Фіни спрацювали швидко, вже на наступний день відправили, а через день ніж вилетів з Фінляндії; 6 жовтня був в Україні, 7 попав на митницю. Тут я трохи попереживав, бо при відслідковуванні побачив, що митниця вимагає якісь додаткові відомості, я їм написав, а сьогодні зранку, вони відповіли (навіть зі скріном сторінки відстеження), що відправлення направлено адресату. Десь в 10 ранку передзвонили з ЕМС, кажуть треба сплатити мито. Поїхав у відділення, дали квитанцію, пішов на головпоштамт, заплатив (у Львові ЕМС і головпоштамт знаходяться в одному будинку), повернувся і отримав свою забаганку.
Щось в мене завеликий вступ, але, думаю, комусь буде корисний мій досвід купівлі на Ламнії.
ТТХ ножа:
Сталь: CPM S35VN;
Твердість сталі: HRC 61-62;
Покриття леза: PVD;
Тип замка: Liner Lock;
Механізм відкривання: шпеньок, з обох сторін;
Матеріал руків'я: G-10;
Дизайнер: William W. Harsey;
Вага: 172 г;
Довжина загальна: 238 мм;
Довжина леза: 105 мм;
Довжина руків'я: 135 мм;
Товщина леза: 4 мм;
Зведення леза: 0,6 мм;
Країна виробник: Італія.
Ніж прийшов у досить великій коробці, більшій ніж Спайдерко чи Бенчмейд. В ній два куски поролону з заглибленням для ножа:

Загальні фотографії:

Завжди чув, що італійці дуже якісно обробляють ножі. Тепер в цьому переконався сам, дійсно, крім неоднакових по ширині підводів, якщо це можна назвати косяком, більше косяків не побачив. Ніж заточений просто чудово, голить з відскоком. G10 оброблено якісно, на дотик чіпкий, але нерізкий, приємний. Люфти відсутні, хід леза плавний. Викинути великим пальцем виходить через раз: якщо вхопити руків'я ближче до леза, то при викиданні великим пальцем, "недофліпер" чіпляє за вказівний палець. Отже тримати ножа для викидання великим пальцем треба посередині або трошки далі від леза. "Недофліпер" назвав так, тому що відкрити тільки ним ножа неможливо, лезо можна зірвати з детента і далі махом відкрити. Напевне так і було задумано. В принципі, якщо дуже старатися, то вдасться відкрити ножа "недофліпером", але тоді вказівний палець зі всього маху влітає на терку насічки і відчуття тоді малоприємні. Кліпса з титану досить жорстка, якщо на кишені подвійний кант, то налазити не хоче, а на звичайний кант, заходить нормально

Дуже кидається в очі дуже велика кількість насічок, їх просто ДУЖЕ багато. Але, дивна річ, ніж в руці сидить як влитий і не відчувається ніякого дискомфорту.

Покриття на лезі матове, сліди від пальців залишаються, але не надто помітні. Написи не знаю яким способом виконані, але відчутні на дотик:

Зверху на руків'ї є виямка під шпеньок:

Осьовий, як мені здається, виконаний з титану під 15 торкс, гвинти, що кріплять накладки - торкс 10. Дуже потужно!

Лайнер трошки не доходить до половини, на першій треті, чи може трошки далі. Лайнери, до речі, титанові. Шайби різного діаметру з жовтого металу (латунь чи бронза, не знаю).

Ну і наприкінці, як ніж виглядає в руці:

Ось такі пригоди італійця на шляху з варягів в греки.
Дякую за увагу!