
Порадьте кухонний ніж
- seaman
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 3136
- Зарегистрирован: 30 окт 2009, 11:29
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 1016 раз
- Поблагодарили: 1822 раза
- Контактная информация:
Порадьте кухонний ніж
Ramok, ну так мені здається, що десь як мінімум в півціни від того Бенча
що теж - для душі, розумію.

...У світі хижаків, завжди винна жертва...
- Martine
- Найфоман
- Сообщения: 1393
- Зарегистрирован: 27 июл 2013, 14:58
- Откуда: Запорожье
- Благодарил (а): 203 раза
- Поблагодарили: 264 раза
Порадьте кухонний ніж
Цікаво, а що на кухні ріже ніж який нижній на фото? Ним конеків вирізати класно, а на кухні шо?
ВНИМАНИЕ! Заточка ножей и другого режущего инструмента это работа, требующая внимания и аккуратности. Можете считать, что нож во время заточки вас ненавидит и не упустит своего шанса поквитаться.
- vld
- Майстер хайку
- Сообщения: 4830
- Зарегистрирован: 19 окт 2009, 21:02
- Откуда: Рівне
- Благодарил (а): 6125 раз
- Поблагодарили: 3517 раз
Порадьте кухонний ніж
Martine, ним добре колупати заморожене. Часом пробити щось треба. Розбирати курку зручно.
Як нерозумно випрохувати те, чого можеш сам досягти.
- Martine
- Найфоман
- Сообщения: 1393
- Зарегистрирован: 27 июл 2013, 14:58
- Откуда: Запорожье
- Благодарил (а): 203 раза
- Поблагодарили: 264 раза
Порадьте кухонний ніж
Про довбати заморожене, не подумав (напевне тому, що сам цим не займаюся). Якшо терміново потрібно щось розморозити, в сучасних мікрохвильовках є режим "розморозка". А курку розбирате- це не самий гарний формфактор (занабто мале лезо).
Це я до чого.
На моїй кухні дуже часто проходить ротація ножів, і якшо якийсь ніж протягом місяца не використовується- в шафу. Інакше кухня перетворюється на музей ножів.
ВНИМАНИЕ! Заточка ножей и другого режущего инструмента это работа, требующая внимания и аккуратности. Можете считать, что нож во время заточки вас ненавидит и не упустит своего шанса поквитаться.
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8448
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5730 раз
- Поблагодарили: 8107 раз
Порадьте кухонний ніж
Якщо є шмат нарізаного шматками м'яса у пару кг, що змерзлося, і від нього треба шматок 300 грам, то нащо розморожувати все, якщо можна відколупати шматок на 300 грам?
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8448
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5730 раз
- Поблагодарили: 8107 раз
Порадьте кухонний ніж
А загалом, купуєш ніж, який подобається, і якщо у нього нормальні гартування та геометрія, користуєшся та отримуєш задоволення



- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8448
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5730 раз
- Поблагодарили: 8107 раз
Порадьте кухонний ніж
Щось пропустив кухонну серію майкротеків. І недорого (відносно). Шеф - 220 доларів на їх сайті. Сталь M390 mk


- Мутний
- Гуру-найфоман
- Сообщения: 8807
- Зарегистрирован: 09 дек 2010, 23:47
- Откуда: Переяслав
- Благодарил (а): 2657 раз
- Поблагодарили: 1928 раз
Порадьте кухонний ніж
Ramok, якось надто по людському виглядає, мені МТ якраз нрав дивакуватими дизайнами та рішеннями і буває то навіть зручно
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
-
- Найфоман
- Сообщения: 643
- Зарегистрирован: 04 янв 2011, 21:15
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 13 раз
- Поблагодарили: 34 раза
Порадьте кухонний ніж
колись пробував схожий по дизайну ручки, натирає оте залізо, що виступає за накладки.
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 8448
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 5730 раз
- Поблагодарили: 8107 раз
Порадьте кухонний ніж
Дивна проблема. Особисто я такі ножі за руків'я не практично не тримаю, більше за лезо. От який там баланс і зведення, дійсно цікаво.
-
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 5332
- Зарегистрирован: 02 май 2010, 13:03
- Откуда: Украина.Николаев.
- Благодарил (а): 2245 раз
- Поблагодарили: 1527 раз
-
- Найфоман
- Сообщения: 1800
- Зарегистрирован: 26 мар 2022, 10:23
- Откуда: Харків
- Благодарил (а): 1641 раз
- Поблагодарили: 1026 раз
Порадьте кухонний ніж
Е-е-е, не кажіть! Якщо руки не загартовані добряче, то, наприклад, моркву повздовж або капусти багато шинкувати - буде неприємно.