Хороша сталь, хороше загартування, плавний клин, дуже тонкий на кінці.
Топорище з ясена, 43 см, покрите данішем, розклинене тврьома ясеневими клинами, на епоксидку. Загальна вага 1020 грамів.

Там дуже тонкий всад топорища. Рідне топорище було ще коротшим, ніж те, яке я поставив. Ставити ще довше було б дуже ризиковим кроком, через те, що обламати його в місці всаду було б досить просто. Навіть при правильному розташуванні волокон і міцній деревині. З таких міркувань я і виходив, коли робив нове топорище.Urs писал(а): Хорошие форма и геометрия и масса головы. Как по мне,под неё лучше было бы топорище длиннее. Полноценное двуручное.
Вам виднее, но по клейму скорее 2855. Предположу, что это не год. Топор - большой немецкий валочник, т.н. "берлинер".Novak писал(а): Сокира 1855 року.
Так і є. Знайшов інфу на зарубіжних сайтах. Фірма Peter Fleuß, Wuppertal-Küllenhahn, заснована в 1855 році, з 1907 клеймо цієї фірми таке, як на сокирі. Сокира, орієнтовно, часів перед 2-ю світовою. Інструмент цієї фірми доволі рідкісний тепер. Цікавий екземплярчик мені трапився.norther писал(а): Предположу, что это не год.
Швидше так: це ще не колун, а ближче до сокири ))Зольдатен писал(а): та то вже не колун, а зубило))