Якутський ніж

Вибір ножа: Питання щодо вибору ножа. Поради, рекомендації, думки
Alex_LV
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Благодарил (а): 7045 раз

Якутский нож

Сообщение Alex_LV »

штрафной писал(а): 01 ноя 2022, 19:18 на ФБ один чИлавек написал :
"Якуцкий нИж повЫнен знЫкнутЫ як и московська ковбаса"(С)
Простите - надеюсь все поняли..
Ваше мнение , " господа" ..?
Бачив той пост та купу коментів.
Вважаю таку позицію повним долбо...змом!
Так можна і все польське, австрійське, німецьке і т.д. на смітник викинути. Вони всі також колись украінців кошмарили.
Мене більше харить постійний двіж стосовно так званих фінок НКВД. От тут дійсно зашквар.
влад-ч
МАСТЕР
МАСТЕР
Благодарил (а): 14 раз

Якутский нож

Сообщение влад-ч »

Кузьмич писал(а): 01 ноя 2022, 19:31 Я б не ставив на одну полицю нещасний зневолений народ півночі,
У меня друзья почти месяц жили под оккупацией, по их словам из всех сортов орков самые конченые пидорасы это якуты, тувинцы с бурятами второе место заняли.
O.Phesun
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 203 раза

Якутский нож

Сообщение O.Phesun »

влад-ч писал(а): 02 ноя 2022, 00:00 самые конченые пидорасы это якуты, тувинцы с бурятами второе место заняли.
не дивно..сьогодні бачив програму про їх національний спорт.. перебивати кістки руками на вісу.. раніше мозок так виколупували.. цілий культ там у них..
О. О. Phesun ::hi:::
Ross
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 2223 раза

Якутский нож

Сообщение Ross »

Alex_LV писал(а): 01 ноя 2022, 20:15 Мене більше харить постійний двіж стосовно так званих фінок НКВД. От тут дійсно зашквар
А что с ними за движ ?
Они разве не китайские ?
Yurassik
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 1584 раза

Якутский нож

Сообщение Yurassik »

Кузьмич писал(а): 01 ноя 2022, 19:31 Я б не ставив на одну полицю нещасний зневолений народ півночі, деякі представники якого зараз воюють проти нас з певним прапорцем руського міру, ми перестали їсти і купувати московську ковбасу в 14-тому cvb34 Для мене московське - ЛАЙНО!!!
Для тих хто думає "прі чем тут колбаса?" - в мене погані новини він ІНФІКОВАНИЙ БАЦИЛОЮ РУСЬКОГО МІРУ ()(! ()(! ()(!
ЗІ: До речі одна з найсмачніших колись була салтівска... комбінат було евакуйовано... продавчині казали що зараз виробництво в київський обл. Це для осмислення...
Салтівський працює, повідкривалися магазини, багатенько. А "московська" ковбаса тепер зветься інакше - "Київська". І вона смачна, бо виробляється тут.
Рашизм, як і фашизм, колись минеться. І це не привод відкидати усе, що було колись засновано на теренах нинішньої РФ поневоленими народами.
Ross писал(а): 02 ноя 2022, 04:33 А что с ними за движ ?
Они разве не китайские ?
Те, что складные - на 100 % китай. А нескладные - перепевы работ Понтуса Хольмберга, с которой ее и драли, но для русского уха это звучит нескрепно.
Последний раз редактировалось Yurassik 02 ноя 2022, 19:28, всего редактировалось 1 раз.
Ross
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Якутский нож

Сообщение Ross »

Yurassik,
С чего содрали знаю .
Хотел уточнить - что за движ такой вокруг них ?
Yurassik
Найфоман
Найфоман

Якутский нож

Сообщение Yurassik »

Ross писал(а): 02 ноя 2022, 09:44 Yurassik,
С чего содрали знаю .
Хотел уточнить - что за движ такой вокруг них ?
Скрепы. Дидыворовале и все такое. Хотя сама по себе концепция ведь неплохая, как для пыряла с ограниченным функционалом ножа-для -всего.
С собственно якутским ножом - та же история. Есть умное слово "бионика" - использование в инженерных конструкциях концепций, взятых из природы. Предки якутов, имевшие, мягко говоря, небогатую материальную базу, использовали достаточно узкий набор материалов, в основном животного происхождения, хотя и древесину тоже. А вот с металлами и даже с камнями, пригодными для изготовления орудий труда, было очень плохо. Поэтому якутский нож есть потомок осколка берцовой или подобной трубчатой кости по своему строению. Появившийся металл позволил лепить их не только из говна и палок, но и заменить говно на железо, что резко улучшило общие ТТХ изделия. Базовая специфика работы ножом в толстых рукавицах не предъявляла особых требований к эргономике изделия, основное внимание уделялось клинку, а рукоять - лишь бы в малице не вертелась. Я дедал нож с клинком якута и среднеевропейской рукоятью нода-универсала. Так оно как минимум не хуже вышло, хоть и абрис непривычный.
Последний раз редактировалось Yurassik 02 ноя 2022, 19:36, всего редактировалось 1 раз.
i-mik
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 92 раза

Якутский нож

Сообщение i-mik »

Як на мене - все це лайно типу фінок НКВД, якутських та подібних їм ножів - не варте не те що уваги, а й часу та грошей витрачених на подібний брухт.
Світові виробники ножів мають вражаючі каталоги продукції. Хоча кому я це пишу? :-D
Залишити все на паРаші і забути як страшний сон!
Best regards
Не бійся, а бийся!
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Благодарил (а): 5587 раз

Якутский нож

Сообщение Ramok »

i-mik писал(а): 02 ноя 2022, 19:35якутських
Не згоден. Дуже цікавий ніж. У чомусь краще фінок, у чомусь краще звичайних каталожних ножів.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Yurassik
Найфоман
Найфоман

Якутский нож

Сообщение Yurassik »

i-mik писал(а): 02 ноя 2022, 19:35 Як на мене - все це лайно типу фінок НКВД, якутських та подібних їм ножів - не варте не те що уваги, а й часу та грошей витрачених на подібний брухт.
Світові виробники ножів мають вражаючі каталоги продукції. Хоча кому я це пишу? :-D
Залишити все на паРаші і забути як страшний сон!
Ще раз нагадаю: культурна апропріація (тобто загарбання чужого та проголошення його своїм) росією багатьох речей, що їснують у світі, не робить ці речі поганими. Якутський ніж має свою нішу: різьблення по деревині та кістках, а також нарізання сала-м’яса-ковбаси тоненькими шматочками. При відносно великій товщині клинка якут дуже гарно ріже і строгає, а також може досить міцним кінчиком свердлити отвори у шкірі та деревині, що потрібно для традиційних якутських засобів пересування та будівництва житла.
i-mik
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Якутский нож

Сообщение i-mik »

А нам це навіщо? Нарізати кацапа на тоненькі смужечки та ковиряти у ньому дірки?
Якути традиційно цим користуються - ми використовуємо свердло та дриль)

Я не намагаюсь просто так сперечатись - я щиро не розумію того якута та всю метушню навколо нього!
Про уркаганську фінку дідів-ваєвалов то взагалі якась ганебна підробка чудового скандинавського традиційного ножа.
Best regards
Не бійся, а бийся!
Alex_LV
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Якутский нож

Сообщение Alex_LV »

i-mik,
пельмені також в топку? :grin:
i-mik
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Якутский нож

Сообщение i-mik »

Alex_LV писал(а): 02 ноя 2022, 19:49 i-mik,
пельмені також в топку? :grin:
Це широковідома помилкова уява про походження пельменів.
Я якось писав статтю, давно вже - не знайду де.
Пельмені - то Китай. Як і самовар, горілка, матрьошка.
Якось тут опублікую. Ок?
Best regards
Не бійся, а бийся!
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Якутский нож

Сообщение Ramok »

i-mik, ну так і якут, то не кацапи ()(!
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Yurassik
Найфоман
Найфоман

Якутский нож

Сообщение Yurassik »

i-mik писал(а): 02 ноя 2022, 19:44 А нам це навіщо? Нарізати кацапа на тоненькі смужечки та ковиряти у ньому дірки?
Якути традиційно цим користуються - ми використовуємо свердло та дриль)
У лісі :)
Я не намагаюсь просто так сперечатись - я щиро не розумію того якута та всю метушню навколо нього!
Дехто не розуміє клинків Спайдерко, мені дуже не подобається аксіс. "Nobody's perfect " (c) ^)
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Якутский нож

Сообщение Ramok »

Yurassik, ще можна до переліку додати компрешн лок і все буде про мене :D
Ross
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Якутский нож

Сообщение Ross »

Ramok,
..... лайнер туда же, и я присоединюсь :D
Lopar
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 276 раз

Якутский нож

Сообщение Lopar »

Yurassik писал(а): 02 ноя 2022, 19:26 Базовая специфика работы ножом ... не предъявляла особых требований к эргономике изделия, основное внимание уделялось клинку, а рукоять - лишь бы в малице не вертелась.
Прошу пробачення, а в чому різниця від філософії японських ножів??? те саме - клинок однобокий кривий, окислений, руків'я одноразове аби було.... але понти і маркетинг - з японської пародії зробили твореніє, а іншого вважають "полочніком".
Також прошу пробачення - але 90% спайдерок, незалежно від сталі виключно "полочніки".... просто зайдіть в тему грибів, рибалки, кухні і подивіться на реально працюючі ножі, а не "круто вдягнені" або "дорого куплені", спитайте у військових - які ножі вони використовують....
Що до якутських ножів - дуже добрий витвір, практичний і гарно ріже (реально, а не з дивану) все.
Удачі.
O.Phesun
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР

Якутский нож

Сообщение O.Phesun »

я якутом гриби чищу.. і рибу.. я б сказав, взагалі все, що треба шкребти і стругать, знимать тонкий шар, або контрольовоно товстий, він робить краще за клинки з спусками від обуха...з фінками може посперечатись.. це якщо дол не вузенька полоска посеред пласкої сторони..
Yurassik
Найфоман
Найфоман

Якутский нож

Сообщение Yurassik »

Якби якут був непрактичним, у мене б не залишалося три штуки :) Але клинок має бути виготовлений правильно, із потрібною малесенькою линзою виходу на РК, із грамотним долом. Кованина в ньому - не головне, головне - зберегти геометрію.
=Во=
Новичок
Новичок
Благодарил (а): 66 раз

Якутский нож

Сообщение =Во= »

Ramok писал(а): 02 ноя 2022, 20:46 Yurassik, ще можна до переліку додати компрешн лок і все буде про мене :D
І про компрешн: На Парамілі 2 - геть не пішло. Тупо давило в руку. дуже не комфортно.Віддарував і забув. Думав: не моє. А на Йохімбе- нормально! Не заважає взагалі. Ось так...
O.Phesun
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР

Якутский нож

Сообщение O.Phesun »

Yurassik писал(а): 02 ноя 2022, 20:33 Дехто не розуміє клинків Спайдерко,
оце про мене... цей ніж по своїм формам такий же алогічний як і чоловічі штини з заниженою талією....і мотньою до колін..на відміну від жіночих.. там все логічно... але люди носять і те і те.. і главне купляють за дикі гроші... боронь боже нікому не нав язую думку... час всіх вилічить...
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Якутский нож

Сообщение Ramok »

Изображение
Alex_LV
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Якутский нож

Сообщение Alex_LV »

Ramok,
це чага?
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман

Якутский нож

Сообщение Ramok »

Alex_LV, так. Знайшов голову десь під 1.5 кг. У нас рідкість, бо приймали до війни.
Ответить

Вернуться в «Вибір ножа»