1. Виробник та дизайнер. Компанія «Gerber Legendary Blades» була створена в 1939 році Джозефом Гербером в США. Протягом більш ніж 70 років займається виробництвом складаних та туристичних ножів, мультитулів та різних елементів спорядження. Базується в Портленді, штат Орегон. Відома співробітництвом із Беаром Гріллзом, і відповідною серією ножів. Нажаль, знайти інформацією про дизайнера ножа US1 мені не вдалось.

2. Упаковка та зовнішній вигляд. В даний час є 2 версії – з чорним покриттям клинка і з стоунвошем. Ціна у Wallmart близько 13 $. Ніж як я вже згадував, бюджетний. Тому навіть на нормальну коробочку грошей не вистачило. Ніж запакований в блістер, на якому присутня вся необхідна інформація. Виробник, сталь, опис. Обережно відкриваємо. Отже. Сам ніж класичних для складного форм. Невеличкий клинок форми дроп пойнт з чорним покриттям. Спуски прямі, приблизно з 1/3 клинка. Є насічка на обуху. Руківя з склополімеру, вставки гумові сірого кольору. Для відкриття призначена засічка під ніготь. Лайнерів немає. Конструкція не розбірна, на заклепках. Є отвір під темляк. На одній стороні клина лого виробника, на іншій- напис "Made in USA"
Вага усьго – 34 гр. Все таки невеличкі розміри та відсутність лайнерів грають велику роль.
Довжина клинка – 6,6 см
Загальна довжина – 15 см
Товщина клина – 2 мм
Кліпса не передбачена конструкцією.

3. Сталь та замок. Сталь добре знайому та широко використована 420 HC. Досить мяка, сідає швидко, але також швидко можна заточити. Замок беклок. Я не дуже люблю саме цей тип замка, але все ж краще ніж взагалі без замка)

4.Якість. Як на свої гроші, цей ніж досить добре зібраний. Заточка відносно симетрична, з коробки бриє, по 5 бальній шкалі на тверду «4». Люфтів немає, окрім невеличкого типового для беклока. Облою та залишків пластику немає. Гумові вставки якісні і не мають хімічного запаху. Викликає питання стійкість чорного покриття на клині (схоже на оксидування), але я думаю його можна буде потім обережно видалити.
5. Висновки. Гербер вдалось те, що не під силу багатьом іншим виробникам. Ніж, виготовлений в США, досить якісно зібраний з нормальною сталлю і вартістю 13 у.е. Це нонсенс в наш час. Якщо вам потрібен простий, зручний та легкий ніж для EDC, за прийнятною ціною – зверніть увагу.