Мій ніж та сало.

Всі питання щодо ножів, їх експлуатації та обслуговування
Ответить
Аватара пользователя
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 8874
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2956 раз
Поблагодарили: 1476 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Кузьмич »

Alex_LV писал(а): 28 мар 2024, 18:41 Навіть - обов'язкова!
Ну звісно :)(:? сало наше все :cool: :cool: :cool:
Мова, це також наша зброя
Аватара пользователя
Олександр
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Сообщения: 208
Зарегистрирован: 01 апр 2012, 19:05
Откуда: Ковель
Благодарил (а): 169 раз
Поблагодарили: 136 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Олександр »

Изображение
Не зовсім сало :wink: . Сиров'ялений ошийок власного приготування. Подобається пиляти його віксівським серрейтором.
Перекуйте свої лемеші на мечі , а ваші серпи на списи
Хай навіть безсилий говорить : Я лицар !
( Біблія , Йоіла , 4:10 )
Аватара пользователя
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 8874
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2956 раз
Поблагодарили: 1476 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Кузьмич »

Олександр писал(а): 30 мар 2024, 16:35 Сиров'ялений ошийок власного приготування.
То може поділитись рецептом, бо виглядає дуже смачно
Мова, це також наша зброя
Аватара пользователя
Олександр
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Сообщения: 208
Зарегистрирован: 01 апр 2012, 19:05
Откуда: Ковель
Благодарил (а): 169 раз
Поблагодарили: 136 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Олександр »

Изображение
Кузьмич, буде флуд. Але мей бі хтось має терпіння і натхнення.
На ошийок беремо 3,5% солі і 1,5% цукру від маси шматка м'яса. Змішуємо і натираємо. Кладемо в закриту посудину у холодильник на 8-10 днів. Кожен день шматок перевертати, ропу не зливати. Виймаємо, ретельно протираємо білим вином або неміцним оцетом. Просушуємо, обвалюємо у спеціях за смаком. Потім на добу під прес. Я беру дві дошки і просто зтягую струбцинами. Це надає форму, виганяє вологу і рівномірно розподіляє сіль. І нарешті обв'язую та вішаю на вулицю. Оптимально до 16°С і вологість не нижче 60%. Якраз є час до літа. М'ясо має втратити ~35% ваги. Не менше 5-6 тижнів, щоб не було сируватим та недосушеним. Якщо м'ясо правильно ферментизується, а не просто висохне, то буде білосірий наліт, так звана "шляхетна пліснява". Смачного кароч.
Перекуйте свої лемеші на мечі , а ваші серпи на списи
Хай навіть безсилий говорить : Я лицар !
( Біблія , Йоіла , 4:10 )
Аватара пользователя
corsar_s
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 17395
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 01:22
Откуда: Харків
Благодарил (а): 2495 раз
Поблагодарили: 706 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение corsar_s »

Олександр, дякую за рецепт!
Если, вдруг, я Вам не отвечаю, значит я не вижу Ваши сообщения. Уж, извините!
Аватара пользователя
Зольдатен
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 7648
Зарегистрирован: 28 дек 2011, 11:13
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2095 раз
Поблагодарили: 4992 раза

Мій ніж та сало.

Сообщение Зольдатен »

Забули про саме важливе, які спеції і у яких пропорціях?
Аватара пользователя
Jaret
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1032
Зарегистрирован: 04 ноя 2022, 07:17
Откуда: Харьков
Благодарил (а): 272 раза
Поблагодарили: 2431 раз
Контактная информация:

Мій ніж та сало.

Сообщение Jaret »

rt24

Изображение
Аватара пользователя
corsar_s
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 17395
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 01:22
Откуда: Харків
Благодарил (а): 2495 раз
Поблагодарили: 706 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение corsar_s »

Зольдатен писал(а): 31 мар 2024, 19:32 Забули про саме важливе, які спеції і у яких пропорціях?
рецепт - це технологія.
Спеції це на свій смак, він різний.
Если, вдруг, я Вам не отвечаю, значит я не вижу Ваши сообщения. Уж, извините!
Аватара пользователя
O.Phesun
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 6636
Зарегистрирован: 27 сен 2017, 10:04
Откуда: Буча
Благодарил (а): 203 раза
Поблагодарили: 385 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение O.Phesun »

Изображение
О. О. Phesun ::hi:::
Аватара пользователя
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 8874
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2956 раз
Поблагодарили: 1476 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Кузьмич »

Изображение
Знайшов в морозильці маточок копченого закарпатсього, до горохового супу краще і не вигадати :grin:
Мова, це також наша зброя
Аватара пользователя
Jaret
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1032
Зарегистрирован: 04 ноя 2022, 07:17
Откуда: Харьков
Благодарил (а): 272 раза
Поблагодарили: 2431 раз
Контактная информация:

Мій ніж та сало.

Сообщение Jaret »

М'єсо та шаверма тут оффтопік чи ні? :=(

Изображение
Аватара пользователя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 8316
Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
Откуда: Чернігів
Благодарил (а): 5587 раз
Поблагодарили: 7820 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Ramok »

Ковга́нка – дерев’яна ступка зазвичай з груші, яка використовувалася в домашньому госп-ві виключно для товчення сала (подекуди з цибулею та часником) як заправки до борщу та юшок.
Изображение
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Аватара пользователя
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 8874
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2956 раз
Поблагодарили: 1476 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Кузьмич »

Изображение
Изображение
Изображение
В мене сьогодні промислові світлини :-D Великдень не за горами, вчора купив акційної лопатки, але що за ковбаса без сала :-D зранку на базар...
Взяв великий шматок, бо майже задурно, най лежить в морозильці на перекрутити, засмажку зробити, борш затовкти...
А ковбаса чудовий варіант вирівняти шматочек :grin:
Мова, це також наша зброя
Аватара пользователя
Reineke
Летописец форума
Летописец форума
Сообщения: 8339
Зарегистрирован: 11 янв 2012, 12:48
Откуда: Троя
Благодарил (а): 2100 раз
Поблагодарили: 3818 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Reineke »

Изображение
Аватара пользователя
seaman
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 3119
Зарегистрирован: 30 окт 2009, 11:29
Откуда: Київ
Благодарил (а): 989 раз
Поблагодарили: 1803 раза
Контактная информация:

Мій ніж та сало.

Сообщение seaman »

Изображение

Час "величезних" ножів :-D



Изображение
...У світі хижаків, завжди винна жертва...
Аватара пользователя
logovodrakona
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 4558
Зарегистрирован: 19 фев 2013, 19:56
Откуда: Украина
Благодарил (а): 709 раз
Поблагодарили: 4178 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение logovodrakona »

Изображение
Нож - продолжение моей руки!
Аватара пользователя
mikojan
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Сообщения: 257
Зарегистрирован: 09 май 2010, 16:49
Откуда: Харьков
Благодарил (а): 74 раза
Поблагодарили: 94 раза

Мій ніж та сало.

Сообщение mikojan »

Изображение
Move, shoot, communicate
Аватара пользователя
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 8874
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2956 раз
Поблагодарили: 1476 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Кузьмич »

Изображение
Мова, це також наша зброя
Аватара пользователя
Олександр
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Сообщения: 208
Зарегистрирован: 01 апр 2012, 19:05
Откуда: Ковель
Благодарил (а): 169 раз
Поблагодарили: 136 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Олександр »

Изображение
Гаражний перекус.
Перекуйте свої лемеші на мечі , а ваші серпи на списи
Хай навіть безсилий говорить : Я лицар !
( Біблія , Йоіла , 4:10 )
Аватара пользователя
seaman
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 3119
Зарегистрирован: 30 окт 2009, 11:29
Откуда: Київ
Благодарил (а): 989 раз
Поблагодарили: 1803 раза
Контактная информация:

Мій ніж та сало.

Сообщение seaman »

Хотів з'ясувати який, з наявних, саловий різачок найліпший..очевидного лідера не виявив, ну хоч сала наперся :smile: :)
Але Гардіан в шіпфуті таки "вєщь" rt24 по ергономіці мабуть і Карпентера обійшов, і слайсить офігенно rt24

Изображение
...У світі хижаків, завжди винна жертва...
штрафной
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1993
Зарегистрирован: 07 фев 2014, 19:11
Откуда: Черкассы
Благодарил (а): 742 раза
Поблагодарили: 944 раза

Мій ніж та сало.

Сообщение штрафной »

seaman,
А угол заточки. ?
А варианты стали !
А длина РК??

Тема не раскрыта.

Реж, еш..! )(
Продолжай исСледовать ,!
Аватара пользователя
seaman
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 3119
Зарегистрирован: 30 окт 2009, 11:29
Откуда: Київ
Благодарил (а): 989 раз
Поблагодарили: 1803 раза
Контактная информация:

Мій ніж та сало.

Сообщение seaman »

штрафной, це топік "Мій ніж та сало", і нічого більше, тож тема розкрита більш ніж.
...У світі хижаків, завжди винна жертва...
штрафной
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1993
Зарегистрирован: 07 фев 2014, 19:11
Откуда: Черкассы
Благодарил (а): 742 раза
Поблагодарили: 944 раза

Мій ніж та сало.

Сообщение штрафной »

Сало р0зкрыто больше чем "(с)
Аватара пользователя
Фішер Мен
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 1697
Зарегистрирован: 07 апр 2021, 15:52
Откуда: Полісся
Благодарил (а): 943 раза
Поблагодарили: 2915 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Фішер Мен »

Изображение
Так не завжди буде
Аватара пользователя
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 8874
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2956 раз
Поблагодарили: 1476 раз

Мій ніж та сало.

Сообщение Кузьмич »

Фішер Мен, гарна жива світлинка rt24
Мова, це також наша зброя
Ответить

Вернуться в «Про ніж»