А що, головна ознака ножа для бушкрафту - можливість батонити? ))
Концепція цього ножа фактично Bird & Trout, тому в нього відповідні задачі і призначення.
А що, головна ознака ножа для бушкрафту - можливість батонити? ))
У мене, наприклад, ніж для бушкрафту має довжину леза 65 мм. Бушкрафт - він різний.
Якщо це ніж спроектований\задуманий для розбирання добутої птиці та риби, то назва про "Бушкарафт Скаута" це просто дивний маркетинговий хід) Але то таке) Головне, щоб подабалось)
Ніж спроектовано як універсальний, багатоцільовий. Але він не задуманий як замінник сокири, це факт.
ІМХО ти занадто радикальний
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1 ... 1%84%D1%82«бушкрафт» — це не заняття або певний спосіб життя, це саме вчення, навички, які можуть стати у пригоді і для тих, хто всього на день виїжджає в ліс, і для тих, хто постійно живе в дикій природі
наче співпадає?
Тобто батько довбень, взяв пилку і ніж, яким не можна батонити. Філейника б ще складаного взяв, бажано сліджоінт
модераторе, а чого ви підштовхуєте до спілкування в хамській манері? десь написано в правилах, що модератор має давати хамські оцінки та підштовхувати до ворожнечі на форумі?
саме такий приклад я навів. то ж ця навичка в даному випадку згодилась. приклад який я навів дуже розповсюджений в межах міста при ПВД. наприклад той же Гідропарк. з пилками людей бачив багато, з топорами тільки тих, хто на машині.
не переймайтеся. я писав не саме про ваш ніж. то в нас з Богданом давнє спілкування про бушкрафт
ну звісно, в межах міста тягати з собою на ПВД сокиру, чоб у разі доща забатонити полінця до 7 см в діаметрі.
ПДН, Гідропарк. То трохи інше.
Та чого мені то перейматись, просто це факт, він і мене самого також стосується ))
як сказала вікі "хто всього на день виїжджає в ліс, і для тих, хто постійно живе в дикій природі".
саме тому і навів в прикладі дощ. бо суха деревина всередині і якщо нема навичок розпалити мокрі гілки - то або батонити або без багаття. гілка в якій на тому відео зламали барк саме з розряду "ламати руками".
сокиру майже ніколи не беру. в мене в пікніковому поучі є невеличкий скилетник саме для наковиряти кори чи щось підбатонити
Вікі таке собі джерело)))