Ідею подібного ножа я вже давно виношував, щось, навіть, пробував замовляти, але то були вузькоспеціалізовані ножики, а хотілось універсала. Потім ще й Condor масла долив, випустивши свій Condor Bushscot Knife, який візуально подобався, але, знаючи їх якість виконання, купувати я не хотів. Та і розміри маленькі, а маленькі ножики зі сканді у мене є. Тож, звернувся до Антона з таким кресленням.

Антон погодився, надав вибір матеріалів. Що мені подобається, так це великий перелік сталей, а не тільки N690 та K110. Я обрав елмакс. Накладки я одразу хотів інші, але коли Антон показав ці, то вибір було зроблено практично одразу. Тут ще й головний спеціаліст з краси допоміг

Розміри, плюс-мінус пару мм, такі, як на кресленні, проставки з синьої фібри. Робота шикарна, я не знайшов до чого приколупатися. На фото РК моя, я зменшив кут під свої потреби.

Піхви - то окрема пісня. Антон мені показав шкіру пітона. Дарма

Ніж легко діставати однією рукою та вкладати. Як себе поведе шкіра пітона при ходінні по кущах, побачимо.
Руків'я таке я робив також під свої потреби, мені дуже подобається. Кухня, риболовля, зсікання гілок, гриби, багаття. Руків'я зручне для мене.

Щодо сталі. Я маю претензії до термічки Гаврика. Але не у цьому випадку. Сталь безсумнівно сподобалась. Щоб я не робив, вона тримає. Так, трошки заблищала місцями (а я відверто її жорстко випробовував), але голить і помідори прорізає агресивно. Навряд вона покришиться, ак ті ж N690, K110 чи ШХ15. Кінчик тонкий та і зведення під 0,2 мм. Звісно, це треба враховувати. У моєму випадку вона трохи патинує, я патину люблю, та і кинути немитого ножа можу на ніч. Нормальна неіржавка, коротше.

Загалом, у моєму випадку, чудовий універсал з відмінною якістю виконання. Ось тут я з відвертою душею можу сказати, що робота Антона якісніше, аніж в усіх американців разом узятих. Ну і до томагавка пасує. Щось є у ньому індіанське

Дякую за увагу, до наступного огляду!