Трамонтину Profissional Master коли вибирав, то помітив, що й підробки з білим руків'ям і формами схожими є, й оригінальні різні серії з пластиком на дотик і склад різний, товщина обуху майже в двічі різна буває, хоч з виду все наче й схоже на Profissional Master.
А купив місяців 2 тому, але нормально не користувався, отакого звірка, приглянувся він мені й мусат керамічний-
http://grandway.com.ua/site/m-reception ... m_id-2135/
Наче й візуально ножик приємний і твердість вже не 50 а 54-56* пишеться й дзвенить не так як їх дешевша серія і та ж Трамонтина. Але перше знайомство якось не відбувалося, причіпив батькам на кухню його і забув, перед цим на мілкозернистому мусаті тому керамічному підправив заточку.
Вчора думаю гляну і переточу, бо зведений не дуже тонко і як пробував різати, то Трамонтина в рази легше лізла в матеріали, десь в 0,4 мабуть зведення.
Але спочатку глянув на РК і нічого не помітив, подумав може не користувалися ним активно от й норм, та для контролю порізав канат, ріже агресивно, як вуглецеві сталі, але не провалюється, відрізав раз 50, а папір як пластався так й продовжує, лиш трішки блищати РК почала, значно краще опінеля й 420 від бака.
Алмазами ДМТ, починаючи з сірого самого грубого, розпочав переточувати під мінімальний кут у тримачі Ланскі, 17* позначка там, думав щас я тебе швидко.
В результаті 2 години майже без перекурів пішло, сталька заусенець має не противний і не схожий на фольгу, якщо коротко ТО порадувало мене, думав навіть огляд зробити, але після переточки не перевіряв його і може все те що було, лиш приснилося, тому просто ділюся враженнями.
Як для універсала і за не дорого, досить цікавий екземпляр, по ціні пари Трамонтин обійшовся здається.
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.