Mora of Sweden
- Serhio
- Найфоман-эксперт
Re: Mora of Sweden
snezhkin, да я понимаю, что это дело вкуса и нож хороший. Но мне вот больше basic нравится 511-ая, чем 510... а еще больше компаньоны. Просто не пойму ажиотажа
П.С. Будут еще 510-ые. помяните мое слово!

- snezhkin
- Найфоман
Да , дело вкуса .Serhio писал(а): snezhkin, да я понимаю, что это дело вкуса и нож хороший. Но мне вот больше basic нравится 511-ая, чем 510... а еще больше компаньоны. Просто не пойму ажиотажа![]()
510 многим нравится отсутствием упоров на рукояти и ножнами под двустороннее вложение клинка ,это удобно .
Конечно будут , ув. Наталья отправит наши пожелания к Томасу и он , не выдержав напора , запустит перевыпуск 510

- Bulat22
- Найфоман
Мені теж Компаньон подобався.
І досі подобається. В мене їх три
Але потім я майже випадково познайомився із Морою 510.
510, як на мене, має дуже гарні співвідношення леза і руків‘я. Тобто це ніж тих мінімальних розмірів, яким я можу комфортно виконати більшість своїх задач. Якби щось (або лезо або руків‘я) було хоч трохи меншим, мені б вже не вистачало.
Плюс вузьке, маневрене лезо та компактні піхви (особливо після того як відрізав від них рідний підвіс і зробив нормальний)))
Спробуйте, не пожалкуєте, не такі вже й великі гроші (принаймні поки що).
І досі подобається. В мене їх три

Але потім я майже випадково познайомився із Морою 510.
510, як на мене, має дуже гарні співвідношення леза і руків‘я. Тобто це ніж тих мінімальних розмірів, яким я можу комфортно виконати більшість своїх задач. Якби щось (або лезо або руків‘я) було хоч трохи меншим, мені б вже не вистачало.
Плюс вузьке, маневрене лезо та компактні піхви (особливо після того як відрізав від них рідний підвіс і зробив нормальний)))
Спробуйте, не пожалкуєте, не такі вже й великі гроші (принаймні поки що).
- Serhio
- Найфоман-эксперт
bulat22, да я вот как раз бу компаньона беру для экспериментов. Ну а там уже дело, возможно, и до 510 дойдет.
А какой подвес Вы сделали? Компаньоны, 511 и прочие им подобные как раз и нравятся ножнами - в лес можно свободно спортивные штаны одевать или шорты если лето, на клипсу. Ремень не нужен. Со стоковой 510 такого не получится. Понятно, что можно и в рюкзаке нож носить, но блин, не хочется. А на шее стремно на паракорде, да и не привычно как-то.
А какой подвес Вы сделали? Компаньоны, 511 и прочие им подобные как раз и нравятся ножнами - в лес можно свободно спортивные штаны одевать или шорты если лето, на клипсу. Ремень не нужен. Со стоковой 510 такого не получится. Понятно, что можно и в рюкзаке нож носить, но блин, не хочется. А на шее стремно на паракорде, да и не привычно как-то.
-
- Крутой Обзорщик
Не знаю. Мне компаньон, как-то не зашёл. Вот от слова совсем. Вроде и рукоять удобная, и режет хорошо...
Но не зашёл...
Толи дело, 510
Хотя, это дело вкуса каждого. Ножи очень похожи...
Но не зашёл...
Толи дело, 510

Хотя, это дело вкуса каждого. Ножи очень похожи...
ВiльнI люди мають зброю
- snezhkin
- Найфоман
Ещё немного слово по поводу 510 .
Было бы интересно увидеть отдельную вариацию 510 в размера компаньона мг и с такой же обрезиненной рукоятью , но при сохранении форм 510. И с такими же симметричными ножнами (510) , но с подвесом-клипсой , как у компаньона . Это так , моё виденье )
Было бы интересно увидеть отдельную вариацию 510 в размера компаньона мг и с такой же обрезиненной рукоятью , но при сохранении форм 510. И с такими же симметричными ножнами (510) , но с подвесом-клипсой , как у компаньона . Это так , моё виденье )
- Bulat22
- Найфоман
Ні, мій підвіс на пасок. Але у мене і шорти із ремінем. А на природу ходжу у джинсах або туристичних штанах, теж із ремінем.Serhio писал(а): bulat22, да я вот как раз бу компаньона беру для экспериментов. Ну а там уже дело, возможно, и до 510 дойдет.
Він зовсім простий і на виготовлення у мене пішло хвилин 30 та два шматочки шкіри:

Зручність також полягає у тому, що повертаючись у місто ніж можна витягти із підвісу разом із пихвами і спокійно покласти у сумку, щоб не лякали бабусь у дворі

-
- Модератор-найфоман
А 511/546 хоч на труси можна чіпляти
+ руків'я повнe, гарно лягає в руку + клин 2мм і вузький.
Крім того, як є бажання - руків'я можна під сeбe підігнати, гуми там нeма.
Бімба за такі гроші!

Бімба за такі гроші!
- corsar_s
- Гуру-найфоман
Вангую: до конца года нож мы не выберем. 

Если, вдруг, я Вам не отвечаю, значит я не вижу Ваши сообщения. Уж, извините!
- Bulat22
- Найфоман
Тільки гарда стирчить на півметраAlex_LV писал(а): А 511/546 хоч на труси можна чіпляти![]()
Бімба за такі гроші!

Лезо на 1мм ширше за 510 і на 6мм коротше. Мені цих 6мм дуже не вистачає.
Це при тому, що довжина обох ножів у піхвах практично однакова.
Не кажу, що 511/546 у новому дизайні це пагані ножі, багатьом нормально зайшли, але як на мене до 510-го їм далеко.
- Reineke
- Летописец форума
Мне и так уже не разрешают ножики куплять.

Я тут прихворал по случаю, моя пассия выходя на смену кинула мне 200гр. мол поди прикупи амиксин, бромгексин

- corsar_s
- Гуру-найфоман
Ну, выбирать не покупать, а к НГ шонить будет.
А так то, я такой же, гена воет, кресла передние оба заклинило, а я грошики на ножик коплю...
А так то, я такой же, гена воет, кресла передние оба заклинило, а я грошики на ножик коплю...

-
- Найфоман
Э, слюшай, ты чего не сказал что совсем больной? Я б тебе в посылку и ЦЭ положил, и лимончик, и варенья баночку

-
- Найфоман
Вангую що максимум нам запропонують нові 511/546 з синьо-жовтим руків'ям і якимось лого 

-
- Крутой Обзорщик
А вдруг

Я например, для себя решил, что соглашусь, уже на любой...
Лишь бы у него были клинок и рукоять

ВiльнI люди мають зброю
- Bulat22
- Найфоман
В мене теж песимістичні передчуття...Crusher писал(а): Вангую що максимум нам запропонують нові 511/546 з синьо-жовтим руків'ям і якимось лого
Хоча звичайно, возьму і синьо-жовті, але то вже для колекції, а не для поюзу.
-
- Модератор-найфоман
А ви всі не вангуйте - а то накаркаєте!
Пропоную трохи набратись терпіння та почекати, що пані Наталя запропонує

-
- Крутой Обзорщик
Ну, исходя из того, что Наташа вчера, немного психанула, на очередное беспочвенное обвинение...Alex_LV писал(а): А ви всі не вангуйте - а то накаркаєте!
Есть вариант, что ждать мы будем долго...
ВiльнI люди мають зброю
- corsar_s
- Гуру-найфоман
Дюк, да, да, все так и говорят... 

-
- Найфоман
Ну звичайно, винно "беспочвенное обвинение"Дюк писал(а): Ну, исходя из того, что Наташа вчера, немного психанула, на очередное беспочвенное обвинение...

1. Малюнки (замість фото) мали виставляти ті, хто не має ножів Мора, але хоче стати власником ножа Мора і в малюнку мав виразити своє бачення такого "ножа своєї мрії".
2. На малюнку ножа "своєї мрії" мав бути надпис "Morakniv" на клинку.
І що вийшло? Хто "переміг"? Переможець визначений із порушенням оцих двох правил, які опубліковані були перед конкурсом. Переміг кумедний малюнок двох собачок (а не малюнок ножа), в одній із лап якої зображено мініатюрний ножик, без жодного надпису на клинку.
Я цей малюнок розцінював явно як позаконкурсний (в числі інших позаконкурсних фото), аж воно раптом вийшло, що правила ролі не грають і невідомо для чого були написані.
Тому і спитав в тій темі: а правила потрібні, якщо їх не дотримуються?
І чого тут психувати у відповідь?
Може простіше було просто виправити помилку?
1. Розіграти ще один ніж, але згідно правил - варіант по-щедрому.
2. Попросити "переможця" віддати ніж у повторний розіграш. Думаю, переможець вчинив би як щира людина, розуміючи, що перемога йому присуджена з порушенням правил і така перемога йому не до лиця.
Варіанти були, як вчинити спокійно і розсудливо, замість ображатися на зауваження.
Последний раз редактировалось Novak 05 фев 2019, 12:18, всего редактировалось 2 раза.
-
- Крутой Обзорщик
Камрад, Ваши обвинения, считаю беспочвенными. Результаты любого розыгрыша, где победителя определяет один человек, весьма субъективны. В данном случае, победителя определяла даже не Наташа...Novak писал(а):Ну звичайно, винно "беспочвенное обвинение"Дюк писал(а): Ну, исходя из того, что Наташа вчера, немного психанула, на очередное беспочвенное обвинение..., вірніше, запитання, а не те, що конкурс виграла людина, яка виставила малюнок, який йшов поза конкурсом, бо не було виконано дві умови в правилах, які були опубліковані перед конкурсом, а саме:
1. Малюнки (замість фото) мали виставляти ті, хто не має ножів Мора, але хоче стати власником ножа Мора і в малюнку мав виразити своє бачення такого "ножа своєї мрії".
2. На малюнку ножа "своєї мрії" мав бути надпис "Morakniv" на клинку.
І що вийшло? Хто "переміг"? Переможець визначений із порушенням оцих двох правил, які опубліковані були перед конкурсом. Переміг кумедний малюнок двох собачок (а не малюнок ножа), в одній із лап якої зображено мініатюрний ножик, без жодного надпису на клинку.
Я цей малюнок розцінював явно як позаконкурсний (в числі інших позаконкурсних фото), аж воно раптом вийшло, що правила ролі не грають і невідомо для чого були написані.
Тому і спитав в тій темі: а правила потрібні, якщо їх не дотримуються?
І чого тут психувати у відповідь?
Може простіше було просто виправити помилку?
1. Розіграти ще один ніж, але згідно правил - варіант по-щедрому.
2. Попросити "переможця" віддати ніж у повторний розіграш. Думаю, переможець вчинив би як щира людина, розуміючи, що перемога йому присуджена з порушенням правил і така перемога йому не до лиця.
Варіанти були, як вчинити спокійно і розсудливо, замість ображатися на зауваження.
Давайте, я подарю Вам свой, новый Элдрис,

а Вы приносите свои извинения Наташе, и все счастливы.
Последний раз редактировалось Дюк 05 фев 2019, 12:50, всего редактировалось 1 раз.
ВiльнI люди мають зброю