Strongway tools Micro Axe №4

Запитання, описи, відгуки, рекомендації щодо використання та застосування
Ответить
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Благодарил (а): 5587 раз

Сообщение Ramok »

Вітаю, шановні. Після серйозного травмування руки під час заготівлі чаги (порушив правила ТБ, сам винен) та зігнутого свого найдорожчого ножа (тут трошки є питання до гартування, бо користувався я ним обережно, а він став моїм першим зігнутим ножем за все життя) постало питання у купівлі інструменту, який би убезпечив мене від усього того. Вибір пав на витвір україно-американської компанії Stromgway tools під романтичною назвою Micro Axe №4 https://strongwaytools.com/product/micro-axe-4-2/.
Изображение
Виробничі потужності, наскільки я зрозумів, знаходяться у Харкові. Мають два офіційні магазини https://strongwaytools.com/ та https://www.etsy.com/shop/SWAYTOBOR. Так як купувати перший раз будь-де я звик накладеним платежем, то ці сайти одразу оминув, бо оплата через пай-пал та джипей. Написав їм листа, через пару днів отримав відповідь. Модель інструменту я не вказав і не запитав про накладений платіж.
Можлива оплата на картку , також можна оплатити карткою VISA /MASTERCARD
Час створення інструменту 14 днів.
Поки чекав відповідь, шукав ще, і знайшов їх продукцію на промі. Одразу замовив, враховуючи нижчу вартість, аніж на офіційних сайтах. Надіслав їм фото інструменту і посилання на магазин. Отримав відповідь.
Так, це продавці які закуповують у нас і перепродають.

Ми радимо купувати напряму бо тоді ми можемо гарантувати повну підтримку безпосередньо команди кузні , якщо наприклад інструмент буде з дефектом або вам знадобиться якась додаткова допомога з інструментом.
Отже, оригінал :D
Одразу відповім на питання від деяких камрадів. Томагавки я дивився, але вже маю найлегший - фронтір. Він важчий (300 г тільки голова) за мікро сокирку, яка важить разом з піхвами аж 264 грами (285 заявлено). Та і розмір. Влітку мені потрібна компактна сокирка, бо 99 % часу я її буду просто носити. А чагу підрубати її ваги та міцності скоріше за все вистачить.
Про розміри. Загальна довжина - 215 мм, руків'я - 170 мм, довжина РК - 52 мм, довжина голови - 88 мм, розмір бойка - 30х15 мм, товщина голови - 17 мм у найтовщому місці. Руків'я з ясеню, голова з ШХ15 (52100 steel). Кована, зведення десь у 4 мм. Дебеле.
Изображение
Изображение
У порівнянні з фронтіром.
Изображение
Мікро сокирка згори. Такий собі колун у порівнянні з томагавком.
Изображение
Розклин дерев'яний. Розмір проушини - 28х12 мм. Товщина щічок - десь під 3 мм.
Изображение
І просто купка фото. Є мікрощілининки, які важко побачити оком. Загалом виконання гарне.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Незрозуміла для мене річ з поліруванням. Воно гарне, естетичне, але РК має ширину 10-12 мм, а полірування - 25 мм. Тобто після загострення, якщо не полірувати, сокира буде трохи дивно виглядати. Полірування я, доречі, вже подряпав.
Изображение
Изображение
В руці тримати нормально.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Але щось рубати мені краще отаким утриманням.
Изображение
Изображение

Сокирка комплектується гарними шкіряними піхвами.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Піхви гарно тримаються і без горизонтального хлястика. Але той хлястик має приховану функцію, яку, певне, виробник не закладав у нього. Ним гарно страхувати сокирку від випадання з кишені моєї наплічної сумки, в яку сокирка сідає, як рідна.
Изображение

Загалом чудова легенька сокирка. Я вже нею рубав усіляке, включаючи суху яблуню. Витримала нормально. Основну вимогу до інструменту такого розміру вона виконує чудово. Не обтяжує і не заважає. Всім дякую за увагу.

Текстовая ссылка на видео - https://youtu.be/G0pLahqh1zQ
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 2956 раз

Stromgway tools Micro Axe №4

Сообщение Кузьмич »

Гарний малючок, колись би одразу купив такий що б був про всяк випадок... Колись возив з собою Малагу обвішану та наповнену всілякими девайсами... Зараз точно не куплю бо як модно казати "не на часі" :=(
Мова, це також наша зброя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Сообщение Ramok »

Нарешті використав за призначенням. Чагу готувати набагато простіше. Два удари і відлетіла.
Изображение
Ножем я би не ризикнув таку вирізати, занадто вросла в дерево. Навіть Морою, за Барк навіть і не кажу.
Изображение
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Explorer
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 853 раза

Сообщение Explorer »

А що з нею робити, з тією чагою? :=(
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Сообщение Ramok »

Explorer, заварювати, смак мені на узвар схожий. Типу лікувальний гриб. Собі я зараз не варю, на прохання збираю.
Аlексей
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 182 раза
Контактная информация:

Сообщение Аlексей »

Перчатки нарядные rt24
Видно что еще новые, если не затруднит, можно потом когда подольше поработают пару слов о них?
Неспешно выбираю...

:)(:?
У коз две градации страха - никакого и абсолютный.
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Сообщение Ramok »

Аlексей писал(а): 08 июл 2024, 15:36 можно потом когда подольше поработают пару слов о них?
Звісно. Я вже на горіхи отримую від дарувальниці, що не користуюся :smile:
Ответить

Вернуться в «Сокири та пили»