки відстали від хвостовика і в щілини було набито бруду
Ramok писал(а): 19 апр 2025, 21:30 знятий піскоструй
що до цього - це був не піскоструй, якесь покриття скоріше, бо іржа за нього не чіплялась, а клинок в майстерні провалявся добряче і про його стан я не надто парився :D Думав навіть і лишити його, але потім прийшла ідея заворонити і покриття було зняте
Хто "ми" то, я один тут!
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Сообщение Ramok »

Nutty писал(а): 19 апр 2025, 21:48 покриття скоріше
Мій Отці вкритий якимось лаком прозорим. Також не іржавіє через нього. Міцний лак, за стільки років не зліз.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Nutty
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 413 раз

Сообщение Nutty »

Тут не лак, більше на якесь епоксидне покриття схоже, чи фарбу. Але дуже тонке
Хто "ми" то, я один тут!
norther
Експерт по фінкам
Експерт по фінкам
Благодарил (а): 2449 раз

Сообщение norther »

існують спеціальні лаки, що наносяться на залізо/мідь/латунь/бронзу. Чи щоб не з'являлась (по можливості)
корозія, або коли штучно зістарюють до певного рівня речі, то щоб в такому зістареному вигляді
виріб і лишався. Я подібні речі стосовно ножів майже не чув, а про інші побутові штуки (дверні ручки,
вуличні дзвоники, елементи вуличних дверей ) - так. Воно розраховане саме на вуличне всепогоднє
використання.
Чим користується Кондор для цього - не в курсі, але не виключаю застосування якоїсь простої і не вартісної
"технології".
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Сообщение Ramok »

Щодо сталі. Загострення це вже моє. Довелося стругати суху дубову паліняку з боковими навантаженнями, виломлюючи шматки деревини (забув сокиру вдома). Результат, як на мене, більш ніж достойний. Трохи пом'ялося і все. Загострення моє в нуль з мікропідводом у 44 градуси на шкірі з пастою.
Изображение
Ответить

Вернуться в «Обзоры Ramok»