+100inki1989 писал(а):Паста робить з гівна канхветку
Если заточка проведена правильно, использовать полировальную пасту просто бессмысленно. Разве что скрыть ошибки или недоработки заточника.
+100inki1989 писал(а):Паста робить з гівна канхветку
inki1989 писал(а):пгупгу
Мені здається, що пасти придумали для полірування металу (пряжок для ремнів, підсвічників і тд.), тобто надання їм блиску.
Для заточки почали застосовуватись коли було відкрито їх "чудодійні" властивості приховувати різного роду недоліки (в російській мені більше подобається слово "изъяны").
Невеликий відступ.
На просторах інтернету є модний канал - ..., в народі "Русік" або "ХБ".
Дуже багато народу вважають його крутим заточником, який точить і його заточка то ідеал.
Мені на одній з СГ доводилось потримати ніж з його "дорогою фірмовою заточкою".
Прайс його шарпенінгу тоді був 150 грн.
Коротко - люди то мрак... Точну схему заточки мені вияснити не вдалось - отримав "банан" на каналі,
Мені здалось точилось так - корс камінець для формування, потім якийсь шарпенінг стоун і це все обільно (краще слова не підібрав) полірується на пасті. Під "обільно" я маю на увазі роботу на шкірі 20-40 хв (про тривалість він сам говорить в одному з відео).
Результат - крута пацанська кромка, яка блищить і своїм блиском сліпить очі твого ворога на районі.
Так, людина ця точити не вміє ВЗАГАЛІ і навчатись не бажає, на критику не реагує. Коментарі критиків труться, авторам по "банану" і ідилія, всі хомячки на каналі задоволені.
Ось така історія хлопчики і дівчатка.
Робіть ваш вибір - червона чи синя пігулка, паста чи тонкі камінці.
Нужно,по крайней мере очень удобно.krizis13 писал(а):читал где то что на камнях с "седлом" можно конвекс точить
Бразильские вроде? Эх, не успел купить.Mirgar писал(а):На Райберте продаются сланцы 5000 и 7000 грит. К
Не зелёненький,недавно показывал мне наш общий знакомыйinki1989 писал(а):Mirgar
Я пробовал.
Мне не понравились.
Врете вы все*)inki1989 писал(а):Alexandr1983
Знакомый найден, он показывал Вам не выведенный "байкалит". Точно такой только выведенный я показывал Вам на СГ.
Сейчас у меня на выравнивание лежит 10 натуралов разных он этого знакомого