ТТХ ножа:
Довжина леза: 89 мм
Загальна довжина: 210 мм
Товщина леза: 3 мм
Вага: 122 г
Материал леза: 154-CM
Твердість леза (HRC): 59-60
Матеріал руків'я: Алюміній
Механізм фіксації: Strong Lock System (SLS)
Кліпса: 2-стороння
Виробник: США
Ось опис з "дружнього сайту" x-gear.com.ua:
Buck Marksman 830 (0830BKS-B)- это абсолютно новая модель в линейке ножей Buck Knives. Прежде всего отличается механизмом фиксации лезвия, который назвали SLS (Strong Lock System). Люфты отсутсвуют напрочь! По мнению производителя - это один из самых прочных замков на складных ножах. Лезвие ножа выполнено из стали 154-CM (сатин) с термообработкой Боса (BOS), а это о многом говорит. Рукоять изготовлена из анодированного алюминия черного цвета с 2-сторонней переставляемой клипсой. Изюминкой Бак Марксман является подшипник на осевом винте: при нажатии на небольшой плавник, клинок флипует как выстрел из пушки. Сделан в США.
Ніж прийшов в стандартній баківській коробці, правда, з наклейкою, що лезо виготовлено зі сталі 154СМ, за технологією Боса:

Коли його взяв в руки, то спочатку було невелике розчарування: лезо бовталося в усі сторони, але фліпував дійсно як гармата. Думаю, зараз підтягну осьовий і все, фліпувати перестане. Та де там! Затягнув, люфти зникли зовсім, а фліп яким був таким і залишився, чудовим!
В руку ліг дуже добре (в мене рука середнього розміру), кліпса не заважає.

Ніж фліпує, як я вже казав, дуже легко, відчувається що тут стоять підшипники.

Можна при потребі і великим пальцем відкрити, а якщо трошки потренуватися, то і різко викинути. Але все-таки фліпувати зручніше. Закривати безпечно можна тільки двома руками, тому що ніж просто падає на пальці, якщо це робити одною рукою. При чому дуже швидко, а так як заточка з коробки "голить", то можна уявити наслідки. Крім того, я вже умудрився два рази защемити палець, коли намагався закрити ніж однією рукою. Защемлення обидва рази було біля фліпера, в замку. Може з часом щось і буде виходити, але двома руками закривати ніж безпечніше.
Тут ще трохи побавився, і дійшов висновку, що можна закривати ніж і однією рукою, при чому досить комфортно: тримаючи руків'я з боків, вказівним і великим пальцем відтягується стопорна пластина і лезо падає і закривається. Так що все добре, перше враження не завжди правильне
Замок закриває мертво! Хоча, чисто психологічно напряжно випробовувати його надійність намагаючись закрити ніж, трохи бере мандраж хоч і немає для цього підстав.

Замок можна з часом відрегулювати: в задній частині руків'я є маленький отвір, в якому гвинт, що при закручуванні підтягує запорну пластину:

Кліпса - маленька, як вище сказано перекидається на ліву або праву сторону, але тільки для положення тіп-ап.

На лезі якесь покриття, подібне до покриття як на моєму Бокері Гріплок, який я вже тут описував (цілком можливо, бо дизайнери і там, і тут ті самі: Grant and Gavin Hawk). Спуски увігнуті. Заточка "голить" з коробки, але на крайці дуже видно сліди гриндера. Підводи неоднакові, але, як кажуть, буває гірше.

З однієї сторони на лезі написи BUCK і USA

З другої BOS 154 CM, G&G HAWK collaboration (дизайнери ножа або замка, невпевнений)

А тепер ще трохи фотографій фас, профіль:

Підсумок я би зробив такий. Ніж мені сподобався, як ЕДС - штука дуже хороша. Та й ціна, яку я за нього заплатив, на мій погляд виправдана: 80 у.о. + 10 у.о. доставка.
Ось і все.