Civivi Baby Banter - китайський малюк, за якого не соромно.

Свой взгляд на ножи китайских брендов, обзоры, тесты и рабочие качества
Ответить
Himera
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 328 раз

Сообщение Himera »

Давно вже не писав огляди на ножі. Але натрапив на цікавого малюка, який має все, для того щоб стати якщо не основним EDC ножем, то допоміжним так точно. Тому пропоную шановній публіці огляд CIVIVI BABY BANTER

1.Дизайнер і розробка.
Изображение
Ніж є колаборацією між дизайнером Беном Петерсеном (штат Юта, США) і китайським виробником WE/Civivi knives. Назву «Banter» з англійської можна перекласти як «стьоб, жарт, кепкування». Про Петерсона відомо що він з 2011 року займається оглядами ножів і веде ножовий канал на Ютуб. Він перебрав більш ніж 1000 моделей ножів, і врешті решт вирішив створити свій власний дизайн, який вилився в 2019 році в ніж Banter, що уособлював всі побажання Бена до ідеального EDC ножа. Ніж отримав нагороду «Best buy of the year 2021» на BladeShow, а це вже щось значить. Зараз існує багато варіацій ножа, Big Banter, Banter, Baby Banter з різними сталями, кольором і матеріалом накладок. Причому і випускають їх в Китаї, в місті Yangjiang, під різними суббрендами WE/Civivi knives . Я люблю компактні ЕДЦ ножі, тому обрав накладки кольору бургунді із G10 і клинком без покриття із сталі Nitro V Відразу напишу що ножик коштував 60 $ + авіадоставка із США
Изображениеimage uploader
Ось що пише про створення цього малюка особисто Бен Петерсен. «Я довгий час користувався ножем Spyderco Dragonfly, але зрозумів що маю до нього певні зауваження , які я можу усунути. Зокрема : клинок довжиною до 2,5 дюймів, щоб бути легальним в Чикаго і Бостоні, поміщатись в кишеню навіть жіночих джинсів для запальнички, мати глибоку кліпсу зі змінним положенням, а також більш простий «лайнерлок», ніж замок «беклок» Під час БлейдШоу 2020 я вирішив трохи переробити дизайн, що привело до цілої серії малюнків, і врешті решт до фінального дизайну, який був роздрукований на 3Д принтері і потім надісланий на завод в Китаї. Реліз ножа пройшов в вересні-жовтні 2021. Я не претендую на те що ніж має оригінальний дизайн, він скоріш є квінтесенцією ідей інших малих складаних ножів. Цей ніж має бути радше непомітним, безпечним і зручним щоденним помічником.»
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

2.Комплект поставки, перші враження. Посилка приїхала в звичайній коробці з коричневого гофрокартону. В ній біла фірмова матова коробочка з наклейками-пломбами. Хоч це і дрібничка, але приємно знати що окрім тебе і працівника заводу більше ніхто ножа не торкався) Всередині м*який чорний фірмовий чохол на «блискавці» а в ньому цілий набір всього: різноманітні буклети, фірмові прикольні наклейки у вигляді ножів, серветка з мікрофібри, і власне в окремому пакетику ніж.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Перше враження – який дрібний! Він значно менший Spyderco Chaparral і не набагато більший від Spyderco Manbug! Ще один мій улюбленець Kershaw Leek виглядає просто здоровенним поруч із ним. Беремо в руки, одразу відмічаю для себе чіткий і гучний клац лайнера і відмінний хід клинка, все ж тут встановлені керамічні підшипники. Люфтів немає в принципі. Лайнер може здатись трохи тугим для такого дрібного ножа, але це думаю діло звички. Композит G10 приємного червоного відтінку «бургунді», в міру шорсткий але все ж не «наждачка» яка рве кишені. Вказівний палець зручно лягає на великий чойл, при цьому глибока але коротенька кліпса абсолютно не заважає зручно тримати ніж у руці. Та все ж цей ніж не для великої руки. Шпеньок титановий, двосторонній, але на мою думку трохи завеликий. Кліпса – також двостороння, глибока, в міру туга і дуже продумано розміщена. Конструкція ножа відкрита, на двох циліндричних полірованих боночках. Є також стоп-пін. Фініш клинка, а також кліпси – рівномірний і глибокий стоунвош.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

3. Характеристики, розбірка. Ніж є зменшеною версією більш раннього (і дорогого) хітового Banter. Як я вже писав вище, це було продиктовано певними питаннями зручності і безпеки, а також обмеженнями в конкретних штатах. Виміри:
Клинок 60 мм
Загальна довжина 140 мм
Довжина закритого 79 мм
Вага : 57 г
Сталь: Nitro V (59 - 61 HRC)
Форма клина: Drop point
Спуски : плоскі
Замок: лайнер лок
Кліпса: глибока двостороння, нержавіюча сталь
Шпеньок : титан , двосторонній
Накладки :G10
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Клинок і всі металеві деталі мають фініш глибокий «стоунвош».В ножі мінімум гвинтів – осьовий на торкс Т8 і ближче до темлячного отвору бонки кріпляться на гвинти Т8 з потайною голівкою, на кліпсі гвинти Т6. Розбирається все легко і просто при наявності відповідних викруток або біт, на гвинтах є синій фіксатор різьби. Клин стоїть сторого по центру в складеному вигляді. На осьовому гвинті нарізана різьба з дрібним кроком для оптимального підбору сили заятгуванняю Загальне фото комплектуючих після розбірки. Лайнер дуже мінімалістичний, з протилежного боку використано просто металеві вставки. На осьовому як я вже згадував стоять 2 керамічні підшипники в корпусі із жовтого металу. Якість обробки і підгонки внутрішніх поверхонь чудова як пластику, так і металу, і тут цей ніж мені нагадує Spyderco з заводу в Taichung.

4. Сталь і фурнітура. Як я вже писав вище, на ножі використана нержавіюча сталь з підвищеним вмістом вуглецю, азоту і ванадію NitroV від виробника New Jersey Steel Baron. По своїх основних характеристиках вона близька до відомої і популярної шведської Sandvik 14C28N або до австрійської AEB-L. Нижче табличка по елементах.
Изображение
Nitro V дуже схожа на AEB - L з додаванням азоту і ванадію. Проте додавання азоту не збільшило вміст хрому в сплаві для підвищення корозійної стійкості, а додавання ванадію недостатньо для подрібнення зерна. Nitro - V може мати твердість до 64 HRC при термообробці на максимальну твердість і, звичайно, може бути піддана термообробці до меншої твердості залежно від бажаних властивостей. Сталь має дуже дрібну мікроструктуру і дуже хорошу ударну в'язкість в порівнянні з іншими сталями. В цілому властивості Nitro - V, як очікується, будуть аналогічні AEB - L, можливо, з поліпшенням корозійної стійкості. Проте, якщо ніж не вимагає високої абразивної зносостійкості, Nitro - V хороший варіант. Усі стали, використовувані як основа для порівняння із сталлю Nitro - V, добре працюють з тонкою полірованою бритвеною кромкою, отже, Nitro - V зможе утримувати гостроту тонкої різальної кромки при високій твердості.
По використаній фурнітурі – якість гвинтів хороша, розбірка не залишила слідів помітних оком. На кліпсі використані гвинти Т6, для бонок і осоьовому – Т8. З однієї сторони осьовий має декоративний логотип виробника. G10 як я писав використана дуже якісна і відмінна по текстурі – не дуже шорстка і не дуже гладка. Вцілому до вибраних матеріалів важко придратись, хіба що поліврований осьовий вибивається із загального ансамблю.

Изображение Це мій перший ножик від китайців Civivi/WE. І я цілком задоволений покупкою. Все, починаючи з упаковки і комплектації, і закінчуючи обробкою внутрішніх поверхонь під накладками виконано на високому рівні, і більш імениті бренди можуть дечому повчитись. Продумана відкрита конструкція, що дозволяє легко почистити ніж не розбираючи його, і до того ж зменшує вагу. Позицювання ножа – це маленький офісний EDC, відкрити конверт, чи коробку на НП, пачку кави, відрізати скотч. Ніж ховається в кишені, а через невелику вагу і досить тонкий профіль, про ньго забуваєш до моменту коли він знадобиться. Знову ж таки завдяки компактності, легко влазить в маленькі органайзери. В руці він лежить настільки зручно, наскільки дозволяє 8 см руків*я. Дизайнер недарма витратив стільки часу на його створення, звичайно знайти суперечливі моменти можна, але їх небагато. багато оглядачів і відомих сайтів написали на цього малюка огляди і дали йому високів оцінки. Так, за версією Everyday Commentary, єдиним суперником Baby Banter є Spyderco Dragonfly, ніж отримав в їх огляді загальну оцінку 20/20 балів, відмітивши чудову ергономіку, якісну збірку і матеріали і обгрунтовану ціну. Дуже позитивно про ніж відгукувались Jerkingthetrigger, Gearjunkie, Benchreviews, тощо. Також є стаття самого Бена про створення ножа, з якої я взяв декілька фото і інформацію для огляду. https://www.benbanters.com/thoughts/i-d ... aby-banter Ну і традиційно наприкінці пара фото. Дякую всім за увагу)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

image host
Последний раз редактировалось Himera 10 ноя 2023, 13:18, всего редактировалось 1 раз.
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Благодарил (а): 5618 раз

Сообщение Ramok »

Himera писал(а): 10 ноя 2023, 12:56 Назву «Banter» з англійської можна перекласти як «стьоб, жарт, кепкування»
It turns out the name has a deeper meaning, as the first initials of Ben's growing family
Бен, Афіна і перші літери імен його дітей. За огляд дякую!
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
ПавелСергеевич
Новичок
Новичок

Сообщение ПавелСергеевич »

Дуже гарні фотки і ножик бомба.
Karl
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 699 раз
Контактная информация:

Сообщение Karl »

Himera, а в якому магазині?
СМЕРТЬ РАШИСТСКИМ ОККУПАНТАМ!
Himera
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение Himera »

Karl писал(а): 10 ноя 2023, 15:19 Himera, а в якому магазині?
Брав на ebay, продавець whitemountainknives
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 2980 раз

Сообщение Кузьмич »

Приємний малючок, але не зачепив. Треба потримати в руках...
Ну і я на мою думку 60 дол. для китайця трохи забагато, це ціна головного конкурента Spyderco Dragonfly 2. Хоча це може моє особисте сприйняття що китай має бути дешевим, а китайці думають що їх Civivi не гірше за американский Spyderco :smile:
Мова, це також наша зброя
Thorwald
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 629 раз
Контактная информация:

Сообщение Thorwald »

От наче норм. Але мені здається, що не вистачає гармонії. Щось мені не подобається, але поки не розумію що :)(:?
RPD_macro
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 2597 раз

Сообщение RPD_macro »

Добре зроблений огляд, як я пропустив його.
Якщо не заперечуєте додам фото розпаковки свого :=(
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
S110V :sad: M398
Himera
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение Himera »

Шикарні фото, як завжди ::hi:::
RPD_macro
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение RPD_macro »

Вузол-подовжувач зробив, спробую поки що так носити.
Чорне лезо було на 500грн дорожче, а тут хлорне-залізо-вош, шкрябається.
Изображение
Изображение
Изображение
Explorer
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 853 раза

Сообщение Explorer »

Якось огляд пропустив, дякую!
Здивувало, що коробка приїхала "дівчиною", практично всі мої посилки оглядають, якщо НП їдуть так точно.
RPD_macro
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение RPD_macro »

Мені на новій пошті при огляді сказали «заводська пломба, ніззя розкривати», тож забрав так. Купляв тут у місцевому інтернет-магазині.
Кузьмич писал(а): 11 ноя 2023, 09:14 китайці думають що їх Civivi не гірше за американский Spyderco
По якості він дійсно краще зроблений за драгонфлая, і не гірше американських спаїв, якщо не враховувати сталь.
Хлорне-залізо-вош на моєму так собі, треба було брати чорного 🤔
Explorer
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 853 раза

Сообщение Explorer »

RPD_macro писал(а): 31 дек 2023, 13:49 Купляв тут у місцевому інтернет-магазині.
А, ну я мав на увазі міжнародні відправлення і митний контроль.
RPD_macro
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение RPD_macro »

Изображение
Изображение
Изображение
Ответить

Вернуться в «Ножи китайских брендов»