А У КОГО КАКИЕ КИТАЙЦЫ ЕСТЬ!?

Свой взгляд на ножи китайских брендов, обзоры, тесты и рабочие качества
Ответить
Yurassik
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 1589 раз

Сообщение Yurassik »

Поскольку у Anzar-а М390 в толщине 3 мм на момент острой хотелки закончилась, купил М398 и Игорь buts (buts knives) мне сделал (с долей моего участия) новый клин на китайский битый череп. По согласованию с Fritz-ем калили не на потолок, а на жалкие 63-64 (да, кто-то слишком много ест), РК при этом остается достаточно пластичной даже в относительно тонком сведении 0,25-0,3 мм . Сначала вариант без шпенька, чтобы удовлетворять некоторым международным законам, потом будет со шпеньком (минимальной пластины хватило как раз на 2 клинка косым резом).
Изображение
Чуть-чуть попробовал его в работе, даже немножко варваризма (рез кабеля, жилы в котором оказались стальными). Ну, да, здесь вам не тут, получше китайской Д2 и по резу, и по удержанию остроты РК. На удивление легко и быстро правится по сравнению с той же М398 с твердостью 65-66.
Материально вышло чуть-чуть дороже нового Рэйндж Босса в интернет-магазине, включая цену донора и не учитывая моего труда и стоимости лент (суммарно до часа на гриндере). По времени долго - два месяца примерно, потому что Игорь довольно сильно загружен, как ножами, так и основной работой, ну, и еще ждали, пока соберется более-менее приличная партия клинков на термичку.
Podvoh
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 570 раз

Сообщение Podvoh »

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
ХТО МАВ НОЖА, ТОЙ Й САЛА ПОПОЇВ.
Yurassik
Найфоман
Найфоман

Сообщение Yurassik »

Podvoh, це Native Chief такий? Вісьовий вузол - підшипник чи шайби?
Ross
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 2223 раза

Сообщение Ross »

Yurassik писал(а): 23 окт 2023, 17:37 Поскольку у Anzar-а М390 в толщине 3 мм на момент острой хотелки закончилась, купил М398 и Игорь buts (buts knives) мне сделал (с долей моего участия) новый клин на китайский битый череп. По согласованию с Fritz-ем калили не на потолок, а на жалкие 63-64 (да, кто-то слишком много ест), РК при этом остается достаточно пластичной даже в относительно тонком сведении 0,25-0,3 мм . Сначала вариант без шпенька, чтобы удовлетворять некоторым международным законам, потом будет со шпеньком (минимальной пластины хватило как раз на 2 клинка косым резом).
Изображение
Чуть-чуть попробовал его в работе, даже немножко варваризма (рез кабеля, жилы в котором оказались стальными). Ну, да, здесь вам не тут, получше китайской Д2 и по резу, и по удержанию остроты РК. На удивление легко и быстро правится по сравнению с той же М398 с твердостью 65-66.
Материально вышло чуть-чуть дороже нового Рэйндж Босса в интернет-магазине, включая цену донора и не учитывая моего труда и стоимости лент (суммарно до часа на гриндере). По времени долго - два месяца примерно, потому что Игорь довольно сильно загружен, как ножами, так и основной работой, ну, и еще ждали, пока соберется более-менее приличная партия клинков на термичку.
Ого ! rt24 Так это уже не про китайцев :D
Yurassik
Найфоман
Найфоман

Сообщение Yurassik »

Ross писал(а): 23 окт 2023, 18:23 Ого ! rt24 Так это уже не про китайцев :D
Это именно про китайцев - их не жалко пускать на донорство :)
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 6947 раз

Сообщение GeorgCH »

Yurassik писал(а): 23 окт 2023, 17:37М398
rt24 ::hi:::

Текстовая ссылка на видео - https://youtu.be/GpGxCbiiVi8
Life is a series of choices.
Podvoh
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 570 раз

Сообщение Podvoh »

Yurassik, так, Chief. На латунних шайбах.
ХТО МАВ НОЖА, ТОЙ Й САЛА ПОПОЇВ.
Yurassik
Найфоман
Найфоман

Сообщение Yurassik »

GeorgCH писал(а): 23 окт 2023, 18:46 rt24 ::hi:::
https://youtube.com/shorts/GpGxCbiiVi8? ... 7fgt6jWRgq
Дуже нашвидкоруч. Та ще й руки після лікарні трохи тремтять.
Изображение
Ross
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 2223 раза

Сообщение Ross »

Yurassik писал(а): 23 окт 2023, 18:29
Ross писал(а): 23 окт 2023, 18:23 Ого ! rt24 Так это уже не про китайцев :D
Это именно про китайцев - их не жалко пускать на донорство :)
А , пардон ::hi::: я сразу про кастом подумал . Но ты прав родной с порошком глупо на донора пустить , на крайняк уж лучше регринд зафигачить .
А так - да , получилось отлично . rt24 Мой с 35ткой меня вполне устраивает .
Форм фактор очень удачный как по мне
Yurassik
Найфоман
Найфоман

Сообщение Yurassik »

Podvoh писал(а): 23 окт 2023, 19:54 Yurassik, так, Chief. На латунних шайбах.
Тоді його можна купляти хлопцям на передку як карманний салоріз rt24
Хоча зараз в мене питають 91-і вікси клімбери та хантсмани, бо ножики класу "Здохни, Рембо, від заздрощів" вже у всіх є :)
Thorwald
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 629 раз
Контактная информация:

Сообщение Thorwald »

Yurassik писал(а): 23 окт 2023, 20:51
Podvoh писал(а): 23 окт 2023, 19:54 Yurassik, так, Chief. На латунних шайбах.
Тоді його можна купляти хлопцям на передку як карманний салоріз rt24
Хоча зараз в мене питають 91-і вікси клімбери та хантсмани, бо ножики класу "Здохни, Рембо, від заздрощів" вже у всіх є :)
А хлопці не уху їли?
Навіть голої ЗП вистачить, щоб купити собі Вікса.
Последний раз редактировалось Thorwald 23 окт 2023, 21:07, всего редактировалось 1 раз.
Yurassik
Найфоман
Найфоман

Сообщение Yurassik »

Thorwald писал(а): 23 окт 2023, 20:55 А хлопці не уху їли?
Навіть голої ЗА вистачить, щоб купити собі Вікса.
Деякі не знають, чого шукати, а комусь я можу й подарувати: сьогодні спитав колишній колега, який щойно був мобілізований (інвалід 3 групи після автоаварії, до 2-ї трохи не дотягнув, але кого це цікавить), всі гроші пішли на спорядження, ще й не вистачило.
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Благодарил (а): 2654 раза

Сообщение Мутний »

Yurassik, воно ніби й практика давно є, але мені поки не зрозуміло, купляти репліку для щоб не шкода, але й щоб терпимі матеріали, а не одноразове гімно з гвинтами пластиліновими й т.п. А потім в тому ножі який абсолютно самодостатнім є, замінювати саме основне що працює і влаштовує - клинок. Та й ще по ціні нормального ножа та заміна.
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Благодарил (а): 960 раз

Сообщение olegpan »

Мутний, согласен, мне тоже не понять. Да, 398 уважаю, но по итогу получилось и не дешево, и не слишком серьезно.
Еще и коромысло задорно торчит вверх.
Yurassik
Найфоман
Найфоман

Сообщение Yurassik »

Якби olegpan не знайшов, до чого прискіпатися, я б, мабуть хвилювався :-D А так норм. От скажіть мені чесно: рекомендувати Рейнджбоса з пластилином в ті самі гроші - це правильно, а лайном полити ніж, який за характеристиками різу набагато вищий - де логіка, окрім пихатої ненависті до китайців як класу? Щодо коромисла - чесно кажучи, зараз звернув увагу, воно якось не заважало. Ну, то трохи зайвого прибрати не дуже складно. Матусю з лікарні як заберу, то зроблю.
Пояснюю, чого так. Купити цілком якісного китайця за копійки (ну, відносно), а потім доробити його до якості, що перевищує навіть недешевий (для мене) оригінал, потративши набагато менше грошей (у данному випадку вдвічі) - у цьому є зиск. Так, я знаю що тут прийнято паплюжити китайські ножі тільки за країну походження, незважаючи на те, що ті, хто стримав огиду та купив таке, потім бувають приємно здивовані. То ж і не треба воно вам, вкотре кажу. А мені треба, бо тепер маю класний нож за помірні гроші, який за різом фору дасть ножам, дорожчим в декілька разів, і напевно кращій за механікою та геометрією клину, ніж оригінал, який в мене теж є.
Он, шановний влад-ч стабільно займається тим самим, цінова політика досить помірна, і щось я не бачив питань, нащо він це робить, Бо всім ясно - зробити цукерочку з ножа класу "ну таке" за помірні гроші - це напрочуд гарно для щасливого власника і погано для корпорацій, які собі так або не можуть дозволити, або роблять подібне, але ліченими одиницями і вже за ціною чавунного моста. Бо не кожен може дозволити собі викластии навіть 200 доларів за робочій ніж, не такі ми вже багаті.
'
І взагалі: читаємо назву теми і ніколи до неї не заходимо, якщо воно все таке погане, добре?
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение Мутний »

Yurassik, особисто мені не зрозуміла вигода, як користувачу, хоча задумка кастомізувати цілком зрозуміла і то люблю, та й розумію що кастомний клинок - це інший рівень. Але коли пошук робиться дешевого ножа за 400-600 гривень і він працює потім на всі 2000 не гірше Боса того від кс - це ж ок. Але коли купляти потім туди за 150 баксів клинок (якщо самому робити то звісно вже попроще)- то сенс ножа такого втрачається. Тобто ніж за 10-15 і клинок за 100-200 мене трохи дивує, якщо мета стоїть якраз зекономити. Інша справа коли хочеться саме кастомний клинок і не хочеться за руків'я саме платити 200-500 баксів, що Влад часто показує.

З тих ножів що були чи є(близько 200 мабуть), лише 2-3 штуки мали прям гівняну сталь якою користуватися мені було проблемно й дратувало, а всі інші цілком робочі й так.
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Благодарил (а): 5606 раз

Сообщение Ramok »

Yurassik писал(а): 24 окт 2023, 08:05 щось я не бачив питань, нащо він це робить
Були
Yurassik, а тепер питання. А до чого тут Ваш ніж і ця тема? Ваш ніж вже не китайський. Дизайн Колд Стіл? Так колд стіл сам цей дизайн запозичив.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Yurassik
Найфоман
Найфоман

Сообщение Yurassik »

Мутний писал(а): 24 окт 2023, 09:06 Yurassik, особисто мені не зрозуміла вигода, як користувачу, хоча задумка кастомізувати цілком зрозуміла і то люблю, та й розумію що кастомний клинок - це інший рівень. Але коли пошук робиться дешевого ножа за 400-600 гривень і він працює потім на всі 2000 не гірше Боса того від кс - це ж ок. Але коли купляти потім туди за 150 баксів клинок (якщо самому робити то звісно вже попроще)- то сенс ножа такого втрачається. Тобто ніж за 10-15 і клинок за 100-200 мене трохи дивує, якщо мета стоїть якраз зекономити. Інша справа коли хочеться саме кастомний клинок і не хочеться за руків'я саме платити 200-500 баксів, що Влад часто показує.

З тих ножів що були чи є(близько 200 мабуть), лише 2-3 штуки мали прям гівняну сталь якою користуватися мені було проблемно й дратувало, а всі інші цілком робочі й так.
Ще раз - геть усі роботи по цьому ножу, включаючи купівлю донора (640 грн з доставкою), термічку, стрічки й доставку, мені стали менше 100 доларів, точніше, на рівні нового РейнджБоса (десь 2500 грн)
Ramok писал(а): 24 окт 2023, 09:17
Yurassik писал(а): 24 окт 2023, 08:05 щось я не бачив питань, нащо він це робить
Були
Yurassik, а тепер питання. А до чого тут Ваш ніж і ця тема? Ваш ніж вже не китайський. Дизайн Колд Стіл? Так колд стіл сам цей дизайн запозичив.
.
Щодо цього ножа - трохи вище я описував його у порівнянні з оригіналом, тому логічно було навести й розвиток теми.
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман

Сообщение Мутний »

Yurassik, коли руки й голова не спокійні то й не таке ще буває да)
Yurassik
Найфоман
Найфоман

Сообщение Yurassik »

Мутний писал(а): 24 окт 2023, 12:55 Yurassik, коли руки й голова не спокійні то й не таке ще буває да)
Чим би дитина не втішалася... ::jchurrah::
Thorwald
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Благодарил (а): 629 раз
Контактная информация:

Сообщение Thorwald »

Yurassik писал(а): 24 окт 2023, 08:05 Якби olegpan не знайшов, до чого прискіпатися, я б, мабуть хвилювався :-D А так норм. От скажіть мені чесно: рекомендувати Рейнджбоса з пластилином в ті самі гроші - це правильно, а лайном полити ніж, який за характеристиками різу набагато вищий - де логіка, окрім пихатої ненависті до китайців як класу? Щодо коромисла - чесно кажучи, зараз звернув увагу, воно якось не заважало. Ну, то трохи зайвого прибрати не дуже складно. Матусю з лікарні як заберу, то зроблю.
Пояснюю, чого так. Купити цілком якісного китайця за копійки (ну, відносно), а потім доробити його до якості, що перевищує навіть недешевий (для мене) оригінал, потративши набагато менше грошей (у данному випадку вдвічі) - у цьому є зиск. Так, я знаю що тут прийнято паплюжити китайські ножі тільки за країну походження, незважаючи на те, що ті, хто стримав огиду та купив таке, потім бувають приємно здивовані. То ж і не треба воно вам, вкотре кажу. А мені треба, бо тепер маю класний нож за помірні гроші, який за різом фору дасть ножам, дорожчим в декілька разів, і напевно кращій за механікою та геометрією клину, ніж оригінал, який в мене теж є.
Он, шановний влад-ч стабільно займається тим самим, цінова політика досить помірна, і щось я не бачив питань, нащо він це робить, Бо всім ясно - зробити цукерочку з ножа класу "ну таке" за помірні гроші - це напрочуд гарно для щасливого власника і погано для корпорацій, які собі так або не можуть дозволити, або роблять подібне, але ліченими одиницями і вже за ціною чавунного моста. Бо не кожен може дозволити собі викластии навіть 200 доларів за робочій ніж, не такі ми вже багаті.
'
І взагалі: читаємо назву теми і ніколи до неї не заходимо, якщо воно все таке погане, добре?
а чому б не купити чесних китайців, а не підробки(давайте називати речі своїми іменами, а не "репліки")

Взагалі давно не заглядав в цю тему, думав тут про чесних китайців.
штрафной
Найфоман
Найфоман
Благодарил (а): 742 раза

Сообщение штрафной »

Thorwald,
Хочу, к примеру , ЧИФа , как у Подвох а..
Но никто его не " делает " кроме китайцев. Даже - из Китайцев )
Это я - к примеру,камрад. .Ничего личного . не подумай.

ГринТорн\ ТОП по качеству.. но- он не все " делает " . .а жаль ..
Кевин - тоже разленился .

Оставьте уже в покое Выбор Каждого . .
и будет больше обзоров на Ножи. .
а не на" оригинальные " Фонарики )
Yurassik
Найфоман
Найфоман

Сообщение Yurassik »

Thorwald писал(а): 24 окт 2023, 16:40
Yurassik писал(а): 24 окт 2023, 08:05 Якби olegpan не знайшов, до чого прискіпатися, я б, мабуть хвилювався :-D А так норм. От скажіть мені чесно: рекомендувати Рейнджбоса з пластилином в ті самі гроші - це правильно, а лайном полити ніж, який за характеристиками різу набагато вищий - де логіка, окрім пихатої ненависті до китайців як класу? Щодо коромисла - чесно кажучи, зараз звернув увагу, воно якось не заважало. Ну, то трохи зайвого прибрати не дуже складно. Матусю з лікарні як заберу, то зроблю.
'
а чому б не купити чесних китайців, а не підробки(давайте називати речі своїми іменами, а не "репліки")

Взагалі давно не заглядав в цю тему, думав тут про чесних китайців.
Не подобаються. А ті, що подобаються, по 300 баксів. Я не настільки копіраст, щоб платити втричі задля того, щоб оті китайці теж отримали собі кав'яру на свій шматочок хліба. Не вміють/не хочуть робити бюджетний сегмент - він буде заповнений підробками. Закони ринку - вони такі.
А якщо пірнати глибше - всі теперішні китайці, які зробили щось самостійно, спочатку піднялися саме на підробках. А деякі і зараз не полишають працювати на обидва фронти. Чи вони після цього "чесні"?
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

Yurassik писал(а): 24 окт 2023, 08:05 От скажіть мені чесно: рекомендувати Рейнджбоса з пластилином в ті самі гроші - це правильно, а лайном полити ніж, який за характеристиками різу набагато вищий - де логіка, окрім пихатої ненависті до китайців як класу?
Ну, во1, я ренжбоссы не рекомендовал, так как сам не юзал - все распродал.
Во2, а почему пластилин? Обычная нержа на хороших европейских кухонниках такая же. А это как раз складной кухонник - ничего тяжёлого им сделать почти невозможно.
В3, у меня к качественному Китаю как раз презрения нет. Сейчас в отпуске, с собой взял на карман Грин Торна, а для кухни - Сививи.
В4, о бюджете тут нет смысла говорить, в смете много чего не подчитано.
Yurassik писал(а): 24 окт 2023, 08:05 зараз звернув увагу, воно якось не заважало. Ну, то трохи зайвого прибрати не дуже складно.
Да там весь нож такой - "почти". И коромысло уже белое с чего-то.

В целом, хороший клинок на странной рукояти. Как в той песне - если это осталось, то что же ушло :-D
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт

Сообщение olegpan »

Кстати, клин у Влада тоже подумывал заказать. Давно хочется 125ку, но серийки с ней пока не предвидится.

Но пока не знаю, какой нож в распыл пустить. А также грызет червячок - достаточно ли опыта у отечественных термистов с этой сталью?
Ответить

Вернуться в «Ножи китайских брендов»