А скільки додавати УС? Яка пропорція?
Я. Может она и есть. Но при пропитке нету между ними разницы.Кузьмич писал(а): ↑25 май 2021, 09:08 Хочу купити датське мастило саме до Watco Danish Oil бо внього термін придатності (7 років) набагато більший за Rustins Danish Oil, а оскільки я ножі роблю як заманеться, то довгий термін для мене дуже суттєва характеристика. Може зтось пробував обидва і може порівняти? Що порадите?
вот тут то я и попался. оставил на ночь для "лучшего смешивания". на следующий день выбросил
все ж таки дещо різні речі. Відрізняються різними "присадками", що додаються в саме масло.
в мене 2 банки є тунга.. одна куплена році в 15-му.. друга куплена десь в 18-му.. нічого не загустіло..зберігаю де впаде.. в старійшій вже меньше третини зосталось.. в новішій десь половина..
присадки там для розрідження та більш глибокого проникнення в дерево.. але плівка на поверхні гірша ніж у тунгового..як на мене.. тоньша і меньш стійка..підозрюю, що тому й багато наріканнь на дерево на кухні..
Точно така банка з 2013-2014 року. Брав в Ярослава Все ок. Лишилось десь 1/3. Просто треба щільно закривати.
Я не знаю що Вас так здивувало? Замовив датське та тікове мастила. Що треба було шукати "для просочування руків'яв ножів" та "з оосбливими присадками фінских ножів"?
треба було просто порівняти описи замовленного вами масла і опис Рустінса отут..https://oxidom.com/otdelochnye-material ... anish-oil/ та й не тільки тут. Про тікове взагалі нічого не скажу.. бо дешеве.. як олифа..значить мажуть їм великі по площині поверхні..