2 Кузьмич:
я все ж таки вирішив викласти сюди свою фотовідповідь, стосовно того, як бачу грибки...
я трохи про інші речі стосовно грибка казав. Не тільки про розмір, а ще про саме закруглення
там де мізинець.
Ну, почнемо з того, що смаки у всіх різні, як і "відчуття прекрасного". Кожний майстер, як митець,
бачить як може, та відтворює так як бачить і як вміє. Іноді, під впливом певних обставин, робить трішки не так
як задумував чи хотів би зробити. Я розумію такі речі. Сам іноді зтикаюся з подібним.
Для прикладу зробив фото своїх грибків, щоб показати, що саме мене трішечки "муляє".

На мою думку ( ! ), ніж зліва має "товсту шию".

там, де обведено червоним, треба б було трішки більше вибрати, як на ножі зправа.
Ніж, що зліва, в руці достатньо зручний, непогано виглядає. Але той, що зправа - ще більш
зручний, та ще краще виглядає.
Ще викладу декілька фото -
грибків робиться ціла купа, всі різні. Навіть у одного майстра не просто знайти однакові.
Є більш зручні, більш вдалі, більш гармонійні, які не псують функціонал та зовнішність ножеві.
Я не кажу, що мої - кращі. Хотів сказати, що там, да обвів червоним, треба знімати більш матеріалу.
Не залишати "товсту шию". Звісно, на мою думку.