НМД.
То як вважаєте - чи варто добровільно видати міліції мухобійки?

У теорії її наче й немає. А на практиці...не мені Вам розповідати.Exal писал(а):Чумаківський, якщо чесно - мені не відома принципова різниця між добросовісним набуттям ХЗ поза встановленим порядком в магазині та у фізичної особи. Ключове - добросовісне набування.![]()
НМД.
То як вважаєте - чи варто добровільно видати міліції мухобійки?
Речь шла в моем посте, который Вы комментировали, о решении суда и возможностях покупателя, а не об экспертизе.Чумаківський писал(а):Ви не повірите - так і є на практиці. Знаходження як я висловився "ближнього "холодного" аналогу" - є одним із основних етапів дослідження.Vik писал(а):Aleks, похоже, что мы имеем дело со знатоком![]()
Чумаківський знает как определять ХО: "Так і визначають - знаходять ближній "холодний" аналог - висновок про "...конструктивну призначеність для ураження...".![]()
Все четко и ясно. А мы тут размусоливаем
Це (суто між нами) називається встановлення призначеності предмета для ураження...
Навіть так...Vik писал(а):Чумаківський, я Вижу, Вы не прокурили всю инфу по ХО на форуме.
От этого новый всплеск дискуссии, обсуждение того, что давно уже разжовано. Ничего нового Вы не сказали.
Чуть ли не каждый новичок считает себя умнее всех, доказывая ошибочность суждений форумчан, которые варятся не только на форуме, а некоторые являются практикующими юристами, беседуют с экспертами и т.п. Отсюда у новичка к незнакомцу снисходительное: "Ви не повірите...".
Повторяться и разжовывать все у меня нет никакого желания.
Покупець завжди правий...Vik писал(а):Речь шла в моем посте, который Вы комментировали, о решении суда и возможностях покупателя, а не об экспертизе.
Не стоит подменять одно с другим.
а презумпция невиновности?Чумаківський писал(а): Покупець завжди правий......не знає і не повинен знати! Чорт забирай, непогана ідея - декому можна буде розвалювати справи з таким формулюванням.
Ну, можуть дати документ, що даний ніж призначений для виживання в дикій природі. І що не являється кинждалом, фінським ножем, кастетом, а також іншою холодною зброєю. А має інше цільове назначення.deily писал(а):Если это национальный производитель - возможно. А какие документы вам может предоставить к примеру - Бенчмейд?
В методике размыта грань - нож туристический, спортивный. Есть определение, что он может иметь конструктивные особенности хо, но при этом им не являтьсяroman251 писал(а):Ну, можуть дати документ, що даний ніж призначений для виживання в дикій природі.deily писал(а):Если это национальный производитель - возможно. А какие документы вам может предоставить к примеру - Бенчмейд?
А судам та методика як слону цимбали...roman251 писал(а):deily, я не про методику. Я про чистий закон без методики.
Бо тут пишуть що методика не має сили закону, і її можна сміло посилати подалі, і суди не зобовязані брати її до уваги.
Чумаківський, це єдиний доказ, що береться\має братися до уваги згідно приписів Конституції та КПК? І чи є саме цей доказ наперед встановлену силу, що переборює інші?Чумаківський писал(а):...
А судам та методика як слону цимбали...Береться до уваги доказ - висн.експерта - і не більше того.
Ну, я ще не встиг забути геть усі норми "старого" КПК...Exal писал(а):1. Чумаківський, це єдиний доказ, що береться\має братися до уваги згідно приписів Конституції та КПК?Чумаківський писал(а):...
А судам та методика як слону цимбали...Береться до уваги доказ - висн.експерта - і не більше того.
2. І чи є саме цей доказ наперед встановлену силу, що переборює інші?![]()
Трохи офтоп, але в загальній темі:
http://forum.liga.net/Messages.asp?did=232733
Там трохи інша ситуація - є +\- визначення, дане законом, і немає методики експертизи.
Обвинувальний висновок
Висновок експертизи
Стенограми допиту експерта
Ох і дурепа ця експерт. Я б міг зрозуміти, якби вона старлейєм була...але ж майор - 14 років в системі, а відбивати тупі та дешеві питання йолопа-бандита не вміє.Exal писал(а):Стенограми допиту експертаЧумаківський писал(а):...
Виходячи з того, що він розміщував на сайті - швидше просто йолоп та недоумокExal писал(а):Чумаківський, Гройсман - "йолоп-бандит"?
1. У контексті її відповідей на питання п/с - нажаль, інакше не скажу. Хоча ситуація мене дещо здивувала - те, що у таких "слизьких" справах експерта засипають геть лівими питаннями - секретом не є...але зазвичай це робить адвокат (зрозуміло навіщо), а тут сам бандит. Хз, дуже хочеться показати свої правозахисні навички чи що?Vik писал(а):Не знаю, Чумаківський, может эксперт и более умело могла бы отвечать на вопросы, 1. но она не дура - это точно.
Я ведь не зря писал, что желательно было бы прокурить всю тему ХО на форуме. 2. Тогда было бы понятно, что здесь к ней относятся с уважением.
3. Новикова вела диалог с форумчанами. Отвечала на наши вопросы на шоу Стальная грань.
4. Это умный человек и очень приятная женщина.
С точки зрения форумчан, на сколько я знаю, думаю меня поддержат, вполне вменяемый эксперт.
Я, и думаю многие форумчане, благодарны ей за диалог.
А откуда информация, что "методика" ДСК.Exal писал(а):Методика віднесена до службової інформації та має гриф ДСК і не є НПА - все це за повідомленням Мінюсту (зараз, до слова, я в суді оскаржую ненадання Мінюстом інформації по внесенню змін до Методики).