А може і не така вона і страшна.

Як би там не було, мені дуже подобається.

Як ви вже здогадалися, це ще одна реставрація ножів часів 17-19 ст від американського майстра Джеффа Уайта. Його клеймо (щось погано проштампувалося). Jeff White Long Hunter – це один з English trade knives.

Схоже, що весь ніж зібраний ним, про що свідчить якість руків’я, яке зроблене з американського кудрявого клена.

Зібрано на трьох латунних штифтах. Довжина руків’я 124 мм.

Товщина руків’я 24 мм, ширина – у найширшому місці – 26, у найвужчому – 17 мм. Товщина клинка – 1,8 мм.

Руків’я має дефекти шліфування та щілини, але при цьому підгонка до штифтів та бланку відмінна. Завдяки тому, що руків’я проклеєне, у щілини нічого не запхаєш. Ризик потрапляння вологи є, але за місяць постійного користування деревину не повело.

Склалося враження, що деревина обпалена та чимось просякнута. Плашки мають зріз для зручного вкладання до піхов.

Звернули увагу, на відкриту РК? Довелось затупити.

Клинок зі сталі 1095 має довжину 173 мм та ширину 31 мм. Підводи скандівекс трохи різної ширини. Правлені вже неодноразово.

Має невеличкий косячок у вигляді поздовжнього прогину.

На підводах – риски від грінду. З правками зникнуть. На фото видно пошкодження РК від користування. Та ж сама Мора при такому користуванні отримує набагато сильніші пошкодження. А це так, дріб’язок.

Піхви рідні не купував, але завдяки тому, що були вказані розміри, підібрав схожі Гранд Вей. На перший час вистачить. Взагалі, за таку ціну гарні піхви.

У руці ніж утримувати нормально, не відмінно. Явно не для застругування десятків кілків.

Це не One tool option, але нормальний all-purpose knife. Більше табірник, ніж мисливець. Ходять чутки, що мисливцям також треба табори влаштовувати.

Ніж дозволяє і кущі рубати, і траву зсікати, і яблуко порізати, і картоплі накришити (недарма ж він на кухонний ніж схожий). Обух гострий, щоб допомагати, коли рибу чистиш, чи вогонь розводиш. Всяких різних грибів назбирати смачних також допоможе. Звісно, на любителя. А я любитель.

Гриб запашний, але називається веселка. Так що нормальна пара ;).