Порадьте кухонний ніж

Вибір ножа: Питання щодо вибору ножа. Поради, рекомендації, думки
Ответить
Аватара пользователя
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 8875
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2960 раз
Поблагодарили: 1477 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение Кузьмич »

Nerv писал(а): 28 май 2025, 10:17 Кузьмич, ти не правий
Тоб то я не можу висловити власну думку з приводу світлини, бо ти просив, а він не продає? ()(! Про учня слюсара ти напевно не зрозумів, бо не читав іншу тему, де майстер Гоменюк виклав ножа...
Мова, це також наша зброя
Yurassik
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1772
Зарегистрирован: 26 мар 2022, 10:23
Откуда: Харків
Благодарил (а): 1586 раз
Поблагодарили: 1020 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение Yurassik »

olegpan писал(а): 28 май 2025, 10:19
Кузьмич писал(а): 28 май 2025, 09:32 Результати першого самостійного завдання учнів слюсарів
Якщо ТМО і геометрія/зведення на рівні - нема за що розмовляти. Більшість кухоних ножів не є естетичними топами :)
Покажіть мені тих учнів... ТМО на рівні, як на мене (61-63 роквели із заминами без сколів), зведення шефів 0,2 або менше, руків'я або стабілізоване, або просочене як слід - верхньому понад 12 років, працює як треба. А подряпини від абразиву насправді не так кидаються в очі, бо то спалах на телефоні їх зробив страшними.
Yurassik
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1772
Зарегистрирован: 26 мар 2022, 10:23
Откуда: Харків
Благодарил (а): 1586 раз
Поблагодарили: 1020 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение Yurassik »

Кузьмич писал(а): 28 май 2025, 11:19
Тоб то я не можу висловити власну думку з приводу світлини, бо ти просив, а він не продає? ()(! Про учня слюсара ти напевно не зрозумів, бо не читав іншу тему, де майстер Гоменюк виклав ножа...
По-перше, пан Костінтин - Гамонюк.
По-друге, такі дитячі підколки - несолідно. Хотілося б почути розгорнуту відповідь, чому це не можна вважати нормальними кухонними ножами?
Аватара пользователя
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 8875
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2960 раз
Поблагодарили: 1477 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение Кузьмич »

Yurassik писал(а): 28 май 2025, 18:00 Хотілося б почути розгорнуту відповідь, чому це не можна вважати нормальними кухонними ножами?
А я і не писав що вони ненормальні, просто вони всі кріві та неохайні, тому і написав про учнів слюсара :-D
Мова, це також наша зброя
Аватара пользователя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 8321
Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
Откуда: Чернігів
Благодарил (а): 5590 раз
Поблагодарили: 7825 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение Ramok »

А мені топірець та сантоку подобаються. І п'яти на лезах зрізані, чого наші відомі майстри не додумуються зробити. Я такі речі зрізаю сам.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Yurassik
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1772
Зарегистрирован: 26 мар 2022, 10:23
Откуда: Харків
Благодарил (а): 1586 раз
Поблагодарили: 1020 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение Yurassik »

Кузьмич писал(а): 28 май 2025, 18:46 А я і не писав що вони ненормальні, просто вони всі кріві та неохайні, тому і написав про учнів слюсара :-D
Вони зроблені, щоб працювати, під мене, цей кут мені зручний. Неохайні - я їх зняв з магніту і одразу зняв в поганих умовах не найкращім телефоном (нема в мене іншого). Якщо треба, можу виставити світло, начистити і буде блищати як котячі брязкальця.
Аватара пользователя
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 4892
Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
Откуда: Днепр
Благодарил (а): 960 раз
Поблагодарили: 1587 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение olegpan »

Yurassik писал(а): 28 май 2025, 17:57 Покажіть мені тих учнів... ТМО на рівні, як на мене (61-63 роквели із заминами без сколів), зведення шефів 0,2 або менше, руків'я або стабілізоване, або просочене як слід - верхньому понад 12 років, працює як треба. А подряпини від абразиву насправді не так кидаються в очі, бо то спалах на телефоні їх зробив страшними.
Повністю згоден. Я б навіть сказав, що звичайними ножами працювати вільніше. А коли тендітний японець, то вже такий - це поріжу...а для того безпечніше Траму взяти :)
Аватара пользователя
Nerv
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 9662
Зарегистрирован: 09 окт 2009, 09:44
Откуда: Киев
Благодарил (а): 3666 раз
Поблагодарили: 1751 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение Nerv »

Ramok писал(а): 28 май 2025, 19:04 Я такі речі зрізаю сам.
на шефі/сантоку мені подобається саме гостра п`ята. я не гострю ніж до строгання волосся і під час використовую гостру п`яту для розрізання деяких томатів/перців/...
Carpe diem
Yurassik
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1772
Зарегистрирован: 26 мар 2022, 10:23
Откуда: Харків
Благодарил (а): 1586 раз
Поблагодарили: 1020 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение Yurassik »

Nerv писал(а): 28 май 2025, 23:31 на шефі/сантоку мені подобається саме гостра п`ята. я не гострю ніж до строгання волосся і під час використовую гостру п`яту для розрізання деяких томатів/перців/...
А я от гострю... :) Ну, подобається мені дуже гострі ножі на кухні. Для дружини є три окремих, які вона прохає гострити не дуже, хоча періодично й на мої зазіхає.
Так, довгим ножем деякі операції робити незручно при роботі із овочами, але я якось призвичаївся.
Аватара пользователя
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 8875
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2960 раз
Поблагодарили: 1477 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение Кузьмич »

Yurassik,
Ну якщо Вам не криві то і добре, різати це не заважає... Матеріли на ручках бамбезні, але навіть стабілка може бути кривою/несоосною...
Давайте на цьом припинемо... В кожного своє ставлення до ножа який він робить...
Мова, це також наша зброя
Yurassik
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1772
Зарегистрирован: 26 мар 2022, 10:23
Откуда: Харків
Благодарил (а): 1586 раз
Поблагодарили: 1020 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение Yurassik »

Кузьмич писал(а): 29 май 2025, 12:11 Yurassik,
Ну якщо Вам не криві то і добре, різати це не заважає... Матеріли на ручках бамбезні, але навіть стабілка може бути кривою/несоосною...
Давайте на цьом припинемо... В кожного своє ставлення до ножа який він робить...
Якщо вам не подобається приподняте руків'я на декількох з представлених екземплярів, то це ваші персональни вподобання. Для тих, хто сам готує та працює на дошках, це доволі зручно. Таких ось "кривих" величезна кількість існує в світі А про несоосність казати, не побачивши ніж в потрібній проекції - це взагалі щось...Скажіть чесно - треба помститися, я зрозумію.
Аватара пользователя
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 8875
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2960 раз
Поблагодарили: 1477 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение Кузьмич »

Yurassik писал(а): 29 май 2025, 16:24 Скажіть чесно - треба помститися, я зрозумію.
Ви серьозно? :shock: :shock: :shock: За що мститися? :-D
Стосовно "учень слюсаря" це як в анектоді, коли хлопчик заглянув до спальні батьків, і сказав "І ці люди забороняють мені колупатися в носі" :) Це я до того, що ніж який Ви обізвали виробом УС, набагато більш охайний/рівний за Ваші... Все!!!
Мені дуже подобаються Ваші больстери, і залюбки спробував і собі такий зробити, якби якось розказали як... Багато разів лайкав ваші пости, а Ви "помста" ()(! якось дуже ображаючим Ви сприйняли мій пост, незважаючи на смайлик.
Мова, це також наша зброя
Аватара пользователя
O.Phesun
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 6636
Зарегистрирован: 27 сен 2017, 10:04
Откуда: Буча
Благодарил (а): 203 раза
Поблагодарили: 385 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение O.Phesun »

Yurassik писал(а): 27 май 2025, 17:45 Якось так, нашвидкоруч.
оо.. дякую.. а то я мучився шо свої кухонники не вигладив до товарного вигляду, коли робив))
О. О. Phesun ::hi:::
Balamooth
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1820
Зарегистрирован: 20 июн 2013, 12:04
Откуда: Харків, Україна
Благодарил (а): 108 раз
Поблагодарили: 118 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение Balamooth »

Изображение
::hi:::
Amateurs train until they get it right. Professionals train until they cannot get it wrong.
Аватара пользователя
vld
Майстер хайку
Майстер хайку
Сообщения: 4768
Зарегистрирован: 19 окт 2009, 21:02
Откуда: Рівне
Благодарил (а): 5978 раз
Поблагодарили: 3323 раза

Порадьте кухонний ніж

Сообщение vld »

Yurassik, думаю ваша майстерність та технічні можливості на порядок вище моїх. Ну і кухонники теж.
Але, дійсно, візуал рулить у сучасному світі
Для кухні таке пан сам склепав :D (з магніту знято)
Изображение
П’ятки тупив на двох ножах.
Як нерозумно випрохувати те, чого можеш сам досягти.
Yurassik
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1772
Зарегистрирован: 26 мар 2022, 10:23
Откуда: Харків
Благодарил (а): 1586 раз
Поблагодарили: 1020 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение Yurassik »

vld писал(а): 04 июн 2025, 11:24 Yurassik, думаю ваша майстерність та технічні можливості на порядок вище моїх. Ну і кухонники теж.
Але, дійсно, візуал рулить у сучасному світі
Для кухні таке пан сам склепав :D (з магніту знято)
Изображение
П’ятки тупив на двох ножах.
Про майстерність - то забагато, хоча все ж таки вважаю, що учня слюсаря я вже перевищив :)
Технічні можливості - гріндер на 610 стрічку, електродріль із липучкою для наждачки, ручний гравер та напилки - ото й усе здебільшого.
А щодо "пан сам склепав" - якщо працювати допомагає, то й гарно!
Аватара пользователя
O.Phesun
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 6636
Зарегистрирован: 27 сен 2017, 10:04
Откуда: Буча
Благодарил (а): 203 раза
Поблагодарили: 385 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение O.Phesun »

коли ніж притуплюється, гострою п'ятою зручно прорізати шкурку помідора, інших овочів і фруктів.. та й нарізає чіткіше.. тому широким ножам, у яких рк на сантиментр+ нижче пальців, прямокутна п'ята не завада, а бонус.. по моєму.
О. О. Phesun ::hi:::
Аватара пользователя
seaman
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 3119
Зарегистрирован: 30 окт 2009, 11:29
Откуда: Київ
Благодарил (а): 989 раз
Поблагодарили: 1803 раза
Контактная информация:

Порадьте кухонний ніж

Сообщение seaman »

Хочеться такого....але, курва, не по ціні моста Патона

Изображение
...У світі хижаків, завжди винна жертва...
Аватара пользователя
norther
Експерт по фінкам
Експерт по фінкам
Сообщения: 6662
Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
Откуда: Kiev
Благодарил (а): 2449 раз
Поблагодарили: 4713 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение norther »

seaman,
цікавий варіант щоб задовольнити естетичну насолоду.
але, не раджу. :-D
Аватара пользователя
O.Phesun
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 6636
Зарегистрирован: 27 сен 2017, 10:04
Откуда: Буча
Благодарил (а): 203 раза
Поблагодарили: 385 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение O.Phesun »

на Ножеманії купа кухонників від наших майстрів.. на любий вкус.. від 50 до 100 єврогрошей
О. О. Phesun ::hi:::
Аватара пользователя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 8321
Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
Откуда: Чернігів
Благодарил (а): 5590 раз
Поблагодарили: 7825 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение Ramok »

O.Phesun писал(а): 05 июн 2025, 12:49 ніж притуплюється, гострою п'ятою зручно прорізати шкурку помідора
Хз, ніколи таких проблем не було. Секунда на мусаті і вперед.
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Аватара пользователя
O.Phesun
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 6636
Зарегистрирован: 27 сен 2017, 10:04
Откуда: Буча
Благодарил (а): 203 раза
Поблагодарили: 385 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение O.Phesun »

Ramok писал(а): 05 июн 2025, 14:53 Секунда на мусаті і вперед.
а без мусата, просто дьорнув назад ножем, як п'ята прямокутна і пошло).. не дарма ж всі шефи з гострою п'ятою
О. О. Phesun ::hi:::
Аватара пользователя
vld
Майстер хайку
Майстер хайку
Сообщения: 4768
Зарегистрирован: 19 окт 2009, 21:02
Откуда: Рівне
Благодарил (а): 5978 раз
Поблагодарили: 3323 раза

Порадьте кухонний ніж

Сообщение vld »

norther, якраз щодо естетики питання є. Якщо про япононожі мова ведеться.
Як нерозумно випрохувати те, чого можеш сам досягти.
Аватара пользователя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 8321
Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
Откуда: Чернігів
Благодарил (а): 5590 раз
Поблагодарили: 7825 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение Ramok »

O.Phesun писал(а): 05 июн 2025, 16:16 дьорнув назад ножем
Шо попало. Я краще мусатом.
O.Phesun писал(а): 05 июн 2025, 16:16 всі шефи з гострою п'ятою
Не всі, не треба.
Изображение
Изображение
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Аватара пользователя
Ramok
Модератор-найфоман
Модератор-найфоман
Сообщения: 8321
Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
Откуда: Чернігів
Благодарил (а): 5590 раз
Поблагодарили: 7825 раз

Порадьте кухонний ніж

Сообщение Ramok »

seaman писал(а): 05 июн 2025, 13:19 Хочеться такого....
Доречі, я б собі такого придбав.
Изображение
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)
Ответить

Вернуться в «Вибір ножа»