
А у мене тут Fox European Hunter 610/13. Дешева (брав за 30 доларів чи щось таке на розпродажі) класика від Фоксів, що зроблена в Італії (піхви в Іспанії).


Дивлячись на хижий клин (довжина загальна 134 мм, ширина - 24 мм, товщина - 3,2 мм, зведення - 0,4 мм, з 420 сталі) і гарду (висота - 11 мм), може здатися, що ніж ХЗ.


Але ні. До нього є сертифікат. І я з тим сертифікатом згоден. Якщо ви спробуєте вдарити ножем або просто з силою загнати його у дерево, то ризикуєте залишитися без частини леза після першого ж удару. Не дивлячись на заявлену твердість у 54-56 одиниць (а по відчуттям вона така і є), він калений, так би мовити, у пружину, і гнутися, як мені знову ж таки здається, не буде. Він просто зламається. Ось порівняння його кінчика з морою у 2,5 мм товщини.

Тому я би не розраховував на цей ніж, як на зброю. Шашлики-гриби - це максимум.
Загальна довжина ножа 250 мм, на фото порівняння з 748 морою.

Руків'я з набірної шкіри, всотувало воду і бруд, хоча не ворсило, ніяких щілин на ньому не знайшов. Перепади між шарами є в одному місці, і то долі міліметра. Я усіляким просякнув. Експериментую, тому не буду писати чим. Доволі зручне, у перерізі - бочка стиснена з боків. Гарда та навершя - як мені здається, алюміній, (написано, що сталь). Монтаж наскрізний на латунну стяжку.










Лезо посаджене рівно, між гардою та лезом були щілини, залив клеєм.


Ще трохи косячків. Фальш нарізаний кривувато, початок рк - також. Рідна заточка була градусів на 60 і доволі погана. Враховуючи твердість, перегострити виявилося легко. Та і зведення тонке.


У руці тримати зручно, але якщо рука велика, то може руків'я вже не вистачити. Відстань від гарди до перегибу на наверші - 97 мм.


Піхви - класичні, зроблені так собі у іспанії, але з доволі якісної шкіри. Ніж тримають добре. Навіть якщо не застібати, то ніж (у піхввах на поясі) фіг випаде. Проріз під ремінь шириною 50 мм.






А, поверхнева обробка леза - сатин.



Які висновки? Ніж не бойовий - це однозначно. Я ним покористувався десь 4 місяці щоденно. Як вже казав, пікніковий-грибний ніж. Не більше. Продукти наріжете, патичка застружете, навіть багаття допоможе розвести, без хард юзу. Правити доведеться після кожного виходу, але відбувається це дуже швидко. Особисто мені ніж сподобався. Дякую за увагу
