В принципі так то фолдерів в мене не багато, та й ті такі шо ну нічого там оглядати - все всім знайоме. Вікс, Опінель, Меркатор, пара пальоних майкротеків і Керш. А, ну да, на Керша таки робив огляд, да

Шото надо мінять, подумав я, і пішов....на Аліекспрес

....з яким в китайців на мій погляд доволі складно. Так, якість виконання, збірку, матеріали і пакування вони за роки підняли на значний рівень, а от візуал......Не те щоб ножики страшні якісь - ні зовсім, але....як би це сказати..... візьміть, от, Kershaw, Cold Steel або Boker - навіть без емблем і написів буде видно шо це Kershaw, Cold Steel або Boker. При чому в будь якій моделі.
....стиль! Це стиль, точно! поняв, поки писав

Ну і таки шо, спитав би хтось? - Ну і таки вибрав, відповів би я!

Посилка дійшла за місяць Укрпоштою. В той же день купував з аліка розмагнічувач для викруток - теж укрпоштою доїхав за півтора тижні - хз як це працює

Спершу будуть ТТХ:
Клинок - 96х30хх3,9мм, сталь D2 59-61HRc, зведений в 0,6мм по всій рк, фініш стоунвош (є ще варіант з сатином по спусках)
Руків'я - 125мм довжиною і 13мм завтовшки, титанові плашки, титановий спейсер, титанова кліпса, фрейм-лок зі сталевим сухариком (він же обмежувач відгинання), осьовий на керамічному підшипнику
Вага 171г

Нраица! (с)

Кліпса тіке для правші, тіп ап, не переставляється. Кліпса фрезерована з титану, лаконічна і гарна. На кишеню шортів від британської уніформи сідає без значних зусиль, тримається гарно, витягається нормально. Трохи ножик стирчить з кишені - пофіг

Розкладаємо

Руків''я, як і казав, цільнотитанове. Досить об'ємне, пласке зі знятими гранями, на дотик трохи шершаве (піскоструй?) В моїй, досить невеликій, руці лежить нормально, ні багато, ні мало. Кліпса, за рахунок того шо вузька і повторює вигин руків'я не заважає. Там, куди палець потрапляє при натисканні вліпера і в тому місці, де тиснеш на замок профрезеровані невеличкі виямки (а на замку ще й груба насічка), що додає зручності. Замок доволі тугий, на п'ятку клинка заходить десь на 1мм. Руків'я хоч і зібрано на спейсері, проте чистити його проблеми не буде - пилюці чи міттю всередині зачепитись особливо й ні за шо, місці лазізти вушною паличкою чи серветкою вдосталь. Шо ще? На тильнику є 6мм отвір під тімляк, котрим я ніколи не користувався

Шо, наче все?....а, те, з чого зазвичай починають - пакування і комплектація

Ножик прийшов в коробочці (трохи прим'ятій - привіт Укрпошті

З усіх своїх ножиків порівняти його можу тіке з Kershaw CQC-4KXL - вони за габаритами схожі. Керш, на 1мм тонший по руків'ю і клинку, має таку ж вагу, але зроблений з простіших матеріалів і не фліпер. Проте Керша малював Ерні Емерсон, а цього Yon Xanadu хз хто. Але мені подобається