Ось посилання на Ламнію на саме цей ніж https://www.lamnia.com/uk/p/11022/ножі/ ... 10-natural
Не звертайте уваги на неспівпадіння фото і реальності. Для ламніі це нормально. Ніж у мене вже більше року і покористуватись я вже ним встиг.

Деякі характеристики:
Сталь - Вуглецева сталь Laurin Metalli
Вага - 301 г
Вага у піхвах – 397 г
Загальна довжина – 350 мм
Довжина клинка - 209 мм
Товщина клинка - 3,3 мм
Товщина руків’я – 29 мм
Ширина клинка у найширшому місці – 38 мм, руків’я – 44 мм.
Руків'я я просякнув Данішем, піхви обробив Торвальд, також нарізав невеличкий індикатор наближення до ріжучої кромки.

На клинкові красується підтвердження, що ніж зроблено у Каухаві, що у Фінляндії.

Ну і якість виготовлення відповідна. Трошки криво, трошки косо, на роботу не впливає, як би сказали фінські майстри.

Між клинком і оковкою щілин немає, окрім незначної по обуху.

- Куди треба мені йти?
- Ось туди, трошки правіше.

Ніж у піхвах сидить глибоко.

Підвіс вільний.

Штамп на підвісі, значення якого я не дуже зрозумів. Єдине, що є таке місто та район у Фінляндії.

У піхвах є пластиковий вкладиш

Довго я звикав до нього. Проблема була у утриманні. Бо традиційно тримати не дуже зручно.

Не без допомоги форуму було знайдено вирішення проблеми. Утримання чотирма або трьома пальцями. Це також дозволяє змінювати плече і силу удару.

Щодо використання. Я ним готував і розпалював багаття, розчищав кущі, все це можна робити. Але в кострових роботах він програє навіть такому легкому Frontier Hawk. Там, де томагавк рубить за три удари, леуку – мінімум 10. Про розколювання я вже й мовчу. Звичайні кущі або очерет – то краще Трамонтина. Але зарості молодої ялини або сосни – тут однозначно Леуку. Хто крізь них лазив, той зрозуміє чому. Кожному інструменту своя ніша. Носити його на поясі не мій варіант, я носив на речмішку.

Все. Всім вітання з Чернігівського Полісся.