Вовки

Сама по собі наявність зброї це ще далеко не все...
Ответить
kapakv
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Контактная информация:

Вовки

Сообщение kapakv »

Привіт усім!
Вернувся вчора з дводенного походу по Карпатах. Коли верталися додому на КПП рятувальників взнали, що у тому місці де ми ночували, день назад бачили двох вовків. От виникло запитання, як правильно діяти в ситуації при зустрічі з вовками в зимовому лісі. З оборонних засобів ніж і льодоруб. В селах почастішали випадки нападів вовків на собак, які на прив"язі під хатами. Одним словом, чи є шанс вистояти проти кількох вовків з ножом? Чи можливо треба мати щось більш конкретне? Кажуть про петарди, але слабо віриться :=(
Si vis pacem, para bellum ...
Шалаев Иван
Найфоман
Найфоман
Контактная информация:

Сообщение Шалаев Иван »

Відкритого вогню вовки бояться.
Насилие – последний козырь дилетантов.
webs

Сообщение webs »

чи є шанс вистояти проти кількох вовків з ножом? Чи можливо треба мати щось більш конкретне?
Нужно конкретно ЗАОРАТЬ на волка :) Волки осторожны до трусости, если их всего двое, то реально напасть могут на человека только если он присмерти, течет кровь и он еле двигается. А на здорового человека только большая стаю более 5 может напасть И ТО - только с отчаяния. Правда бываю и больные волки, тот может и в одиночку на двоих людей напасть.
Вообще запах человека для волка сигнал опасности, поскольку охотники их зашугали до истерики.
А на счет ножа - против одного - запросто, против двух - сложно но можно а против трех - нереально.
Aleksandr Afonchenko
Afonchenko Knives
Afonchenko Knives

Сообщение Aleksandr Afonchenko »

Я думаю не самую последнюю роль играет внутреннее состояние человека. Животные тонко все это чувствуют.
Причем не только волки.
Werewolf
Найфоман
Найфоман
Контактная информация:

Сообщение Werewolf »

Ну....
Против двоих атакующих волков нож не спасёт, я думаю.
Против одного - реально.
Ну огня они боятся, это тоже верно замечено.
Пацифист- это человек который слишком труслив, чтобы драться и слишком толст, чтобы убежать. (c)
kapakv
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Контактная информация:

Сообщение kapakv »

Шалаев Иван писал(а):Відкритого вогню вовки бояться.
Треба ще встигнути розпалити вогонь, якщо пізно їх замітив.
Були у нас по селах випадки тої зими кількох дітей по дорозі з школи загризли. А також така історія того року була що на одного мужика два вовки напали, коли він свого жигуля на лісовій дорозі ремонтував. Правда він встиг утікти від них. Отже потрібно відноситись як до нападу собак.
Werewolf
Найфоман
Найфоман
Контактная информация:

Сообщение Werewolf »

Угу. Только очень больших и агрессивных собак.
Пацифист- это человек который слишком труслив, чтобы драться и слишком толст, чтобы убежать. (c)
ярослав

Сообщение ярослав »

Із собаками їх рівняти не варто, вовк в декілька разів розумніший за собаку. В них дуже розвинене шосте відчуття.
А відбитись з допомогою ножа можна від одного вовка, від двох нереально, і при тому потрібно мати вельку фізичну силу і витривалість. Нападають переважно зимою, в дуже сніжні зими, коли важко знайти їжу. Те що вони зашугані мисливцями - факт, але запам"ятайте, що в лісі вовк хазяїн а не людина. Нападають на людей в край рідко, найчастіше коли відчувають кров, або людина дуже боїться. Загнаний в кут сіроманець запроста піде на рушницю, а ще в них погляд гіпнотизуючий. Те що закричати і він злякається - важко віриться, скоріше за все це спровокує напад, щоб уникнути загрози з боку людини.
Коли якась тварина кричить - значить подає якийсь знак, значить і людина що кричить зве на допомогу... боїться... і повина бути ліквідована.
Якщо вже виникла загроза нападу, треба почати спокійно розмовляти з вовком, говорити що небудь аби не мовчати. А тим часом помалу, не роблячи різких рухів відходити до якоїсь схованки, і ні в якому разі не дивитись йому в очі, це сприймається як виклик.Також не повертатись до нього спиною.
П.С. ті вовки що ми привикли бачити в зоопарку не лісові, вони значно слабші хоча деякі і більші за розмірами. Лісовий вовк - 40 кг. м"язів загартованих роками, і великий розум.
Шалаев Иван
Найфоман
Найфоман
Контактная информация:

Сообщение Шалаев Иван »

kapakv писал(а):Треба ще встигнути розпалити вогонь, якщо пізно їх замітив.
Я до того, що на ночівлі Ви все одно розкладаете вогонь.
kapakv писал(а):Отже потрібно відноситись як до нападу собак
Це вірно лише частково, в мене траплялись випадки, коли повівщи себе агресивно до собаки вдавалось його, заставити боятись і тікати, принаймі не підступали близько, але головне не боятись вони це відчувають, до речі теж не слід повертатись до них спиною, одразу кусають. З вовками аналогічна поведінка не пройде вони не відступають а навпаки нападають, колега ярослав вже про це казав.
Насилие – последний козырь дилетантов.
kapakv
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Контактная информация:

Сообщение kapakv »

ярослав писал(а):Із собаками їх рівняти не варто, вовк в декілька разів розумніший за собаку. В них дуже розвинене шосте відчуття.
А відбитись з допомогою ножа можна від одного вовка, від двох нереально, і при тому потрібно мати вельку фізичну силу і витривалість. Нападають переважно зимою, в дуже сніжні зими, коли важко знайти їжу. Те що вони зашугані мисливцями - факт, але запам"ятайте, що в лісі вовк хазяїн а не людина. Нападають на людей в край рідко, найчастіше коли відчувають кров, або людина дуже боїться. Загнаний в кут сіроманець запроста піде на рушницю, а ще в них погляд гіпнотизуючий. Те що закричати і він злякається - важко віриться, скоріше за все це спровокує напад, щоб уникнути загрози з боку людини.
Коли якась тварина кричить - значить подає якийсь знак, значить і людина що кричить зве на допомогу... боїться... і повина бути ліквідована.
Якщо вже виникла загроза нападу, треба почати спокійно розмовляти з вовком, говорити що небудь аби не мовчати. А тим часом помалу, не роблячи різких рухів відходити до якоїсь схованки, і ні в якому разі не дивитись йому в очі, це сприймається як виклик.Також не повертатись до нього спиною.
П.С. ті вовки що ми привикли бачити в зоопарку не лісові, вони значно слабші хоча деякі і більші за розмірами. Лісовий вовк - 40 кг. м"язів загартованих роками, і великий розум.
Велике ДЯКУЮ за інформацію :)
Як на рахунок пістолета з гумовими кулями? Може допомогти? Перепрошую за можливо дурні запитання, але люди реально багато фантазують на цю тему. А я раніше якось не звертав увагу на це все, а цієї зими чогось навколо самі розмови про напади вовків.
Ще будьте-добрі пару рядків про поведінку рисі по відношенню до людей. Особливо про напади на одиноких туристів.
Aleksandr Afonchenko
Afonchenko Knives
Afonchenko Knives

Сообщение Aleksandr Afonchenko »

kapakv писал(а): про поведінку рисі
kapakv писал(а):Особливо про напади на одиноких туристів.
Шансів дуже мало.
Дуже потужна тварина, спритна. Маюче не дуже велику силу та масу помножує її за рахунок стрибка, або розбігу, навіть сильну людину може звалити з ніг.
ярослав

Сообщение ярослав »

пістолет з гумовими кулями певно річ добра, допоможе в разі чого, але в лісі страшні не вовки а "люди ненормальні", звір завжди втече перш ніж ви його побачите, а "відморозок" може сокирою тюкнути, і з рушниці шмальнути.

А рисі тим паче нема чого боятись, її популяція настільки мала, що пора бити тривогу. Живе переважно в хощі лісу куди мало забрідає людина. З початком інтенсивного і хаотичного вирубування лісів її ареал проживання катастрофічно зменшився, обмежившись лісовою зоною Карпат. Так що якщо вам пощастить побачити рись в лісі вважайте вам пощастило. Але ви її не виявите поки вона сама того не схоче.
за всю свою практику в лісовому господарстві я чув тільки один випадок нападу рисі на людину, іто звір був хворий на сказ. І всього декілька раз чув що її бачили.
В мене одногрупник живе в сусідньому районі, сам лісник, батько лісничий. В їхньому лісництві є ялиновий заказник в якому живе пара рисей. Сліди сам бачив на свої очі не раз а от її саму ні разу, хоча чув що вона поряд. А батько того хлопця за 28 років роботи в тому лісництві бачив рись тільки один раз.
Основним її харчем є гризуни, рідко заєць, так що людина не її розмір, і переживати з цього приводу не варто. Про напад рисі на людину в тайзі я чув неодноразово, так там і умови її існування інші, і кормова база, і за розмірами та рись більша за нашу, і на людину вона нападає бо можливо небачила ту ні разу за своє життя і сприймає її як потенційну здобич.
ярослав

Сообщение ярослав »

Codename 47 писал(а):
kapakv писал(а): про поведінку рисі
kapakv писал(а):Особливо про напади на одиноких туристів.
Шансів дуже мало.
Дуже потужна тварина, спритна. Маюче не дуже велику силу та масу помножує її за рахунок стрибка, або розбігу, навіть сильну людину може звалити з ніг.
вальть за рахунок стрибка з високої гілки, а маса її не велика, хоча м"язова тканина дуже розвинена. Не пам"ятаю силу стикання її щелеп в атмосферах, іклами прокусує капот в машині. В принципі якщо такий комок м"язів з десятисантиметровими іклами і кігтями як бритва звалиться з висоти на шию... думаю шансів мало. :)
Egor.

Сообщение Egor. »

Добрые вы, как я погляжу :) . Ножи, резиновые пули...
Носите с собой кусок сала. При нападении волков, отдайте им сало, и пока они жрут - сматывайтесь :-D
Max

Сообщение Max »

Egor писал(а):Добрые вы, как я погляжу :) . Ножи, резиновые пули...
Носите с собой кусок сала. При нападении волков, отдайте им сало, и пока они жрут - сматывайтесь :-D
Сало? Вовкам? Ото віддати шоб вони його зїли? Та я їх сам за сало загризу!!! (!!)
Egor.

Сообщение Egor. »

Max писал(а):Сало? Вовкам? Ото віддати шоб вони його зїли? Та я їх сам за сало загризу!!!
Тоже вариант!
NSeg
Новичок
Новичок
Контактная информация:

Сообщение NSeg »

Смотрел когда-то по Анимал Пленет передачу про волков, так там сказали что у волка хват намного сильнее чем у любой домашней собаки. Так что если волк схватит за руку, в которой нож, то уже считай капут тебе
Max

Сообщение Max »

Нехай та звірюка тільки схопить моє сало!!! (!)
McS
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение McS »

NSeg писал(а):Смотрел когда-то по Анимал Пленет передачу про волков, так там сказали что у волка хват намного сильнее чем у любой домашней собаки. Так что если волк схватит за руку, в которой нож, то уже считай капут тебе
не много сомневаюсь в вышенаписаном. Не специалист в этих делах, но думаю что у любой собаки бойцовых пород хватка сильнее.
kapakv
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Контактная информация:

Сообщение kapakv »

Egor писал(а):Добрые вы, как я погляжу :) . Ножи, резиновые пули...
Сало не дам.А от 100 грам самогоночки домашньої налию :-D
Всім дякую за інформацію, а то і справді наслухаєшся людських фантазій на тему "Не ходіть люди до лісу гуляти" :-)
А на рахунок "боятися людей" було пару років тому на Чорногірському хребті промишляли гуцули з Закарпаття, такі собі "ОПРИШКИ". Перестрівали поляків та інших не місцевих туристів і знімали з них гроші під дулом гвинтівки за перехід по горах . Отака історія. :D
Sergs
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Контактная информация:

Сообщение Sergs »

NSeg писал(а):Смотрел когда-то по Анимал Пленет передачу про волков, так там сказали что у волка хват намного сильнее чем у любой домашней собаки. Так что если волк схватит за руку, в которой нож, то уже считай капут тебе
Не, челюсть у волка узковата для супермощного хвата, просто буржуи под домашней собакой понимают обычно фигню всякую декоративную, у них лабрадор уже считается большой и страшной собакой.
Egor.

Сообщение Egor. »

А что лабрадор не большая собака? Как по мне, то немаленькая, но совсем нестрашная :)
Sergs
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Контактная информация:

Сообщение Sergs »

Да тут собственно вопрос, как бы это сказать, традиционных представлений. У нас обычно, большими собаками принято считать зверюшек от 55-60 кг. Крупный немец, восточник, ротвейлер ну и все кто больше. 35-50 это средние.
NSeg
Новичок
Новичок
Контактная информация:

Сообщение NSeg »

Я говорю то что слышал. Там сказали что сила сжатия челюсти больше чем у ЛЮБОЙ породы собак. Не думаю что они сравнивали с лабрадором или Чау-Чау.
Egor.

Сообщение Egor. »

Sergs писал(а):35-50 это средние.
Ну тада канешно.
Ответить

Вернуться в «Самооборона»