Хочу поділитись першими враженнями про ніж KA-BAR 1119 Forged Wrench Knife, який учора приїхав до мене із своєї історичної Батьківщини.
Покупка була досить спонтанна та імпульсивна: побачив - знайшов на eBay - купив.
Приємно здивувала швидка доставка ченез NP Shopping, замовив 27 квітня, отримав 4 травня, при тому що два дні ніж їхав по Штатах.
Фото у коробці:

Власне про ніж:
Сталь - 425 High Carbon
Конструкція - фултанг без накладок.
Можна було б назвати скелетником, але дірка у руків‘ї тільки одна, диаметром 15,5мм (на пальці крутити незручно - не пролазить)

Натомість руків‘я має з двох сторін глибокі ваштамповки із написами, які власне кажучи, добре видно на фото.

Піхви - пластик. Не кайдекс, а саме пластик, заявлено Celon.
Піхви суцільні, виготовлені заціло, або дуже гарно зварені із двох половин, точно визначити не зміг.
У піхвах ніж сидить середньо, трохи гримить, але не випадає і досить надійно замикається двома пластиковими виступами, які заходять у виштамповки руків’я.
Зліва на піхвах невеликий слабочитабельний напис «Made in USA».
Ніж у піхвах трохи нагадує гаєчний клуч і вочевидь його пропонується зберігати у ящику з інструментом, на гачку поруч з гаєчними ключами (я це бачив на одному із рекламних фото), або носити як шийник.
Розміри:
Загальна довжина - 189мм, у піхвах - 190мм
Клин - 80мм, по РК - 78мм
Зведення - 0,8мм, кінчик - 0,9мм
Товщина у найтовщому місці - 4.6мм
Спуски приблизно від 3/4, здається відштамповані одразу при виготовленні ножа, хоча можу помилятися.
Кут заточки досить тупий, поміряти не маю чим, але на вигляд щонайменше 40 градусів.
Обух негострий із фасками.
Руків‘я пряме, довжиною 96мм із гарним упором.
У самому вузькому місці його ширина складає 18,5мм, у широкому (біля отвору) - 24,5мм.

Вага ножа із піхвами - 116г, без -93г.
Фініш - сліди штамповкі, можливо галтовка керамічними кульками, полірування (злегка)

Як ви напевне вже зрозуміли, при такому поєднанні сталі та геометрії ніж аж ніяк не різак.
(Це не завадило мені вже двічі злегка порізатись

Завдяки товстому лезу та виштамповках на ручці баланс ножа практично ідеальний, точно під вказівним пальцем.
Але руків‘я навіть для моєї невеликої руки затонке і завузьке, до того ж просто пряме, тому про які-небудь точні, або довгі силові роботи годі мріяти. Ніж і в руці відчувається не як ніж, а як гаєчний ключ.
Проте це - плата за цікавий та незвичний дизайн.
Оце власне перші враження.
Звісна річ ніяких робіт ножем іще не робив, не переточував і не визначився чи варто це робити.
Можливо пізніше доповню свою розповідь враженнями від поюзу, хоча поки не уявляю де і як я його буду юзати.
Але, як казав товариш Берія, «Был бы человек, а дело найдется!».
Дякую за увагу!