Згодний

Ну і ГРІП враховувать треба на відкритих.
Если мощность остальных источников по сравнению со вспышкой не значительна, можно хоть на 600 на выдержке 60 снимать с рукІ не забувайте, що спалах "заморожує", і тому змази майже виключені.
Ну "іноді", помоєму, в фото і справді ключове слово - вихід пару "годних" знімків на сотню - як на мене уже непогано. Ну якщо на те пішло - я знімаю і при 40ватній ОДНІЙ лампочкі і компютері на кімнату без спалахуFLASHproject писал(а):Яке ІСО, яка витримка, яке освітлення в кімнаті? Слово "ІНОДІ" тут мабуть буде ключовеchv писал(а):Тут не згоден - навіть на 2,5 діафрагмі вдається знять з рук в приміщенні, іноді непогано.FLASHproject писал(а): Ніяка світла оптика в приміщені не допоможе, спалах обов'язковий (бажано YONGNUO YN-560 -550 грн, якщо автомат то Сігма 500-530 за тіж гроші).
Які мертві обличчя, Ви що спалахом в лоб фотографуєте?Один спалах, навіть з можливостю керуванням напрямку - не завжди задовільний варіант (обличчя "мертві" - ну ви в курсі), а от БЕЗ спалаху виходять класні ефекти - багато різних джерел світла.
Якщо Ви описуєте ситуацію вдень і біля вікна, то ще можна погодитися. Але вечером, це потрібне дуже хороше освітлення в кімнаті, що без спалаху на не високих ІСО фотографувати. І не забувайте, що спалах "заморожує", і тому змази майже виключені.
Так исо при этом какое?Ну якщо на те пішло - я знімаю і при 40ватній ОДНІЙ лампочкі і компютері на кімнату без спалаху
ИМХО в лоб тоже вполне применимый приём. Но нужно уметь им пользоваться и конечно в случае если он уместенП.С. доречі спалахом "в лоб", якщо буть чесним, теж іноді користуюсь - якщо знімаю "для протоколу" - піде
А ну нагадайте що за фот і спалах у Вас. А то щось не в'їжаюНавіть якщо спалах не в лоб, але без розсіювача - тіні занадто різкі, мені не подобається.
Да прикольний метод, тільки я не думаю що в усіх є Епл МакиKenguru13 писал(а):Думаю все видели этот на мой взгляд просто гениальный приём:
Перший пішовchv писал(а):У мене скромний Panas GF3 з блинчиком 14/2,5. Спалах відкидається пальцем вгору (в одній площині).
ІСО - 800 максимальне стоїть.
"антитабуреточний захист ввімкнено - починайте"
Так какая разница? Мак или ХП, да хоть телевизорFLASHproject писал(а): Да прикольний метод, тільки я не думаю що в усіх є Епл МакиЗ HP такий прикол пройде?
Да ладно. Вот например:І про які портрети на 28 мм може йти річ? Портрет будинку?
Та прикалуюсь яKenguru13 писал(а):Так какая разница? Мак или ХП, да хоть телевизор![]()
В ванной аж один раз фоткали, просто там много с фуджи, а вопрос был про портрет про относительно широкий угол.Karl писал(а):Kenguru13
Почему у Вас все работы в ванной?
а, а то у меня сложилось, что постоянно в ванной...Kenguru13 писал(а):На форум я выкладывал аж 2 фотки из ванной
А здесь все минусы широкого угла превращаются в плюсыFLASHproject писал(а):Kenguru13
Ну в даному випадку недоліки (якто ніс очі затуляє чи вуха за голову ховаються) широкого кута доволі професійно приховані
Стереотипи детектед! Знімать можна, головне бажання і настрій, це вже доведено.FLASHproject писал(а):Kenguru13
Ну в даному випадку недоліки (якто ніс очі затуляє чи вуха за голову ховаються) широкого кута доволі професійно приховані
В ідеалі так, але можна обійтися і кропом. Для портрету можна використовувати старенькі дешеві 6-10 Мп фотоапарати. і отримувати чудовий результат.Lazyinventor писал(а):Короче, как я понял, для портрета мне нужна полноценная матрица и правильный фикс- портретник.
В більшості випадків для любительської фотографії саме так.Lazyinventor писал(а):Пейзажи можно китом снимать.
Вспышка может отражаться от поверхностей что приводит к более естественному освещению объекта сьемки.Стосовно спалаху - поясніть що в зовнішніх спалахах дає "живу картинку" - справді не в курсі.
В принципе да. Но можно начать просто с полтинника, это и не портретный обьектив, но и портрет снять можно если не сильно крупный, и пейзаж. Так сказать самый универсальный на мой взглядLazyinventor писал(а):Короче, как я понял, для портрета мне нужна полноценная матрица и правильный фикс- портретник. Пейзажи можно китом снимать.
Звичайно, але ж і 2,5 не найбільша дирка - 1,8 дасть те саме на 80 мм ЕФР так?Kenguru13 писал(а):chv
Просто имея 28 мм выдержку можно ставить 1/30 смело. Имея 50 это уже 1/60 что ровно на один стоп короче. Дальше ещё короче. Тоесть при одинаковых условиях что бы получить кадр без смаза исо на обьективе 28 будет ровно в 2 раза меньше чем на 50. Это к вопросу о фокусном. Не светосилой единой
Вспышка может отражаться от поверхностей что приводит к более естественному освещению объекта сьемки.Стосовно спалаху - поясніть що в зовнішніх спалахах дає "живу картинку" - справді не в курсі.